Featured Posts

9/6/12

Οι πολλές τούμπες βλάπτουν...


undefined
Κατά τις τελευταίες εκλογές, εκτονώθηκε αυτό το οποίο πολλές φορές διάφοροι εθνικιστικοί κύκλοι και πρόσωπα ανέφεραν. Η εθνικιστική δυναμική που είχε εμφανιστεί στην κοινωνία, αν και δεν αφορά δομημένες κινηματικές καταστάσεις ή συγκροτημένες ιδεολογικές θέσεις, εμφανίστηκε με τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους που έλαβε η Χρυσή Αυγή. Όμως μπορεί να κάνουμε ποικιλοτρόπως κριτική στην Χ.Α, μα η Χ.Α με την επιτυχία της βοήθησε να φανεί το καθαρόαιμο αντιφασιστικό πρόσωπο του δήθεν Πατριωτικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.. Ο Πρόεδρος  του κόμματος (ναι αυτός που στήριξε το ΠΑΣΟΚ κλπ) με ύφος χιλίων καρδιναλίων  "κάλεσε τους εθνικιστάς" να επιστρέψουν στο… ιδεολογικό τους σπίτι. Μάλιστα για να χτυπήσει αν θέλετε την Χ.Α και για να ξαναπαίξει το παιχνίδι του εθνικισμού, μαντέψτε ποιον έβαλε μπροστάρη. Τον Πλεύρη (τον Κωνσταντίνο, ο άλλος πήγε για μπίζνες) ο οποίος θυμήθηκε πως υπάρχει εθνικιστικός χώρος και με μεγάλη συγκίνηση κάλεσε όσους ψήφισαν την Χ.Α να μην ξεγελιούνται. Το ΛΑ.Ο.Σ ως γνωστό δεν έχει νεολαία ή μάλλον έχει απλά είναι εξαιρετικά μικρή. Ο Πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ, μαζί με το μικρό του επιτελείο, βλέποντας πως όχι απλά δεν θα ξαναμπούν στην βουλή μα πώς ούτε για Ευρωεκλογές δεν ελπίζουν, ανέλαβε  να συντρέξει με τας διαταγάς Καρατζαφέρη και να παίξει το έτσι και αλλιώς συμπαθές προς αυτόν, αντιφασιστικό και αντιναζιστικό παραλήρημα.

Ξαφνικά η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό κτήνος, ένα χιτλερικό μόρφωμα ( το ''ελάτε χρυσαυγίτες ελάτε χουντικοί'' το ξέχασαν) και δεκάδες γραφικά επιχειρήματα, βιντεάκια, ηχητικά αποσπάσματα, εικόνες κλπ, χρησιμοποιήθηκαν για να… πείσουν τους εθνικιστάς να επιστρέψουν στο μαντρί του ΛΑ.Ο.Σ (από όπου μόλις την έκαναν οι περισσότεροι βουλευτές). Μάλιστα με επιχείρημα πως "αφού έχουμε τον Πλεύρη μπροστάρη, είμαστε γνήσιοι εθνικιστές" (έχουν και έναν ομοφυλόφιλο, μήπως σημαίνει και αυτό κάτι;) ο Κύριος Καρτζαφέρης και οι ακροδεξιοί συνεργάτες του, ευελπιστούν στην συνέχιση της ύπαρξής τους στον Εθνικό χώρο, τον οποίο επιθυμούν να συντηρήσουν στα πλαίσια μιας αστικής και συντηρητικής αισθητικής. Εκφράζοντας την πλέον "επαρχιώτικη" (να με συγχωρέσουν οι επαρχιώτες, με την κακή έννοια το λέω) και οπισθοδρομική μορφή εθνισμού, εκμεταλλευόμενοι την ιδεολογική αδυναμία των περισσοτέρων, καλλιεργούν έναν πολιτιστικό και δημοκρατικό ''εθνικισμό''  (ποτέ Φυλετικό και ενίοτε αρκούντως αντιρατσιστικό ) που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κεφάλαιο και το μεταπολιτευτικό σύστημα.

Το ΛΑ.Ο.Σ οδήγησε τον εθνικισμό στην δεκαετία του '80 και ακόμα πιο πίσω, όποιος το δικαιολογεί, εθελοτυφλεί. Σήμερα που το ΛΑ.Ο.Σ των συντηρητικών εθνικοφρόνων βρίσκεται σε πανικό (απώλειες Βορίδη, Πλεύρη jr, Γεωργιάδη και άλλων, άνοδος Χ.Α κλπ), δείχνει με ωμό τρόπο το πραγματικό του πρόσωπο, τον ρόλο και τους στόχους του. Ξαφνικά καλλιτέχνες όπως η Σαρρή και ο Καρβέλας αντικαταστάθηκαν από τον Πλεύρη (άλλο που δεν ήθελε να δει δημοσιότητα) και το κεντροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ από διαχειριστής πολυκατοικίας, εμφανίζεται ως… εθνικιστικό. Να τους απομονώσουμε, να τους αποδυναμώσουμε, να τους αποβάλλουμε και πάνω από όλα, να τους εντάξουμε εκεί που πραγματικά ανήκουν. Στο πλευρό των αντιφασιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: