Featured Posts

26/5/12

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μιλάει αποκλειστικά στον «Π.Λ.»


Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μιλάει αποκλειστικά στον «Π.Λ.»


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Μύθοι και πραγματικότητα!..

Ο Γιαννιώτης βουλευτής, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά για όλους και για όλα, σε μια σειρά καυτών ερωτήσεων του «Π.Λ.»
Η γνωριμία με τον κορυφαίο «Χρυσαυγίτη» κ. Χρήστο Παππά έγινε τυχαία, όταν τον συναντήσαμε προ ημερών σε κατάστημα των Ιωαννίνων. Είχαμε βέβαια διαβάσει ότι ο επικεφαλής των βουλευτών Επικρατείας της Χρυσής Αυγής (που εκλέχθηκε) είναι Ηπειρώτης και μάλιστα εκ των ιδρυτικών μελών του κόμματος. Δεν γνωρίζαμε όμως, ότι τα τελευταία 15 χρόνια ζει οικογενειακά και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Γιάννινα, ότι είναι δηλαδή ένας άνθρωπος, σαν αυτό που συνήθως λέμε, «της διπλανής πόρτας».
Βέβαια, δεν χρειάστηκε πολύ να το σκεφθούμε. Μετά τις συνηθισμένες συστάσεις από τον καταστηματάρχη, του απευθύναμε ευθέως την πρόταση - πρόσκληση. «Θα μας πείτε, κάποια μέρα κ. Παππά ποιοί είστε εσείς εκεί στη Χρυσή Αυγή, για την οποία τόσα λέγονται, χωρίς ο πολύς κόσμος να γνωρίζει ποια απ' αυτά είναι μύθοι και ποια πραγματικότητα».
Η απάντηση, ευγενική και άμεση: «Ναι ευχαρίστως να σας πω, όμως δεν θα γράψετε άλλα από αυτά που θα σας πω. Γιατί, συχνά τα ΜΜΕ «σερβίρουν» στο λαό μόνο αυτά που εξυπηρετούν το σημερινό σαθρό πολιτικό σύστημα, το οποίο συνεχώς μας κατασυκοφαντεί.».
Άμεση και η δική μας ανταπάντηση: «Μ' αυτά που μας λέτε είναι σαν να εντάσσετε σ' αυτά (τα ΜΜΕ) και τον «Πρ. Λόγο». Αν έτσι συμβαίνει, τότε δεν θα μπορέσουμε να βρούμε κοινή βάση για κάποια συνέντευξη».

«Όχι, όχι, δεν μιλάω για τον «Π.Λ.», που τον διαβάζω συχνά και πραγματικά τον θεωρώ ελεύθερο βήμα, που αναδεικνύει τοπικά τις απόψεις όλων. Αλλά πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης και κυρίως η τηλεόραση, συχνά βομβαρδίζουν το λαό με χιλιάδες ψέμματα για το δικό μας κίνημα», τόνισε με έμφαση ο κ. Παππάς.
Στη συνέχεια, μετά από κάποιες εκατέρωθεν εξηγήσεις και διευκρινίσεις, κλείστηκε το ραντεβού, για μια «εφ' όλης της ύλης» ζωντανή συνέντευξη στα γραφεία του «Πρωινού Λόγου».
Με μια βέβαια βασική συμφωνία: Ο βουλευτής κ. Παππάς να δώσει απαντήσεις σ' όλες τις ερωτήσεις που θα του υποβάλλουμε, όσο σκληρές ή. ασύμφορες για το κόμμα του και αν τις θεωρήσει. Εμείς από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε να δημοσιεύσουμε αυτούσιες όλες τις απαντήσεις του, «χωρίς -όπως χαρακτηριστικά μας είπε- να τις λογοκρίνουμε, όπως συμβαίνει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.»!
Η συνέντευξη.
Η επίσκεψη του κ. Παππά στα γραφεία μας έγινε, και η μόνη. παραβίαση της συμφωνίας υπήρξε στο χρόνο και στο μήκος της συνέντευξης, αφού τελικά βγήκε αρκετά μακροσκελής. Οι αναγνώστες μας μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, διαβάζοντας τόσο τις ερωτήσεις, όσο και τις απαντήσεις.

. Ξεκινώντας να σας ρωτήσω τι είναι τελικά η Χρυσή Αυγή; Είστε ένα ναζιστικό κόμμα;
-Εγώ κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Και σε ό,τι αφορά την ερώτησή σας, -την οποία και θεωρώ πραγματικά μη πρωτότυπη και με συγχωρείτε γι' αυτό-, εμείς όπως ξέρετε δηλώνουμε Έλληνες Εθνικιστές. Αυτή είναι η πολιτική μας ταυτότητα και με αυτήν την πολιτική ταυτότητα πορευόμαστε επί σειρά ετών. Οι διάφορες ταμπέλες ναζιστές ή νεοναζιστές, φασίστες κλπ δεν μας εκφράζουν, πολύ περισσότερο μάλιστα που ο ναζισμός και ο φασισμός ήσαν κινήματα του μεσοπολέμου που αφορούσαν αποκλειστικά τη Γερμανία και την Ιταλία αντίστοιχα. Όντας εμείς εθνικιστές, Έλληνες εθνικιστές, που βάζουμε πάνω απ' όλα και πριν απ' όλα την Ελλάδα, πώς θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε με ορολογίες και κινήματα του παρελθόντος και όχι ελληνικά;
. Τι ακριβώς εννοείτε με τον όρο Έλληνες Εθνικιστές;
-Βεβαίως εάν θέλετε οπωσδήποτε έναν χαρακτηρισμό που θα μπορούσε να γίνει πιο αντιληπτός στον μέσο πολίτη και δεν καλύπτεστε από τον όρο Ελληνικός Εθνικισμός, θα μπορούσα να σας πω ότι πολιτικά είμεθα ακραιφνώς δεξιοί, νοούμενης της δεξιάς ως τον κύριο εκφραστή του τριπτύχου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Κοινωνικά είμεθα αριστεροί υπό την έννοια της εναντιώσεως στον στυγνό καπιταλισμό και τις εκφάνσεις του, όπως είναι το κίνημα του νεοφιλελευθερισμού και της κεφαλαιοκρατίας.
. Ναι αλλά στα περιοδικά σας όπως είδαμε και σε πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές υπάρχουν γερμανικά σύμβολα και άρθρα που εξυμνούν τους ναζί.
-Κοιτάξτε να δείτε. Υπάρχει μια εμμονή των μέσων αποχαύνωσης και παραπληροφόρησης, θα έλεγα εγώ, σε κάποιες αναφορές μας σε ιστορικά θέματα. Το περιοδικό μας έχει μια ιστορία που ξεκινά από το 1980. Κανείς δεν προβάλλει τα εκατοντάδες άρθρα -και άρθρα που υπογράφω και εγώ προσωπικά-, όπου ασχολούμεθα με εθνικά θέματα, σύγχρονη ελληνική ιστορία, την αρχαία Ελλάδα, κ.λ.π. Κατ' αναλογία σε πολιτικούς άλλων χώρων, πολιτικών εννοώ, γιατί δεν γίνεται η ερώτηση για άρθρα που υπάρχουν σε έντυπά τους για τον Στάλιν, για τον Λένιν, και πολλούς άλλους, και μιλώ για περιοδικά του αριστερού χώρου, ή ακόμα και για το ψευδοσοσιαλιστικό αντεθνικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ όταν στα έντυπά του, ιδιαίτερα του πρώτου καιρού, φιγουράριζε ο Τσε Γκεβάρα, ο Φιντέλ Κάστρο και όλοι οι ηγέτες των επαναστατικών ανταρτικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής;
. Ναι, αλλά εσείς υμνείτε τον Χίτλερ!..
-Κοιτάξτε να δείτε κύριε Παπακωνσταντίνου, ο Χίτλερ πέθανε στο Βερολίνο το 1945. Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο το 2012 να έχουμε την πολυτέλεια σε μια Ελλάδα που πεθαίνει και εξ αιτίας των προδοσιών του πολιτικού κόσμου, αυτής της πέμπτης φάλαγγος, να ασχολούμεθα με την ιστορία του πολέμου και του ναζισμού, του φασισμού, κ.λ.π. Αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να απασχολούν νηφάλια τους Ιστορικούς. Η Ελλάς πέρασε μια δύσκολη περίοδο τη δεκαετία του '40, με την κατοχή και με την μετέπειτα κομμουνιστική ανταρσία και τον λεγόμενο εμφύλιο, και θα πρέπει να αγωνιστούμε για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Ήδη, στα ελληνικά αστικά κέντρα, στις ελληνικές πόλεις, ανήμποροι Έλληνες ψάχνουν για λίγο φαγητό στα σκουπίδια.
. Κατηγορείσθε ότι είστε αιρετικοί, δωδεκαθεϊστές, παγανιστές, όπως λένε πολλοί, έως και σατανιστές. Τι είστε τελικά;
-Πολύ ωραία ερώτηση. Θεωρούμε πως η Ορθοδοξία αποτελεί έναν από τους πυλώνες που στηρίζει το Έθνος μας. Ορθοδοξία και Ελληνισμός πάνε μαζί και όποιος θέλει να πλήξει την Ορθοδοξία, πλήττει συγχρόνως και τον Ελληνισμό. Μην ξεχνάτε ότι το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας συντάχθηκε στο όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαίρετης Τριάδος. Ως άτομα, αλλά και ως κίνημα, μελετούμε και σεβόμαστε βαθύτατα την Αρχαία Ελλάδα και πιστεύουμε ότι από αυτήν προήλθαν όλα. Η σύγχρονη δυτική σκέψη και η ευρωπαϊκή κουλτούρα δεν θα υπήρχε καν αν δεν υπήρχαν τα επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδος και η ελληνική φιλοσοφική σκέψη.
Σε ότι αφορά το «σατανιστές» που είπατε, να σας πω ότι πραγματικά υμνωδοί του Εωσφόρου είναι όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι στα πλοκάμια των διαφόρων μυστικών οργανώσεων που προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ελλάδα και όχι μόνο το δόγμα της παγκοσμιοποίησης, της πανθρησκείας και της παγκόσμιας κυβέρνησης. Ένα μήνυμα της στάσης μας απέναντι στη θρησκεία μας, το εισπράξατε από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας στη Βουλή, όταν σύσσωμοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων εγέρθηκαν για την ορκωμοσία των μουσουλμάνων, η Χρυσή Αυγή παρέμεινε στη θέση της, εκφράζοντας πιστεύω το σύνολο των Ελλήνων ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης.
. Να περάσουμε λίγο και σε πολιτικά ζητήματα. Είναι γνωστό, και το δηλώνετε, ότι είστε εναντίον του μνημονίου. Η ερώτησή μου όμως είναι, Ευρώ ή Δραχμή;
-Σίγουρα εναντίον του μνημονίου. Το μνημόνιο και το 1 και το 2, ή και όποια παραλλαγή του δούμε στο μέλλον, είναι ο βρόγχος όχι μόνο για την εθνική οικονομία, αλλά και αυτήν καθ' αυτήν την ύπαρξή μας ως κράτους. Το ευρώ, ο ελληνικός λαός για δεκαετίες πριν καθιερωθεί, το έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ελλάδος τις βλέπουμε σήμερα. Αποκτήσαμε κάποιους δρόμους και διάφορα έργα, τις υποδομές όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διάφοροι εθνοκτόνοι πολιτικοί, με αντάλλαγμα την εκμηδένιση της εθνικής παραγωγής. Η Ελλάδα δεν παράγει αυτήν τη στιγμή τίποτα. Εξαρτώμεθα αποκλειστικά από τις εισαγωγές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξ' αρχής μας προόριζε για ένα κράτος παροχής υπηρεσιών, καταναλωτισμού και φτηνού τουρισμού. Από το Ευρώ δεν μπορούν να μας διώξουν. Μας πιέζουν για να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Δεν πρέπει να φύγουμε...
Η συνέχεια της συνεντεύξεως εδώ: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/34/120

Δεν υπάρχουν σχόλια: