Featured Posts

27/7/11

Επανέρχεται το βιβλίο της Ρεπούση



Διπλωματικό άνοιγμα φαίνεται πως κάνει το ΠΑΣΟΚ προς την ΝΔ, μέσω του Υπουργείου Παιδείας. Ως γνωστόν η μεγαλύτερη διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων, που εναλλάσονται στην διακυβέρνηση της Ελλάδας, είναι οι αλληλοκατηγορίες σχετικά με το ποιος από τους δύο έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα, οπότε η απευθείας υιοθέτηση οποιουδήποτε μέτρου ή έργου της περιόδου κυβερνήσεως ΝΔ μόνο ως διπλωματική προσέγγιση μπορεί να χαρακτηριστεί. Το διπλωματικό άνοιγμα, για το οποίο ομιλούμε, δεν είναι άλλο από την επαναφορά του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού της Ρεπούση, το οποίο ήταν να κυκλοφορήσει επί κυβερνήσεως ΝΔ και υπουργείας Γιαννάκου. Το εν λόγω βιβλίο, ως γνωστόν, είχε προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα, φυσικά, την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, και εν τέλει αποσύρθηκε από την κυκλοφορία και δόθηκε εντολή να γραφεί άλλο.
Προς υπενθύμιση των γεγονότων το εν λόγω κατάπτυστο βιβλίο μεταξύ των άλλων ψευδών που αναφέρει, λέει ότι η Μικρασιατική Καταστροφή είχε ως αιτία της τον συνωστισμό στις παραλίες! Αιχμή του δόρατος των τότε διαμαρτυριών είχε αποτελέσει, φυσικά, η Χρυσή Αυγή με την δημόσια παράδοση αυτού του κατάπτυστου βιβλίου στην πυρά, προς χάριν των Νεκρών και της Εθνικής Ιστορικής μας Μνήμης.
Τότε, λοιπόν, μπροστά στην κατακραυγή η κυβέρνηση της ΝΔ υποχώρησε και αποφάσισε την συγγραφή άλλου βιβλίου στην θέση αυτού. Τώρα, λοιπόν, που το νέο βιβλίο είναι έτοιμο και παρά το γεγονός ότι έχει πάρει όλες τις τυπικές εγκρίσεις από το Παιδαγωγικό Ινσιτούτο και όποιον άλλο θεσμό εγκρίνει τα βιβλία που φτάνουν στα σχολεία, το ζήτημα “κόλλησε” στο γραφείο της Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία δεν έδωσε την έγκριση της και, όπως φαίνεται στο ετήσιο οδηγό διδακτικών βιβλίων, το βιβλίο που θα μοιράζεται την επόμενη χρονιά είναι το βιβλίο του διδύμου Ρεπούση – Γιαννάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: