Featured Posts

20/8/11

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΡΤ


Μεγάλες ανατροπές στην δημόσια ραδιοτηλεόραση φέρνει το σχετικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που έλαβε χθες το «πράσινο» φως από την άτυπη κυβερνητική επιτροπή και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στις 11 το πρωί από τον υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο.



Για το θέμα κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι οι ανατροπές στην ΕΡΤ θα είναι μεγάλες και υπογράμμισαν ότι ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στους εργαζόμενους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει «λουκέτο» στην ΕΤ1, τα ψηφιακά κανάλια Cine plus και Sport plus, καθώς και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση».

Όπως όλα δείχνουν θα γίνουν μικρής έκτασης συνενώσεις σε περιφερειακούς ραδιοσταθμούς.

Μέχρι στιγμής το τοπίο για το εάν θα υπάρξουν απολύσεις παραμένει θολό. Το βέβαιο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για την υλοποίηση προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η περαιτέρω μείωση του αριθμού των συμβασιούχων που προσελήφθησαν στα κρατικά ΜΜΕ στις αρχές του χρόνου και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 18 Ιανουαρίου του 2012.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει ποια θα είναι η τύχη των εκατοντάδων εργαζομένων στην ΕΤ1, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν να μπαίνει «λουκέτο» στην Κατεχάκη.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: