Featured Posts

3/3/12

Μία οφειλόμενη απάντηση προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής


 
“Η Χρυσή Αυγή δε θα γίνει ένα μικροαστικό κόμμα του κοινοβουλίου… Οι καριέρες είναι για τους καιροσκόπους και Εμείς είμαστε πολιτικοί στρατιώτες, ταγμένοι να υπηρετούμε έναν σκοπό…”
Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα από τις δημοτικές εκλογές του 2010 κι έπειτα, τόσο στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, της οποίας τις δραστηριότητες παρακολουθώ εντατικά εδώ και μια δεκαετία, όσο και στα γραφεία των υπόλοιπων Τοπικών Οργανώσεων και Τοπικών Πυρήνων της Μακεδονίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η υπόλοιπη επικράτεια αποτελεί εξαίρεση) παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου μαζική εισροή νέων ανθρώπων στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, ή -αν θέλετε- σκιαγραφείται μία σφαιρική άνοδος σε όλα τα επίπεδα δραστηριοτήτων μας.

Η δυναμική άνοδος της Χρυσής Αυγής σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες ενημερωτικές εκστρατείες των μελών της
έχει κατορθώσει να πείσει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να ακολουθήσει τις ιδέες του Κινήματος, όμως, αντίστοιχα, το πλατύ της άνοιγμα στην ελληνική κοινωνία έχει δημιουργήσει ένα κενό πληροφόρησης, το οποίο οφείλουμε να καλύψουμε, όσο τετριμμένο ή αυτονόητο κι αν θεωρείται κάτι τέτοιο.
Το κενό πληροφόρησης στο οποίο αναφέρομαι δεν αφορά κάποια ζητήματα ιδεολογικής φύσεως, αλλά θέματα που αφορούν την πολιτική τακτική του Κινήματος και την μετέπειτα πορεία του μετά την σίγουρη -όπως όλα δείχνουν- είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή. Είναι ένα ερώτημα το οποίο θέτουν πολλοί νέοι Συναγωνιστές και για το οποίο ζητούν άμεσες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές ή μισά λόγια.
Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψη δύο νέων Συναγωνιστών στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης μου τέθηκε ακριβώς το ίδιο ερώτημα, αλλά αυτό που συγκράτησα περισσότερο ήταν μια φράση που χρησιμοποίησε ένας εκ των δύο Συναγωνιστών και που δεν περίμενα να ακούσω. Μου είπε συγκεκριμένα ότι όντας ψηφοφόρος άλλων κομμάτων κατά το παρελθόν, για τα οποία σήμερα έχει την χειρότερη άποψη και κατόπιν απόφασης του να ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή, αφού ύστερα από μελέτη συνειδητοποίησε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα, είπε σε πολύ σοβαρό τόνο ότι ο μόνος λόγος που θα πάει στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν διατηρεί μέσα του κάποιες αμφιβολίες μήπως κι αυτή του η επιλογή αποδειχθεί λαθεμένη, φοβούμενος μια δυνητική μεταστροφή του Κινήματος από «ακραίο» ιδεολογικό φορέα σε μικροκομματικό μαγαζάκι συμφερόντων και συμβιβασμών.
Βέβαια στους ενδοιασμούς του αυτούς τα παραδείγματα των τελευταίων ετών όσον αφορά τα δήθεν πατριωτικά κόμματα και τις πρακτικές που ακολούθησαν στο μέλλον είναι συντριπτικά υπέρ του, όμως αυτό δε σημαίνει ότι στον κανόνα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Αφού λοιπόν ανέτρεξα σε διάφορα έντυπα του παρελθόντος για να αποδείξω στον συνομιλητή μου την ιδεολογική συνέπεια και συνέχεια της Χρυσής Αυγής, τον προέτρεψα στις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος, για τις οποίες τον διαβεβαίωσα ότι αυτές και μόνο αυτές αποτελούν αντικείμενο της ενασχόλησης μας με την πολιτική κι όχι κάποιο προσωπικό συμφέρον.
Αυτό που αντιλήφθηκα αμέσως είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πείσεις στους σημερινούς καιρούς τους ανθρώπους για το ειλικρινές των προθέσεων σου, είναι όμως και μια πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχτούμε μοιραία, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι δικαιολογημένα όλοι τους νιώθουν μια βαθιά απογοήτευση και αγανάκτηση, αφού ουκ ολίγες φορές προδόθηκαν από αυτούς που πίστευαν ότι θα ξεχωρίσουν από το σύνολο.
Ας γίνει λοιπόν αυτό το άρθρο αφορμή για να αντιληφθούν άπαντες ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα ξεπουλήσει τις ιδέες της. Καλύτερη απόδειξη γιʼ αυτό αποτελεί η ίδια η μαρτυρία του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος, ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη των υποστηρικτών της. Έχει επαυξημένη βαρύτητα αυτή η δήλωση γιατί προέρχεται από έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει την προσήλωση του και την απόλυτη πίστη του στην εθνικιστική ιδέα.
Αλλά και σε κινηματικό επίπεδο η γραμμή αυτή αφορά τους πάντες. Είμαστε κοινωνοί ιδεών για τις οποίες έχουμε δεχθεί το ανάθεμα του συστήματος. Πολεμηθήκαμε όσο κανείς άλλος και δεχθήκαμε πολλαπλά χτυπήματα από αμέτρητους αντιπάλους. Ο αγώνας μας, που ξεκίνησε πολλές δεκαετίες πίσω και που σήμερα αρχίζει να δικαιώνεται πανηγυρικά, αποτελεί για την μετέπειτα πορεία μας φάρο και καθοδηγητή κι όχι μια αφορμή για αλλαγή στρατηγικής ή πορείας.
Όχι, η Χρυσή Αυγή δε θα γίνει ένα μικροαστικό κόμμα του κοινοβουλίου, σκοπός της δεν είναι να εκλέξει υπαλλήλους, που θα ανακατασκευάσουν το λεξιλόγιο τους και την νοοτροπία τους με αντάλλαγμα μια πολιτική καριέρα. Οι καριέρες είναι για τους υπάλληλους και τους καιροσκόπους. Εμείς δεν είμαστε τίποτε απ’ όλα αυτά. Είμαστε πολιτικοί στρατιώτες, ταγμένοι να υπηρετούμε έναν σκοπό, για τον οποίο έχουμε όλοι μας ορκιστεί. Και ο όρκος για εμάς αποτελεί την οικειοθελή μας δέσμευση να παραμείνουμε απόλυτα αφοσιωμένοι στο μεγάλο μας όραμα. Να ξανακάνουμε την Ελλάδα ελληνική, οποιοδήποτε κι αν είναι το κόστος!

AΡTEMHΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: