Featured Posts

30/12/11

Που θα κινηθούμε;




Προσβλέποντας σε μια ουσιώδη και εμπεριστατωμένη δόμηση προτάσεων για την αναβάθμιση και την ουσιαστική ανασυγκρότηση του εθνικιστικού κινήματος, τόσο ιδεολογικά όσο και πολιτικά, διάφοροι συναγωνιστές καταναλώνουν ουσιαστική ενέργεια σε αντιπαραθέσεις με ιστορικό περιεχόμενο, είτε ιδεολογικών είτε πολιτικών γεγονότων. Πόση σημασία έχει αυτό;

Σαφώς και η ιστορία παίζει τον ρόλο της, σαφέστατα και μας απασχολεί σε μεγάλο βαθμό η διερεύνηση των ιστορικών γεγονότων και είναι αυτονόητο πως ένα κίνημα που θέλει να έχει ολοκληρωμένη γνώση του περιβάλλοντος του, οφείλει να κινηθεί μέσα στα ιστορικά μονοπάτια. Όμως αλήθεια είναι ουσίας ένας διαχωρισμός μας με κριτήριο της ιστορικές διαφοροποιήσεις; Είναι ουσίας το να διαχωριστούμε σε χίλια δύο κομμάτια έχοντας ως αφορμή το ότι άλλος συμφωνεί με β παγκόσμιο και άλλος όχι; Ότι άλλος είναι ‘’Μεταξικός’’ και άλλος ‘’Χιτλερικός’’; Η ίδια νοοτροπία του διαχωρισμού μας με την πρώτη ευκαιρία, είναι που μας διαχωρίζει σε ολοένα και μικρότερες ομάδες, κάτι που επέτρεψε σε συγκεκριμένους κύκλους να το εκμεταλλευτούν, να ανθίσουν και να μας χειραγωγήσουν.

Ομοίως σκεπτόμενοι ή μάλλον δρώντας ανοήτως,  διαχωριζόμαστε με την κάθε, ελάχιστη, διαφορά. Πόσο αποδοτικό είναι να σφαχτούμε ενώ έχουμε πίστη στην ίδια ιδέα; Πόσο σημασία έχει αν ένας είναι αυτόνομος και άλλος ενταγμένος; Άλλος φουτουριστής ,άλλος παγανιστής, άλλος αρχαιοφουτουριστής και άλλος μιλιταριστης;  Αλήθεια το πρόβλημα του κινήματος μας αυτό είναι; Διαφωνώ απόλυτα. Είναι τραγικό να μην μπορούμε να αναπτύξουμε ένα μαζικό, πολλών τάσεων κίνημα που θα επιβεβαιώνει πως η ποικιλία αποτελεί ουσιαστική πηγή ενέργειας. Ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούμε για να πετύχουμε την γέννα ενός συγκροτημένου και συμπαγούς κινήματος, είναι ο άξονας των ελάχιστων κοινών θέσεων. Η σύμπραξη των εθνικιστών και η ομαλή τους συνεργασία, μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν δεχθούμε ορισμένες αρχές ως κοινές και απαράβατες. Αρχές όπως ο αντικοινοβουλευτισμός ή ο Φυλετισμός κλπ.

Η γενικότερη φιλοσοφία που θα πρέπει να μας διέπει δεν μπορεί να είναι η έσω-συγκρουσιακή ούτε η προσπάθεια ορισμένων να μονοπωλήσουν την Ιδέα και ορισμένων άλλων να διατυμπανίσουν την υπερ-επαναστατικότητα τους. Ο στόχος είναι η δημιουργία κινήματος και το μόνο μονοπάτι που δείχνει να βγάζει κάπου, είναι αυτό των δομών. Της συγκρότησης δομών και εργαλείων που θα εξυπηρετούν ένα σύνολο ομάδων με διαφορετικές μορφές δράσης (από την εσωτερική αναζήτηση μέχρι την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα) , δίνοντας στον κάθε οργανισμό την ελευθερία να εκφράσει τις θέσεις του, να πράξει τις απόψεις του  και να κριθεί επί της πράξεως και της ουσίας και όχι της θεωρίας.

Η τριβή που θα προκληθεί μέσα από αυτές τις διεργασίες θα αναδείξει ικανά στελέχη τα οποία θα αναλάβουν τα ηνία και την πλοήγηση του κινήματος, απομακρύνοντας επί του πρακτέου τα αρχηγικά φετίχ και τους επίδοξους και φερέλπιδες παντογνώστες του σύγχρονου εθνικισμού!  

http://autonomesskepseis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: