Featured Posts

18/8/11

Το Facebook θέλει να δώσει τέλος στην ανωνυμία

Στο μέλλον, είναι αρκετά πιθανό να δούμε τη Facebook να ακολουθεί την πολιτική της Google που απαγορεύει τα ψευδώνυμα στο νέο κοινωνικό της δίκτυο.Σε παρουσίαση του περιοδικού Marie Claire πάνω στο θέμα του διαδικτυακού ‘bullying’, η Randi Zuckerberg, αδερφή του Mark Zuckerberg και Marketing Director του Facebook, δηλώνει ότι ενδέχεται το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο να απαιτεί σύντομα τα πραγματικά ονόματα των χρηστών του. Όπως υποστηρίζει, η ανωνυμία οδηγεί σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές και το Facebook θέλει να δώσει επιτέλους ένα τέλος.


Αν και όλα αυτά έχουν κάποια βάση, το σίγουρο είναι ότι μια τέτοια αλλαγή στο Facebook θα προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις. Εξάλλου, τα ψευδώνυμα δε σημαίνουν απαραίτητα ότι κάποιος έχει να κρύψει κάτι. Μερικοί χρήστες δε θέλουν τα προσωπικά στοιχεία τους να βρίσκονται αναρτημένα στο Διαδίκτυο, ενώ θέλουν να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν διαδικτυακά με τους φίλους τους.

Επιπλέον δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που χρησιμοποιούν ψευδώνυμα από όταν ήταν μικροί και πλέον είναι γνωστοί σε όλους με αυτά και όχι με τα πραγματικά τους ονόματα.



http://www.antistasi.info/forum/showthread.php?t=3065

Δεν υπάρχουν σχόλια: