Featured Posts

18/5/12

Απάντηση-σφαλιάρα στη Α.Μέρκελ από Π.Πικραμμένο






Ελληνογερμανικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά το απίστευτο αίτημα της Α.Μέρκελ για να κάνουμε δημοσψήφισμα για το ευρώ, την άρνηση του πρωθυπουργού Πάνου Πικραμμένου ακόμα και να το συζητήσει, την γερμανική διάψευση και την επιστροφή του Π.Πικραμμένου (αυτόν τον άνθρωπο από την αρχή ... τον συμπαθήσαμε!) που τονίζει ότι η ανακοίνωση του περί του "αιτήματος δημοψηφίσματος" από την Α.Μέρκελ ισχύει 100%.
Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις: Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, το Βερολίνο ... διαψεύδει τα περί πρότασης δημοψηφίσματος από την Μέρκελ και εκπρόσωπος της καγκελαρίας λέει ότι δεν έγινε ποτέ!
Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις!
Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές αυτές είναι ανακριβείς"!
Για να γίνει αντιληπτή η έκταση των αντιδράσεων στην Ελλάδα, ακόμα και ο Α.Σαμαράς τόλμησε και ψέλισε κάποια επικριτικά (κομψά, πάντα) επικριτικά σχόλια για την θρασύτατη Α.Μέρκελ...
Βέβαια το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανέφεραν κατηγορηματικά ότι "ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και στην οποία ανακοίνωση έγινε ξεκάθαρη αναφορά στην πρόταση" της κ. Μέρκελ για δημοψήφισμα.
Προφανώς η Μέρκελ νόμιζε ότι είχε να κάνει με τον Γ.Παπανδρέου ή τον Λ.Παπαδήμο και ότι δεν θα το ανακοίνωναν, αλλά έχασε. Υπηρεσιακός, μεν ο Π.Πικραμμένος, Έλληνας και με υψηλή αίσθηση του καθήκοντός του, δε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: