Featured Posts

29/10/11

Είναι "εθνική ντροπή" να αποδοκιμάζεις αυτούς που ντρόπιαζαν τόσα χρόνια την Πατρίδα;


Με αυτό το ρητορικό ερώτημα θα ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο, ακριβώς επειδή πολλά ρητορικά ερωτήματα μας έθεσε χθες ο Κάρολος Παπούλιας, αυτή η γλάστρα του θεσμού που ομιλεί μονάχα σε εθνικές επετείους για να μας λέει τα αυτονόητα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Παπούλιας, φανερά εκνευρισμένος (και πώς να μην είναι άλλωστε όταν αυτός που εκπροσωπεί το θεσμό της Δημοκρατίας πετιέται στην ουσία "κλωτσηδόν" από μια εκδήλωση, λόγω της αγανάκτησης του κόσμου), αλλά και το σύνολο του πολιτικώς ορθού κόσμου, χαρακτήρισαν τη μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού "εθνικά προδότες". Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό. Το κάνουν πάντα όταν μπαίνουν μεσάζοντες σε αποφάσεις εξωθεσμικών κέντρων, τις οποίες οι Έλληνες δε δέχονται και αντιδρούν. Τότε πάντοτε επικαλούνται το "εθνικό συμφέρον", το "εθνικό χρέος", το "καλό του τόπου", την "εθνική ομοψυχία" και την "εθνική συστράτευση". Τις μάθαμε πλέον απ' έξω αυτές τις φράσεις-κλισέ, οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σημασία για εκείνους, παρά μόνο για να κοροϊδεύουν τον απλό κόσμο, ο οποίος κάποιες φορές εμφανίζεται όντως ευκολόπιστος και δίνει τόπο στην οργή.
Χτες λοιπόν βγήκε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα να καταδικάσει απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην παρέλαση, εκτός από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα τα οποία για τους δικούς τους λόγους (ας έκαναν παρόμοιες δηλώσεις όταν γίνονταν ανάλογα επεισόδια στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη - εκεί όμως αμαυρώνεται η επέτειος, εδώ όχι;) θέλησαν να καρπωθούν μέρος από την αγανάκτηση του κόσμου και να φανούν στη συνείδησή του ως συγκρουσιακά. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει τη θέση του ως προς το πώς βλέπει συνολικά την παρέλαση, οπότε δεν είναι καθόλου παράξενο και το πώς αντιμετώπισε τα χτεσινά γεγονότα.

Θα ήθελα όμως να σταθώ σε ένα υποτίθεται "πατριωτικό κόμμα", το ανεκδιήγητο "Καρατζαφέρειο μόρφωμα" (αυτός είναι νομίζω ο κατάλληλος χαρακτηρισμός για ένα κόμμα χωρίς καμία ταυτότητα, συνοχή και ουσιαστική επιρροή στον κόσμο). Το κόμμα αυτό δίχως κανένα δισταγμό θα έλεγα πως είναι η πέμπτη φάλαγγα του εθνικού χώρου. Υπάρχει για να απομυζεί την ενέργεια κάποιων πλανεμένων καλοθελητών και έχει και τους ψηφοφόρους να τους κρατά μέχρι την κάλπη. Διατηρεί σαν ιεραρχία, σαν φιλοσοφία σκέψης (αν έχει), σαν ταυτότητα, σαν προοπτική, σαν πολιτικό πρόγραμμα, όλα τα παλαιοσυντηρητικά στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς στα δεξιά κόμματα του πρόσφατου παρελθόντος, προτάσσοντας το σύνθημα - ομπρέλα "Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς", για τους αφελείς πατριώτες που θα σπεύσουν να κουνήσουν τις σημαιούλες και να περιμένουν τον Καρατζαφέρη - μεσσία να τους οδηγήσει στην Κωνσταντινούπολη. Με σημαιοφόρο θα έλεγα εγώ την ...Τζαβέλλα, τον ...πρέσβη, και οπλαρχηγό τον νομιμόφρωνα Βορίδη. Μας ενώνει η Ελλάς λοιπόν κύριε Καρατζαφέρη, αλλά ποια Ελλάς; Η Ελλάς του Μνημονίου; Του πολυνομοσχεδίου των απολύσεων και των μειώσεων μισθών; Του Μεσοπρόθεσμου; Των μεταναστών για τους οποίους κόπτεσαι μέσα από την αντιρατσιστική σου επιτροπή; Των Εβραίων τους οποίους τιμάς; Των ξένων τεχνοκρατών που θα έρθουν να μας ορίσουν ποια πολιτική θα ακολουθήσουμε στον οικονομικό τομέα; Μην ξεχνάς ότι φέρεις και εσύ και όσοι κινούνται γύρω σου βαρύτατες ευθύνες για τη στήριξη στην κυβέρνηση και τις "πλάτες" που θέλεις να βάλουμε για να καταστρέψετε την Ελλάδα. Δεν είστε πατριώτες Καρατζαφέρη. Είστε το σύστημα. Το σύστημα των μεσημεριανάδικων, του Life style, του Alter, των δεξιώσεων, των υπόγειων συμφωνιών, των "πολυκατοικιών", της πολιτικής ορθότητας, της νομιμοφροσύνης, των κεκτημένων της δημοκρατίας, το σύστημα της σαπίλας. Άρα να μην κοροϊδεύετε τον λαό και κυρίως τους πατριώτες με παχιά λόγια.

Αν αυτό που εσείς πρεσβεύετε, το απόλυτο τίποτα δηλαδή, το ονομάζετε πατριωτισμό, ή δεξιά, εμείς οφείλουμε να το πολεμήσουμε. Όχι επειδή δεν είμαστε Πατριώτες, αλλά επειδή ο δικός μας Πατριωτισμός είναι η ψυχή μας, είναι τα Κόκκαλα των Προγόνων μας, είναι η Ιστορία του Έθνους, η οποία σήμερα βεβηλώνεται και ατιμάζεται από 300 γραβατοφορεμένες κότες που δεν παραδέχονται ότι είναι συνυπεύθυνες στην προδοσία της Ελλάδας. Ο πατριωτισμός σου είναι για εμάς συνώνυμος της προδοσίας. Είναι ο πατριωτισμός που λειτουργεί σαν ανάχωμα για να περνούν τις καταστροφικές πολιτικές τους το ΠΑΣΟΚ και αύριο η ΝΔ.

Κώστας Μακεδόνας
http://www.ediktyo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: