Featured Posts

18/8/11

"Θα κάνουμε κι εμείς έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο" λένε οι Τουρκοκύπριοι


ImageΟ Κουντρέτ Οζέρσαϊγ, ειδικός εκπρόσωπος του πρόεδρου του ψευδοκράτους Ν.Έρογλου δήλωσε πριν λίγες ώρες ότι "και η βόρεια Κύπρος θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο αν δεν σταματήσει αμέσως τις έρευνας η "Νότια" Κύπρος".
"Σας τονίζουμε πως σε περίπτωση που οι ελληνοκυπριακή πλευρά ξεκινήσει τις έρευνες και οι Τουρκοκυπριακή πλευρά μπορεί να κάνει το ίδιο. Σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν σταματήσει τις έρευνες στη νότια πλευρά, για φυσικό αέριο και πετρέλαιο τότε η τουρκοκυπριακή πλευρά θα κάνει τις συμφωνίες και θα ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές" δήλωσε ο Οζέρσαϊ.
Ο εκπρόσωπος του Έρογλου ισχυρίστηκε πως υπάρχουν προσπάθειες να καταπατηθούν δικαιώματα ττων τουρκοκυπρίων και τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουν. Τέτοια δήλωση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την έγκριση και την καθοδήγηση της Άγκυρας γεγονός που δείχνει πως η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία για να σταματήσουν οι έρευνες στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: