Featured Posts

26/10/11

Timebombs, 4 Aces & Straightline @ Skinhouse Hellas

Στην Ιστορία πέρασε άλλη μια συναυλία επί ελληνικού εδάφους, άλλη μια δυναμική βραδυά στο Skinhouse. Προσκεκλημένοι οι Ιταλοί The 4 Aces και οι συμπατριώτες τους Timebombs, με το ιταλικό crew να κατεβάζει σχεδόν μια ενδεκάδα, ετοιμοπόλεμη από την αρχή ως το τέλος του live (και μέχρι τα ξημερώματα!). Στον χώρο από νωρίς υπήρχε καλό κλίμα μεταξύ των συναγωνιστών, ενώ μπορούσε κανείς πέρα από τη μουσική να ρίξει και μια ματιά στο υλικό που έφεραν οι Ιταλοί (cd και t-shirts) αλλά και στις νέες διανομές της S-Crew Records. Μετά τα καθιερωμένα checks στον ήχο, και εν μέσω οικείας ατμόσφαιρας από τους 100 παρευρισκόμενους, οι "πιτσιρικάδες" The 4 Aces ανέβηκαν, γύρω στις 11 παρά, στο φιλόξενο πάλκο της σκηνής.
 

Με το μέσο όρο ηλικίας σίγουρα κάτω από τα 20 χρόνια, η μπάντα έδειξε ότι αποτελεί μεγάλη ελπίδα για την ιταλική σκηνή. Έπαιξαν πολλά κομμάτια από το mini cd τους αλλά και διασκευές. Είχαν μετά το πρώτο τέταρτο αρκετά καλό και δυνατό ήχο, ενώ και σκηνικά στάθηκαν άνετα. Δεμένη μπάντα, και σίγουρα ό,τι καλύτερο για εναρκτήριο συγκρότημα. Καλύτερη στιγμή τους το ομώνυμο κομμάτι και το "La nostra gioventu", μετά από τα οποία ο κόσμος άρχισε να "ζεσταίνεται" περισσότερο. Ξεχώρισαν ο τραγουδιστής με την εκφραστική δυναμική χροιά στη φωνή και ο κιθαρίστας, με τις πολύ αξιόλογες ιδέες και την εν γένει παρουσία του.

Κοντά στα μεσάνυχτα, οι Timebombs ξεκινούν τη δική τους επίθεση. Πέντε μέλη στη σκηνή, δύο από τα οποία είχαν εμφανιστεί και νωρίτερα στους 4 Aces (μπάσο και lead κιθάρα). O ήχος βελτιωμένος αρκετά, η μπάντα σαφώς μια κλάση πιο έμπειρη και η χημεία μεταξύ κοινού και συγκροτήματος, από την αρχή άψογη. Χαμός στα "Tempo di lottare" και "Giustizia per Gabriele", πολύ καλά τα "We Are Skinheads", "La voce della strada", "Questa Vita Non Faro". Με ένα σετ κοντά στη μία ώρα, άφησαν όλο τον κόσμο ευχαριστημένο και ...εξουθενωμένο, λίγη ώρα πριν οι Straightline ανέβουν στη σκηνή.

Ξεκινώντας με το κλασικό πλέον "Κράτος σημαίνει Πατρίδα σκλαβωμένη" (το οποίο παίχτηκε και σαν encore στο τέλος), ξεσήκωσαν τον κόσμο, για να ακολουθήσουν τα επόμενα "Αιώνια ζωντανοί" και "Bring back your life" από το πρόσφατο cd τους. Κάλυψαν σχεδόν όλο το "Act for a new generation", ενώ έπαιξαν και τέσσερις διασκευές. Καλύτερη στιγμή η διασκευή "Η Επανάστασή μας", με όλους τους συναγωνιστές να συμμετέχουν, και τους Ιταλούς φίλους να παίρνουν την σκυτάλη στα ρεφρέν.

Συμπερασματικά, επρόκειτο για μια από τις καλύτερες συναυλίες για το 2011. Ελπίζουμε σε ανάλογες και στο μέλλον.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Timebombs [1|2|3], The 4 Aces [1], Straightline [1|2|3]
http://www.terrapatria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: