Featured Posts

3/4/12

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ


 
“Το σύστημα της κλεπτοκρατικής δημοκρατίας μας οδήγησε στον όλεθρο του μνημονίου”
Η Χρυσή Αυγή και η ραγδαία άνοδος της επιρροής της στους αδούλωτους Έλληνες είναι η αιτία και η αφορμή που τα πανικόβλητα κόμματα της καπηλικής δεξιάς του μνημονίου και της δοσιλογικής αριστεράς του πολυπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης ανέσυραν την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης από το πολιτικό περιθώριο όπου την είχαν απωθήσει χρόνια τώρα και την τοποθέτησαν εκ νέου στο κέντρο της επικαιρότητας και της πολιτικής ατζέντας, εν όψει εκλογών. Φυσικά δεν έχουν καμία βούληση αλλά ούτε και ικανότητα επίλυσης του δραματικού προβλήματος κοινωνικής περιθωριοποίησης και αποξένωσης των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους την πατρίδα από τις ορδές των λαθρομεταναστών εισβολέων. Εκτοξεύουν πολιτικά πυροτεχνήματα με μοναδικό στόχο την ανάσχεση της εκρηκτικής δυναμικής της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, στερούνται πολιτικού αισθητηρίου. Τα ασθενικά πολιτικά τους αντανακλαστικά είναι πολύ αδύναμα για να αναχαιτίσουν ένα ρεύμα που δεν είναι πλέον ένας μικρός χείμμαρος, αλλά ποταμός λαϊκής οργής. Μέσα στον απόλυτο πανικό τους, δεν κατανοούν το προφανές: Όσο περισσότερο ασχολούνται με το θέμα, τόσο τρέφουν την Χρυσή Αυγή και στρέφουν τον λαό προς τις τάξεις της.
Εν τούτοις, η ανάδειξη της λαθρομετανάστευσης ως του κατ’ εξοχήν ζητήματος της τρέχουσας πολιτικής ατζέντας εν όψει εκλογών, παραθεωρεί την σύνολη πολιτική πρόταση της Χρυσής Αυγής πάνω στο καυτό πρόβλημα της πατρίδας, που είναι το κατοχικό μνημόνιο και η εξαθλίωση που αυτό επιβάλλει στον ελληνικό λαό. Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για την αντιμετώπιση και υπέρβαση της ανάλγητης και προδοτικής πολιτικής που έχει επιβάλει το μνημόνιο στην πατρίδα μας είναι ταυτόχρονα ριζοσπαστική και εφικτή.
Η Χρυσή Αυγή, σε αντίθεση με την καπηλική δεξιά που υποτάσσεται στις αγορές, δίνοντας ανάσα ζωής στον ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό που έχει χρεοκοπήσει και την δοσιλογική αριστερά, σταλινική και νεοκομμουνιστική, που υποτάσσεται στην κρατικοδίαιτη γραφειοκρατία του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, αποπνέοντας την πτωμαΐνη μιας μούμιας που έχει ήδη σαπίσει, προτάσσει ως θεμέλιο επίλυσης του προβλήματος την επιστροφή στην αξία της πατρίδας, ως άξονα αναφοράς των θυσιών αλλά και των προσδοκιών και των οραμάτων του λαού. Η υπέρβαση της πολιτικής και κοινωνικής τραγωδίας που ζούμε σήμερα, προϋποθέτει την επίκληση και την σφυρηλάτηση του αδούλωτου φρονήματος σύσσωμου του ελληνικού λαού, που στρατεύεται στον αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας. Δίχως αυτή την συστράτευση και την συνειδητοποίηση, κανένα πρόγραμμα μνημονιακής λιτότητας ή μικροκομματικής ευωχίας δεν πρόκειται να μας σώσει. Και η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που καλεί σήμερα ολόκληρο τον ελληνικό λαό, πέραν από τις διαιρέσεις των κομμάτων, τις αριστερές και τις δεξιές παρεκκλίσεις, σε αυτή την πανστρατιά.
Ποια είναι όμως τα ριζοσπαστικά μέτρα που η Χρυσή αυγή προτείνει προς υπέρβαση της κρίσης και τα οποία συνιστούν ταυτοχρόνως πρόταση ανατροπής του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης που πανθομολογουμένως έχει τουλάχιστον στην Ευρώπη καθολικά χρεοκοπήσει;
Τα επαναστατικά μέτρα που η Χρυσή Αυγή προτείνει είναι το εξής ένα: Η κατάργηση της δουλείας του τόκου, δηλαδή η κατάργηση της κερδοφορίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που αποτελεί τον πυρήνα του μεταβιομηχανικού καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης. Το εμπόριο και η αγοραπωλησία του χρήματος και των υποκαταστάτων του, αξιογράφων, μετοχών, ομολογιών και λοιπών τραπεζικών παραγώγων και “προϊόντων”, που δημιουργούν τεράστια υπερκέρδη στους παγκόσμιους τοκογλύφους δίχως καμιά παραγωγική δραστηριότητα είναι η μάστιγα της οικονομίας, που καταδικάζει τους λαούς της οικουμένης στην ανέχεια και την εξαθλίωση και τις πατρίδες τους στον μαρασμό.
Η κατάργηση της δουλείας του τόκου είναι μια επαναστατική πράξη που φαντάζει τρομερή έως αδύνατη, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που απαιτεί η πραγμάτωσή της είναι η σιδερένια βούληση και τα αδάμαστο φρόνημα ενός υπόδουλου λαού όπως ο δικός μας, που θέλει αληθινά να απελευθερώσει την πατρίδα του από τα δεσμά των εκμεταλλευτών της. Ας γίνει το ξεκίνημα για την απελευθέρωση ολόκληρης της Ευρώπης από την δική μας πατρίδα!
Δείτε τις συνέπειες μιας τέτοιας επαναστατικής πράξης στην ελληνική πραγματικότητα του μνημονίου.
1. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει παρά μόνον τον καθαρό δανεισμό από καταβολής ΟΝΕ και ευρώ, που στην πράξη δεν υπερβαίνει τα 120 δις. Απαιτεί τον συμψηφισμό και την επιστροφή των τοκοχρεωλυσίων που καθ’ υπέρβαση έχει καταβάλει.
2. Καταργεί άμεσα τον τόκο στις τραπεζικές συναλλαγές, αποκλείοντας έτσι την τεχνητή λογιστική διόγκωση και την κερδοφορία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Επικαλούμενη λόγους εθνικής ανάγκης, εμποδίζει την διαρροή κεφαλαίων και ιχνηλατεί σχολαστικά όσα έχουν διαφύγει από το 2000 και εντεύθεν.
3. Καταργεί παράλληλα όλους τους έμμεσους φόρους, ΦΠΑ, ειδικούς φόρους κλπ, που αποτελούν ζυγό στον τράχηλο του λαού, απελευθερώνοντας την αγορά από επαχθή φορολογία και συμβάλλοντας στην τόνωσή της, εκτινάσσοντας την ζήτηση.
4. Καθιερώνει εγγυημένο Ισόβιο Ενικό Εισόδημα Διαβίωσης για κάθε Έλληνα πολίτη επικαιροποιημένο στα 1000 ευρώ ανά ενήλικα και 500 ευρώ ανά ανήλικο.
5. Καταργεί κάθε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό φορέα ως περιττό και άχρηστο γραφειοκρατικό μηχανισμό. Παρέχει δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια σε κάθε Έλληνα πολίτη.
6. Καταργεί κάθε φορολογικό νομοσχέδιο, που αποτελεί τον παράδεισο των φοροκλεπτών. Καθιερώνει ενιαίο φορολογικό και επενδυτικό συντελεστή 50%, για κάθε νομικό και φυσικό πρόσωπο και για εισόδημα άνω από το εγγυημένο Ενικό Εισόδημα Διαβίωσης (ΕΕΔ).
Νομίζετε πως το σενάριο που προτείνουμε είναι ανέφικτο; Κάνετε λάθος. Φαντάζει ανέφικτο, γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση πάταξης του παρασιτικού κεφαλαίου, των τοκογλύφων και των φοροκλεπτών. Ακριβέστερα, το σύστημα της κλεπτοκρατικής δημοκρατίας που μας οδήγησε στον όλεθρο του μνημονίου και τώρα ισχυρίζεται πως δήθεν αγωνίζεται να μας σώσει, δημιουργήθηκε για να ποδοπατεί τον λαό και να υπηρετεί τους δυνάστες του. Χρόνια τώρα, μεταγγίζει τον πλούτο από αυτούς τον δημιουργούν και τον παράγουν σε εκείνους που τον απομυζούν και τον λυμαίνονται.
Για να πεισθείτε, δείτε το ανωτέρω σενάριο σε αριθμούς.
Τα 10 εκατ. Ελλήνων με 3 εκατ. ανηλίκους απαιτούν: 7εκατ Χ 1000 ευρώ + 3 εκατ Χ 500 ευρώ = 8,5 δις ευρώ τον μήνα ή 100 δις ετήσιο εγγυημένο Ενικό Εισόδημα Διαβίωσης.
100 δις όμως είναι η φοροδοτική ικανότητα ενός ΑΕΠ ίσου προς 300δις με ενιαίο συντελεστή 50%, εφόσον εκλείψει η φοροδιαφυγή. (300δις-100δις ΕΕΔ Χ 50% = 100 δις)
Επίσης, απαιτούνται λόγω έλλειψης οικονομικής αυτάρκειας στην παρούσα συγκυρία 25δις ετησίως για εισαγωγές προϊόντων και αγαθών (έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου). Και άλλα 75 δις δημοσίων επενδύσεων σε συνθήκες δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας. Δηλαδή λείπουν από την αφετηρία επανίδρυσης της Πολιτείας άλλα 100 δις. Το ποσό αυτό είναι μέρος μόνον από τα κλοπιμαία των πελατών της κλεπτοκρατικής δημοκρατίας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Τι μένει λοιπόν να πράξει μια νέα Εθνική Κυβέρνηση;

Να δεσμεύσει τα κλοπιμαία!

Λεφτά υπάρχουν, στις τσέπες των κλεπτοκρατών της δημοκρατίας.

Λείπει η βούληση να δεσμευθούν υπέρ του λαού και της πατρίδας!

Ι.Φ.

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: