Featured Posts

20/8/11

KΥΠΡΟΣ : ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΣΑΓΙΟΥ



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, η διαδικασία του τρισάγιου προκάλεσε την αγανάκτηση και αντίδραση των συγγενών και φίλων των 13 νεκρών της τραγωδίας στο Μαρί. 
  Όταν οι συγγενείς έφθασαν στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, διαπίστωσαν πως το τρισάγιο δεν θα διεξαγόταν στον χώρο όπου σκοτώθηκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά σε κεντρική πλατεία του στρατοπέδου.

Την ίδια ώρα, στον χώρο υπήρχαν ταμπελίτσες με τα ονόματα των επισήμων οι οποίοι προέρχονταν τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την εθνική φρουρά. Οι συγγενείς ανέμεναν στον χώρο για μία περίπου ώρα μέχρι την άφιξη των επισήμων κάτι που άρχισε να προκαλεί την αγανάκτηση τους.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκπροσώπων «αφυπνισμένων» οι οποίοι παρευρέθηκαν, το όλο σκηνικό θύμιζε εθνική εορτή παρά τρισάγιο για την συμπλήρωση 40 μερών από την μέρα που έπεσαν οι 13, αφού στον χώρο υπήρχε και απόσπασμα της φιλαρμονικής.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς δεν είχαν ενημερωθεί για την φύση της τελετής.
Ακριβώς μετά το τέλος της τελετής, ξέσπασαν, φωνάζοντας για ευθύνες κατά των αντιπροσώπων της κυβέρνησης που βρίσκονταν στον χώρο.
Οι συγγενείς διερωτήθηκαν γιατί τους πήραν στον χώρο αφού η διαδικασία δεν ήταν αντιπροσωπευτική της σημερινής μέρας.
Μετά από έντονη διαμαρτυρία μετέβησαν στον κρατήρα όπου έγινε η έκρηξη. Μαζί τους και ο Αρχιεπίσκοπος όπου τέλεσε δεύτερο τρισάγιο στο χώρο χωρίς την παρουσία των επισήμων.

 http://trikalagr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: