Featured Posts

1/4/12

“Με βάση την εθνικιστική κοσμοθεωρία και γνώμονα την επιστημονική ανάλυση”



“Το κυρίαρχο ζήτημα που καθορίζει το επαναστατικό περιεχόμενο και την δραστική μορφή του προγράμματος του Λαϊκού Συνδέσμου είναι ο προσδιορισμός του χαρακτήρα της εθνικής επανάστασης, δηλαδή η απάντηση στο ερώτημα «ποια εθνικά και κοινωνικά ζητήματα θα λύσει η επερχόμενη επανάσταση, ποιος φορέας θα καταλάβει την εξουσία». Με βάση αυτήν την εκτίμηση ο Λαϊκός Σύνδεσμος διαμορφώνει την κατεύθυνση συναγερμού και συγκέντρωσης των κοινωνικών δυνάμεών της Εθνικής Αντίστασης που είναι οι κινητήριες δυνάμεις του πολιτικού αγώνα γιά την Εθνική Αναγέννηση και την Κοινωνική Ανασυγκρότηση του λαού και έχουν αντικειμενικό συμφέρον από την επανάσταση.
Με βάση την εθνικιστική κοσμοθεωρία και γνώμονα την επιστημονική ανάλυση και τοποθέτηση του πολιτικού ζητήματος, ο Λαϊκός Σύνδεσμος μπορεί να εφαρμόζει αδιάκοπα μιάν ασυμβίβαστη, γνήσια και ολοκληρωμένη επαναστατική πολιτική, αλλά και να απαντάει σωστά στα εκάστοτε ζητήματα της πολιτικής πάλης.
Η πολιτική δεν αποτελεί ανώτερη μορφή της ταξικής πάλης όπως ισχυρίζονται οι Μπολσεβίκοι,
ούτε την τέχνη του εφικτού όπως διακηρύσσουν οι αστούληδες πολιτικάντηδες. Αντίθετα η εθνικιστική αντίληψη της Ιστορίας αποδεικνύει ότι οι πολιτικές σχέσεις είναι εθνοφυλετικές σχέσεις, συνιστούν την κορυφαία μορφή κοινωνικής δραστηριότητας της Λαϊκής Κοινότητας με επίκεντρο την κατάκτηση και την διατήρηση της πολιτικής εξουσίας. Η Πολιτική δεν αποτελεί στενή και περιορισμένη εκδηλωμένη έκφραση της οικονομίας. Δηλαδή δεν εκφράζει αποκλειστικά και μόνο κάποια δήθεν ταξικά συμφέροντα που συγκροτούνται στην οικονομική βάση της κοινωνίας και στις σχέσεις παραγωγής. Δεν αποτελεί διαδραστική έκφραση της οικονομικής και τελικά ταξικής πάλης αστών και προλεταρίων, όπως στο θολό «προφητικό» τους «όραμα» κράζουν οι μπολσεβίκοι και λοιποί ινστρούχτορες της «ροζ» αριστεράς.”

 Θεωρητικά ζητήματα για την στρατηγική και την τακτική του Λαϊκού – Εθνικιστικού Κινήματος

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: