Featured Posts

25/8/11

Ονομάσαμε Χnation το Έθνος της νέας εποχής...




Όταν κλείνει ο κύκλος της συντήρησης ακολουθεί ο δρόμος της αλλαγής. Σε αυτή την αιώνια αλήθεια, διακρίνουμε ένα δυνατό ποτάμι μεταμόρφωσης που αφορά το σήμερα και την κοινωνία στο σύνολό της. Σαν άνθρωποι του πλανήτη, σαν Ευρωπαίοι και σαν Έλληνες, βλέπουμε τον κόσμο να αλλάζει σε όλες τις βαθμίδες - ανθρωπολογικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτικά, πολιτισμικά, τεχνολογικά. Αν κάποτε οι αλλαγές αυτές χρειάζονταν δεκαετίες, αιώνες και καμιά φορά ακόμα και χιλιετίες, σήμερα οι ρυθμοί συρρικνώνουν τον κύκλο της σταθερότητας κι όλα μετακινούνται τόσο γρήγορα όσο οι δείκτες του ρολογιού.
Και μπροστά σε αυτή την αλλαγή που αναπτύσσεται, η σκέψη ορίζει το εξής: πως θα προετοιμαζόταν ένας άνθρωπος, όταν θα ήξερε ότι ο κόσμος που ήξερε δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος; Έτσι λοιπόν, αντί να ορίζουμε μόνο το παρόν και το άμεσο μέλλον, με τις καταστάσεις και τις συνθήκες που μας περικλύουν, απλά ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, επιδιώκουμε να εντοπίσουμε τον ρυθμό εκείνο των αλλάγων, σε όλες τις βαθμίδες που αναφέραμε νωρίτερα, ώστε στις εποχές που έρχονται να είμαστε επίκαιροι και προετοιμασμένοι, κι όχι απλά να ελπίζουμε ότι μπορεί να είμαστε λίγο πιο σωστοί από την προβλέψιμη μάζα. Έρχονται ενιαίες ριζικές αλλαγές στις κοινωνίες των ανθρώπων και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Είναι το μελλοντικό έθνος το οποίο τώρα γαλουχείται, σε ένα παγκόσμιο εργοστάσιο διαμόρφωσης συνειδήσεων, και πέραν από το που καταγόμαστε ή τι θα θέλαμε να είμαστε, αυτό είναι το έθνος μας. Δεν ξέρουμε ποια μορφή θα έχει αυτό, εάν θα είναι ένα έθνος πλήρως σκλαβωμένο, αν θα είναι ένα έθνος γερασμένο, αν θα θυμίζουμε τους σύγχρονους ινδιάνους της πολυφυλετικής Αμερικής και αποτελούμε ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού. Δεν ξέρουμε εάν πασχίζουμε να σώσουμε το Έθνος των Ελλήνων ή απλά αγωνιζόμαστε σαν Ευρωπαίοι φυλετιστές να διατηρήσουμε το αίμα μας. Δεν ξέρουμε εάν γράφουμε και μιλάμε ελληνικά ή εάν γράφουμε greeklish και μιλάμε μια μοντέρνα γλώσσα. Δεν ξέρουμε εάν είμαστε ένα πλήρως υποταγμένο πλήθος μαζανθρώπων ελεγχόμενο από την υπερβελτιωμένη τεχνολογία ή αν ο πολιτισμός μας έχει ξαναγυρίσει στην απλή του μορφή. Δεν ξέρουμε εάν περάσουμε κάποια μεγάλη επιδημία, αν υποστούμε αλλοίωση του γενετικού μας κώδικα, αν ζήσουμε έναν 3ο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό ψάχνουμε, μαζί με τα καλύτερα δυνατά σενάρια επιβίωσης.

Σε κάθε περίπτωση οι καιροί μας αφήνουν μηνύματα και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα αποκωδικοποιήσουμε.

Καλωσήλθατε λοιπόν στο XNATION και καλή περιήγηση. Ένα ταξίδι στον κόσμο του απρόσμενου μόλις ξεκίνησε...

Σημειώσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: