Featured Posts

29/4/10

Στη Μόσχα στις 9ης Μαΐου ο Παπούλιας

Τουλάχιστον εικοσιπέντε ηγέτες κρατών και διεθνών οργανισμών, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στους πανηγυρικούς εορτασμούς της 9ης Μαΐου στη Μόσχα, προς τιμήν της 65ης επετείου της αντιφασιστικής Νίκης στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Κόζιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των εορτασμών, στην Κόκκινη Πλατεία, οι ηγέτες Βουλγαρίας, Βιετνάμ, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Εσθονίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Κίνας, Κροατίας, Λετονίας, Μογγολίας, ΠΓΔΜ, Σερβίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Τσεχίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν απαντήσει καταφατικά στη σχετική πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.

Σειρά ορισμένων ακόμη κρατών έχουν δια της διπλωματικής οδού εκφράσει την επιθυμία να παραστούν στους παραδοσιακά μεγαλοπρεπείς εορτασμούς της Μόσχας, «οπότε ο τελικός αριθμός αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές Μαΐου», είπε ο κ. Κόζιν, διευκρινίζοντας ότι η Πολωνία θα εκπροσωπηθεί από τον ασκώντα χρέη προέδρου και επικεφαλής του πολωνικού Σέιμ (Βουλής) Μπρονισλάφ Κομορόφσκι.


http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: