Featured Posts

11/4/12

Πολεμώντας τον οικουμενισμό σε όλες τις εκδοχές του



Πολιτική σημειολογία – Απόσπασμα:
Μπροστά μας προσμένει μια τρομακτική, «συντελειακή» εποχή σύγκρουσης σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα. Μιας σύγκρουσης που θα πασχίσει να δυσχεράνει και τελικά να ματαιώσει την παγίωση της οικουμενιστικής διεθνούς τάξης, δηλαδή να αποτρέψει την εγκαθίδρυση της απάνθρωπης «παγκοσμιοποίησης». Οι εξελισσόμενες – άμεσες, βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες πληθυσμιακές, πολιτικές, οικονομικές και γεωπολιτικές συνιστώσες αυτής της σύγκρουσης θα συναρθρώνονται διαρκώς φανερότερα και ταχύτερα με τις μακροπρόθεσμες φυλετικές και οικολογικές τους αντανακλάσεις, γεννώντας με εκθετικές ταχύτητες, ευρείες κρίσεις και ανεξέλεγκτες υποτροπιάζουσες παροξύνσεις ήδη υφισταμένων ανταγωνισμών…
Στην παγκοσμιοποιημένη αρένα της πάλης των ιδεών ο Εθνικισμός καλείται αναγεννημένος να αναλάβει έναν νέο ιστορικό ρόλο, διαφοροποιημένο σε σχέση μ’ εκείνον που παρουσίαζε στο μεταψυχροπολεμικά αποστραγγισμένο και γηραιό αστικό Έθνος. Πολεμώντας ανηλεώς τον ανέφικτο οικουμενισμό σε όλες τις εκδοχές του, ο Εθνικισμός στέκει αμετακίνητος πολέμιος κάθε διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης εθνοαποδόμησης.
Επιδιώκει ν’ αποκαλύψει και να συντρίψει τις παραπλαστικές αποκρυσταλλώσεις του μετακομμουνιστικού ψευτοπατριωτισμού, καθώς και τα ευκαιριακά, ελλειμματικά και δυσλειτουργικά υβρίδια μαρξιστικής νεοορθοδοξίας και ωφελιμιστικής γιακωβίνικης εθνικοφροσύνης. Να σταθεί ορθός, ως μόνος αμύντορας των συμφερόντων του Ελληνισμού (ιστορικά οργανωμένων στην φυσική και ιστορική πραγματικότητα, με πληθυσμιακή και τοπική βάση, στο κρατικά οργανωμένο Έθνος), επιδιώκοντας συστηματικά την εγκαθίδρυση της Εθνικής – Λαϊκής Πολιτείας του.
Η εξ αντικειμένου μεταψυχροπολεμική και αντιπαγκοσμιοποιητική, σύγχρονη αντιστασιακή λειτουργία του Εθνικισμού, θα παραμείνει κοσμογονικά καθοριστική στα εγγύς επικείμενα χρόνια, αλλά και άμεσα συναρτημένη με τις θεμέλιες κινητήριες Ιδέες, με τους Μύθους του (σαγηνευτικά εξωλογικούς και ενίοτε αυτάρεσκους). Μέσω αυτών των φυσικοϊστορικών σταθερών, των Μύθων, δηλαδή των δραστικών κινητήριων ιδεών του, ο Εθνικισμός μορφοποιείται, συνειδητοποιείται και ενεργεί, αντλώντας ισχύ από το κοντινό και απώτερο εθνικό παρελθόν. Ο ζωτικός Μύθος ενός Έθνους του επιτρέπει να κινηθεί στο ύψος των οραμάτων του και ν’ αναζητήσει πραγμάτωση των πεπρωμένων του.
Όπου το Έθνος αποδομείται, συρρικνώνεται, φθίνει και τελικά τείνει να κατακερματιστεί, όπως σήμερα στην Πατρίδα μας, εκεί η διασχιστική διάσταση ανάμεσα στους εθνικούς Μύθους και στην τρέχουσα εθνική πραγματικότητα έχει μοιραίες φρικιαστικές συνέπειες…

Θ.Π.

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: