Featured Posts

18/8/11

ΑΠΛΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ;;;;


14 Αυγούστου 2011: Αντιμιλιταριστική επέμβαση για την ειρήνη – Συναυλία στην βόρεια Λευκωσία

Στις 14 του Αυγούστου, ημέρα της επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής θα οργανωθεί για δεύτερη χρονιά αντιμιλιταριστική συναυλία στη βόρεια Λευκωσία.
Η συναυλία οργανώνεται από το πολιτιστικό κέντρο Μπάρακα, την εφημερίδα Μπαρικάτ, την νεολαία του κόμματος ενωμένη Κύπρος (BKP), η Πλατφόρμα Κυπριακής Νεολαίας (KGP), τη νεολαία Σοσιαλιστικού Κόμματος (KSP), τη νεολαία του κόμματος Νέα Κύπρος (YKP) και άλλους ακτιβιστές νεολαίας.
[Στην αφίσα γράφει: Προσοχή ζώνη χωρίς στρατό]
Πέρυσι παρόλο που οργανώθηκε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, και μέσα στον πιο ζεστό μήνα του καλοκαιριού, είχε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Πάνω από 400 νέοι συμμετείχαν, τραγούδησαν στους αντιμιλιταριστικούς και αντιεθνικιστικούς στοίχους των Sol Anahtari, Özgür και Bandistas.
Η επιτυχία της συναυλίας είναι πολύ σημαντική καθώς δεν ήταν απλά άλλη μια πολιτιστική εκδήλωση. Η συμμετοχή δείχνει την αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση στις γραμμές των τ/ εργαζομένων και νεολαίων οι οποίοι αψήφισαν την κυρίαρχη ιδεολογία και την επίσημη ιστορία ότι ο τουρκικός στρατός ήρθε για να απελευθερώσει τους τ/κ από τους ε/κ και έλληνες που εισέβαλαν και έκαναν πραξικόπημα το 1974, και φώναξαν «Αϊσέ είναι καιρός να πάς σπίτι σου» καθώς Αϊσέ ονόμαζαν τότε τον στρατό, και την εισβολή ότι η Αϊσέ πάει διακοπές.
Στη συναυλία συμμετείχαν και αρκετοί ε/κ.
Στις 14 του Αυγούστου 2010 τ/κ και ε/κ εργαζόμενοι και νεολαία δήλωσαν ότι η ειρήνη δεν γίνεται με τον στρατό ούτε με εθνικιστικές ιαχές και την επέμβαση των ιμπεριαλιστών. Η ειρήνη θα έρθει μέσα από την ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στους ε/κ και τους τ/κ, μέσα από την κοινή οργάνωση και δράση ενάντια στους εθνικισμούς και την στρατοκρατία και λύση και κοινωνία για τους εργαζόμενους και την νεολαία και όχι για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους.
Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό θα συμμετάσχει και φέτος στην συναυλία. 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Selimiye, έξω από το Selimiye Τζαμί (Καθεδρικός Αγίας Σοφίας) στην κατεχόμενη Λευκωσία την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 21:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: