Featured Posts

27/12/11

Στα Τάρταρα το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα-αστικά κέντρα! 3% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !








Image
"Μαύρη τρύπα" αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ η Αθήνα, αλλά και γενικότερα τα αστικά κέντρα, περιοχές στις οποίες εμφανίζει πτώση ο δικομματισμός, εκτίναξη ο «κανένας», ενώ τα ποσοστά των κομμάτων δείχνουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σχεδόν αδύναμη η αυτοδυναμία.
Ταυτόχρονα αυξημένη εμφανίζεται η πιθανότητα πολυκομματικής Βουλής, με τη συμμετοχή και επτά ή οκτώ κομμάτων, γεγονός που καθιστά απίστευτη την αυτοδυναμία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε η εφημερίδα Real News το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας είναι πλέον τρίτο κόμμα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην Αθήνα όπου κατοικεί το 30% του πληθυσμού της χώρας το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει 10,1% των ψηφοφόρων και να κατατάσσεται στην τρίτη θέση, καθώς το ΚΚΕ με 10,3% περνά δεύτερο, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 8,1%.
Οι Οικολόγοι πράσινοι συγκεντρώνουν 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,4%, ενώ ιδιαίτερης προσοχής χρίζει το 3% που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.
Ταυτόχρονα και η ΝΔ, μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας, χάνει 1,3% σε σχέση με την πανελλαδική της δύναμη.
Image
Όπως σημειώνει στην μέτρηση ο Δημήτρης Μαύρος:
Γιατί αντιδρούν όμως έτσι κυρίως οι Αθηναίοι;

Νιώθουν περισσότερη «Οργή» σε σχέση με τον μέσο Έλληνα (55% Αθήνα, 56% Σύνολο Αστικών vs 52% Μέση Ελλάδα). Συνειδητοποιούν και βιώνουν εντονότερα, τα προβλήματα της «Δημοσιονομικής Πολιτικής» (35% Aθ. vs 27% Μ.Ε.) και της «Εγκληματικότητας» (17% Αθ. vs 11% Μ.Ε.).

Και η «Οργή» αυτή συνδέεται με την (1η) πρώτη θέση που δίνουν στον φόβο ότι «θα χάσουν τη δουλειά τους και δεν θα μπορέσουν να βρουν άλλη στο επόμενο 12μηνο» (18% Αθ. vs 10% Μ.Ε.), κάτι που δεν συμβαίνει στον μέσο Έλληνα, που δηλώνει πρώτο ότι «θα διατηρήσει τη δουλειά του αλλά με μικρότερες απολαβές» (19%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: