Featured Posts

5/9/11

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ 5-9-2011 . 


Η αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την Πατρίδα μας για την διατήρηση του αδέσμευτου χαρακτήρα της εθνικής μας κυριαρχίας και την πραγματική ανάπτυξη της Ελλάδος ως υπολογίσιμης δυνάμεως δεν βρίσκεται απλώς σε κακά χέρια. Η Τιμή της Πατρίδος έχει μετατραπεί σε ευτελές χρηματοοικονομικό μέγεθος και μέσο υποδουλώσεως ευρισκόμενη στη διάθεση υποτελών συνειδήσεων. Υποτελείς συνειδήσεις που αγνοώντας την έννοια της Εθνικής Τιμής για την προάσπιση της ιδιοπροσωπίας και την αναβάθμιση της διεθνούς παρουσίας της Ελλάδος, αναλώνονται στην υποβάθμιση και την υποχωρητικότητα της Πατρίδος μας με ανήθικους και αγοραίους όρους. 

Οι πολιτικές επιλογές της κατοχικής σοσιαλιστικής κυβερνήσεως κατ’ εντολή της τρόικας στρέφονται ενάντια στην Εθνική Εργατική Τάξη και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ταυτοχρόνως όταν μειώνονται δικαιώματα, παροχές και παράλληλα υποδομές ζωτικές για την Εθνική μας Άμυνα. Ταυτόχρονα τα παπαγαλάκια εντός και εκτός συνόρων καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας, οι εξωτερικές προκλήσεις κλιμακώνονται και το καθεστώς ψάχνει επιφάσεις λαϊκής νομιμοποίησης. 

Η κυβερνητική επίθεση σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων είναι σαρωτική. Οι επιθεωρητές της τρόικας ζήτησαν από τον υπουργό εργασίας την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας προκειμένου να υπάρξει, όπως είπαν, πλήρης απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς εργασίας. Να συνάπτονται δηλαδή ατομικές και βραχύβιες προφανώς συμφωνίες εργοδοτών και εργαζομένων που θα οδηγούν σε μισθούς πείνας, εύκολες και γρήγορες απολύσεις και καλύτερη πρόσβαση σε φτηνά και ξένα εργατικά χέρια. 

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη ψήφιση νέου νόμου σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις και την ανακοίνωση μιας λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα περιλαμβάνει το 80% των επαγγελμάτων. Παράλληλα έρχονται χιλιάδες απολύσεις σε γιατρούς και άλλα επαγγέλματα, επεκτείνονται οι περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς τάχα για τη στήριξη των ανέργων με την επιβολή ειδικών εισφορών και τα επιδόματα ανεργίας οδεύουν προς… μείωση κατ’ εντολή πάντα της τρόικας με το εφεύρημα της εφαρμογής εισοδηματικών κριτηρίων! Προφανώς αν ένας άνεργος κατέχει ως γονική κληρονομιά δικό του σπίτι, θα ωθηθεί να το βγάλει στο σφυρί μήπως και επιβιώσει. 

Στο μεταξύ σύμφωνα με απόρρητο σχέδιο των Γενικών Επιτελείων, προς κλείσιμο βαίνουν στρατιωτικοί σχηματισμοί, ενώ καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων στην Βόρεια και τη Νησιωτική Ελλάδα. Ίδια μοίρα επιφυλάσσεται για μεραρχίες, μονάδες και στρατιωτικά αεροδρόμια. Από την κατάργηση των σχηματισμών και των κέντρων νεοσυλλέκτων προβλέπεται να εξοικονομηθούν αντίστοιχα 62 εκατομμύρια και 34200000 ευρώ ετησίως. 

Είναι τραγική η κατάσταση καθώς η εθνική μας άμυνα πετσοκόβεται στην προκρούστεια κλίνη της στημένης οικονομικής κρίσης της παγκοσμιοποίησης με τα κέντρα νεοσυλλέκτων να μειώνονται από 35 σε 12 και η στρατιωτική μας δομή κατά ένα Σώμα Στρατού, πέντε Μεραρχίες, έντεκα Ταξιαρχίες, σαράντα συντάγματα και 80 Μονάδες! Πίπτουν τα όπλα για να παραδοθούν τα κλειδιά της Ελλάδος. 

Η σύγκλιση των καθεστωτικών κομμάτων προχωράει με τη συμμετοχή της «αντιμνημονιακής» ΝΔ. Στην δε τελευταία συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του με το κλιμάκιο της τρόικας η συζήτηση διεξήχθη, όπως ελέχθη, σε κλίμα που ήταν καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι δεν διαφωνεί με τους στόχους της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους αλλά με τον τρόπο αντιμετώπισης. Για να γειωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας που ζήτησαν εκ νέου να εφαρμοστούν οι συμφωνημένες διαρθρωτικές αλλαγές, σημείο στο οποίο εξέφρασε τη συμφωνία της από θέση αρχής η ανανεωμένη ΝΔ! 

Η κυβέρνηση, διαισθανόμενη την κορύφωση της λαϊκής δυσαρέσκειας μέσα από έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, προετοιμάζει πυρετωδώς δημοψηφίσματα υφαρπαγής της λαϊκής έγκρισης στη συρρίκνωση εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Σε σχετικές πρόσφατες δηλώσεις του ο υφυπουργός δικαιοσύνης Πεταλωτής αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα της άμεσης ετυμηγορίας, ενώ είπε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο «σταματάει να υπάρχει αμφισβήτηση, κατά πόσο αποφάσεις τις οποίες παίρνουμε σ’ όλα τα επίπεδα, πολιτικοί, αξιωματούχοι, είναι πραγματικά έκφραση της βούλησης του λαού». Είναι προφανές ότι σχεδιάζονται δραματοποιημένα και επίπλαστα διλήμματα για να γίνει αποδεκτός ο όλεθρος. 

Στο μεταξύ οι διάφοροι προπομποί του χρηματοοικονομικού χάους σαν την διαβόητη Fitch μας δίνουν τάχα κάποια περιθώρια διεξόδου μετά την μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση του χρέους που πολύ τους συμφέρει άλλωστε, αλλά επιμένουν στην ανακοίνωση χρεοκοπίας προσωρινής όπως την ονομάζουν μόλις γίνει η προσφορά στους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή ομολόγων. Ο Αμερικανός οικονομολόγος Ντενίς Σνόουερ εκφράζει τη θέση πως πρέπει να δοθεί περίοδος είκοσι ετών για να μειωθεί το χρέος στο 60%, εκφράζοντας ωστόσο την αντίθεσή του στα μέτρα λιτότητας. 

Η κυβέρνηση όμως ασχολείται με το να στήνει στον Έβρο μνημεία πεσόντων λαθρομεταναστών όταν η Τουρκία απειλεί να βγάλει τον στόλο της με επιθετικές διαθέσεις αν η Κύπρος προβεί στην αξιοποίηση του γεωφυσικού της πλούτου και οι πράκτορές της στην Θράκη Μας προβαίνουν σε ασκήσεις παντουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων. 

Η ανάκτηση της Εθνικής μας Τιμής και η ισχυρή παρουσία της Ελλάδος είναι προτεραιότητα αιχμής. Ιερό καθήκον που μπορεί να διεκπεραιώσει μόνον μια Εθνικοκοινωνική Διακυβέρνηση με την ενότητα των εθνικών και λαϊκών δυνάμεων και την απόλυτη αξιοποίηση των εθνικών πόρων. 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ 
http://karachalios-spiros.blogspot.com/ 
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: