Featured Posts

22/10/11

Οι βάσεις για την οικοδόμηση ενός εθνικοεπαναστατικού κινήματος του μέλλοντος



Διάβασα με προσοχή τις θέσεις σας μέσω της εκτενούς αρθρογραφίας σας τον τελευταίο χρόνο. Αν και δεν είχα την ευκαιρία λόγω και της απόστασης που με χωρίζει από τη χώρα (διαμένω εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό) να συνομιλήσω με κάποιον από εσάς, ασπάζομαι σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες σας και κυρίως την προοπτική που δείχνετε ότι έχετε εις βάθος χρόνου. Γι αυτό θα ήθελα να αποπειραθώ να ανακεφαλαιώσω επιγραμματικά τις βασικές αρχές που θεωρώ ότι είναι αναγκαίες για την οικοδόμηση ενός εθνικοεπαναστατικού κινήματος στο μέλλον.

- Αφετηρία και σημείο αναφοράς. Αλλαγή πλεύσης. Παραδοσιακά, η δεξιά υπήρξε η δεξαμενή άντλησης σκέψης, ανθρώπων, οπτικής, δραστηριότητας και ενίοτε ψήφων. Όταν λέμε δεξιά, δεν εννοούμε την ελληνική δεξιά απαραίτητα, αλλά την ευρωπαϊκή σχολή στο σύνολό της. Σήμερα, η δεξιά είναι ταυτισμένη με τον συντηρητισμό και την οπισθοδρόμηση. Σε οικονομικό επίπεδο επλήγη από την παγκοσμιοποίηση και τον φιλελευθερισμό, με αποτέλεσμα σε αντίστοιχο κοινωνικό να είναι υπεύθυνη για την ανισότητα και την αποσύνθεση. Η δεξιά σήμερα, τόσο αυτή όσο και η άκρα δεξιά, αποτέλεσμα άκρατου φονταμενταλισμού και φανατισμού στερεοτυπικού χαρακτήρα, πρέπει να απομονωθούν από τις ζωντανές και υγιείς δυνάμεις των Εθνικοεπαναστατών. Με επιχειρήματα, με την πολύ καλή αρθρογραφία μας, την μόρφωση που διαθέτουμε και τη δραστηριότητά μας, είναι ανάγκη όχι μόνο να διαφοροποιηθούμε (αυτό ήδη το κάνουμε), αλλά να επικρατήσουμε και στη συνείδηση του κόσμου, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο σε πολιτικές δυνάμεις αυτού του τύπου. Κοιτάξτε το παράδειγμα της Ελλάδας. Η επόμενη κυβέρνηση μάλλον θα είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας, με ένα μεγάλο ποσοστό ίσως να πηγαίνει στο υπερσυντηρητικό φιλοκυβερνητικό ΛΑΟΣ. Αλλά και τα μικρότερα κόμματα που δημιουργήθηκαν, δηλώνουν απόντα από έναν υγιή λόγο που θα γίνει ελκυστικός στους απλούς ανθρώπους αλλά και θα χει ρεαλιστική λογική στην πράξη. Εκεί πρέπει να δηλώσουμε εμείς παρόντες. Νέα πρόσωπα, ανέγγιχτα και αμόλυντα, άνθρωποι με γνώση και κατάρτιση, προσωπικότητες άρτιες, έτοιμες να βγάλουν την οπτική μας από το στενό πλαίσιο των μεταξύ μας συζητήσεων στο μεγάλο πεδίο των μαχών. Στην κοινωνία.

- Νεωτεριστική λογική και αντίληψη. Αν κάτι σας κάνει να διαφέρετε, είναι η τομή στα ενδότερα της κινηματικής λογικής. Και αυτό φαίνεται και είναι έκδηλο σε όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων και ομάδων. Γιατί συνεχώς μιλούν κάποιοι για τη "νέα μόδα", για το "νέο προφίλ", για έναν κίνδυνο που γεννήθηκε όταν οι Αυτόνομοι Έλληνες δήλωσαν παρόντες, με τις μικρές τους δυνάμεις, στην πολιτική και κοινωνική ζωή; Γιατί υπάρχετε και όχι μόνο αυτό. Γιατί δημιουργείτε.

- Νοοτροπία και επαναπροσδιορισμός εσωτερικών αρχών και αξιών. Ο παραδοσιακός εθνικιστικός χώρος της Ελλάδας, όπως και του εξωτερικού σε μεγάλο βαθμό, υπήρξε δέσμιος μιας ολοκληρωτικού τύπου φασίζουσας λογικής, η οποία ξεκινά από το επίπεδο της ιεραρχίας και καταλήγει σε αυτό της πολιτικής ατζέντας, της επιχειρηματολογίας, της φρασεολογίας, των επιδιώξεων, των μέσων, των συνθημάτων, αλλά ακόμα και του ίδιου του επιπέδου των φορέων του. Όταν λέω φασίζουσα, εννοώ όχι μόνο σε επίπεδο ορολογίας, αλλά και ιδεολογικής - ιστορικής συνέχειας με κινήματα και κόμματα που ζήτησαν ένα κομμάτι από την Ελευθερία των Ελλήνων. Αντί αυτού, ας προτάξουμε μια περισσότερο ελευθεριακή λογική, αποδεσμευμένη όχι από την ιδεολογία, αλλά από τη λογική της "ιδεολογικοποίησης" της δραστηριότητάς μας.

- Ανάπτυξη. Προτάσεις και λύσεις. Ο κόσμος ζητά από κάπου να πιαστεί. Στην πλειοψηφία του, πρόκειται για ανθρώπους με μέσο μορφωτικό επίπεδο, που σήμερα που διαδραματίζεται η παγκόσμια οικονομική κρίση, αναζητεί διεξόδους από αυτήν. Μπορούμε να του προτείνουμε ένα μεσοπρόθεσμο έστω δικό μας πλάνο; Μπορούμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες της ατζέντας μας αναπτύσσοντας τις θέσεις μας, διαφοροποιούμενοι από τις αντίστοιχες απαρχαιωμένες των αστικών κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλετικών κομμάτων και ομάδων; Μπορούμε μέσω αυτών να γίνουμε ο καθρέφτης ενός υγιούς κινήματος;

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω κάποια στιγμή και στην Ελλάδα να ανδρωθεί κάτι πρωτοποριακό και εθνικοεπαναστατικό. Εθνικοεπαναστάτες ήταν και οι πρόγονοί μας!

Με τιμή και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Jason (για την μτφρ. Κώστας Μ.)
http://www.ediktyo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: