Featured Posts

17/8/11

Όλα δείχνουν εκλογές...


ImageΠρακτικά έχει ήδη καταλήξει η κυβέρνηση, όχι απλά και μόνο στην προσφυγή σε εκλογές μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο, αλλά και στον χρόνο διεξαγωγής αυτών, που προσδιορίζεται εντός του Οκτωβρίου. Τελικό τεστ αντοχής της κυβέρνησης είναο η ΔΕΘ όπου θα τσεκαριστεί η ένταση των αντιδράσεων στην κυβέρνηση, της οπόίας οιυ βουλευτές και τα στελέχη έχουν μαζέψει "αρκετό ξύλο" κατά την διάρκεια της παραμονής τους στις εκλογικές τους περιφέρειες εντός του Αυγούστου.   
Η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί να έχουμε σοβαρά έκτροπα στη ΔΕΘ με κοινωνικές ομάδες που ελέγχονταν απόλυτα σε επίπεδο συνδικαλιστικών ηγεσιών από το κυβερνών κόμμα (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ταξί κλπ), αλλά η νέα κατάσταση τις έχει οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση. 
Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα ότι η ατμόσφαιρα "βρωμάει μπαρούτι" καθώς ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου και η παρουσία υπουργών και βουλευτών στην επαρχία, έγινε "μετά ξύλου" και αποδοκιομασιών των βουλευτών από τους απλούς πολίτες που νιώθουν ότι πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αφού τους τα παίρνουν όλα.
Φραστική επίθεση δέχθηκαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης και ο βουλευτής Χρ.Μαγκούφης.

Σύμφωνα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης ο βουλευτής Λασιθίου και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης έγινε στόχος αγρότη στο χωριό Μαρωνιά της Σητείας, όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του. Το επεισόδιο έγινε στη διάρκεια του τοπικού πανηγυριού, στο οποίο συμμετείχε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

O ίδιος ο κ. Καρχιμάκης, μιλώντας στο cretalive επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε διαπληκτισμός, όχι όμως και χειροδικία.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο στην Κυλλήνη, όπου βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός προπηλακίστηκε και αποδοκιμάστηκε χωρίς όμως το επεισόδιο να πάρει μεγαλύτερη έκταση.

Στόχος φραστικής επίθεσης έγινε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης στην Καλαμάτα, στο ετήσιο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε στο χώρο δημοτικού σχολείου της Αγναντιάς.

Kατόπιν (και...) αυτών, η  κυβέρνηση έχει καταλήξει να πάει σε εκλογές τώρα, θεωρώντας ότι μπορεί να αποστερήσει τη Ν.Δ. από τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνηση. Βέβαια μια ενδεχόμενη ήττα με ποσοστά περί το 25% δεν θα αφήσει μετεκλογικά ανεπηρέαστη την ηγεσία του κόμματος. Ο Ε.Βενιζέλος δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: