Featured Posts

2/7/11

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΙ ΑΚΜΟΝΟΣ"





Το bloko.gr έγινε αποδέκτης νέας επιστολής των ΜΑΤ, της δεύτερης μετά από αυτή που λάβαμε στις 26 Μαΐου και ήταν σχετική με την Κερατέα και το ανεπίλυτο ακόμη από την κρατική ασφάλεια ζήτημα που προέκυψε από την δολοφονική επίθεση κατά του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά.
Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την προηγούμενη, η επιστολή υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής Δημήτρη Καραγιαννόπουλο και όπως υποστηρίζεται, το περιεχόμενο της αντιπροσωπεύει αν όχι όλο, τη συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων στην τόσο πολυσυζητημένη και χαμηλής ...

δημοφιλίας ειδικά τους τελευταίους μήνες, αστυνομική υπηρεσία.
"Βρισκόμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος. Από τη μία η κοινωνική αποδοκιμασία κι από την άλλη το χρέος προς το καθήκον. Από τη μία ο συμπολίτης που δοκιμάζεται άγρια από την οικονομική κρίση (όπως κι εμείς άλλωστε) κι από την άλλη οι εντολές της ηγεσίας που μας παρατάσσουν απέναντι.
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μελοδραματικοί, απλώς το καταθέτουμε ως δεδομένο, υπάρχουν σ' εμάς μέσα στην υπηρεσία τρεις διαδοχικές περιπτώσεις συναδέλφων που βρίσκονται σε διάσταση ή πήραν διαζύγιο με τις συζύγους τους. Ο ένας μάλιστα με παιδιά. Οι λόγοι; και κοινωνικοί και οικονομικοί και πρακτικοί.
Από εποχής Κερατέας υπάρχει υπέρ- υπέρ απασχόληση. Μόνο τις τελευταίες ημέρες οι ώρες εργασίας ξεκινούν από τις 7 το πρωί και τελειώνουν στις 2.30 τη νύχτα. Δίχως να συνυπολογίζεται σ' αυτές ο απαιτούμενος χρόνος προσέλευσης κι αποχώρησης από την έδρα.
Αυτό γίνεται από την παραμονή της ψήφου εμπιστοσύνης μέχρι και τη νύχτα που ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο χωρίς έκτοτε η πίεση να χαλαρώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες και σήμερα, αστυνομικοί διμοιριών που κατέθεσαν ψυχή και τραυματίες στο ιερό καθήκον κι όχι σε κάποια κυβέρνηση, υπουργό ή αρχηγό, διατέθηκαν από αυτούς που προχθές ήρθαν για να μας χτυπήσουν την πλάτη σε περιπολίες στο τρίγωνο της Μενάνδρου, με την εντολή κανείς να μη μείνει στην κλούβα, έστω για να πάρει λίγες ανάσες ξεκούρασης καθ' όλο το οκτάωρο!
Έπρεπε να προηγηθεί συνδικαλιστική παρέμβαση και από τον υπογράφοντα προκειμένου να τροποποιηθούν κάπως οι εντολές.
Ήρθαν και μας χτύπησαν απαλά και μας ζήτησαν να βάλουμε πλάτη, την παραμονή του μεσοπρόθεσμου. Τώρα που χρειαζόμαστε λίγη ξεκούραση, λίγη τόνωση ηθικού, λίγη ανάταση της ψυχολογίας, δεν βλέπουμε κανένα δίπλα μας. Όλοι προφανώς θα τρέχουν να εξαργυρώσουν το αποτέλεσμα.
Η ψυχολογία μας είναι καταρρακωμένη όχι από τους τραυματισμούς, αλλά από την απουσία έμπρακτης στήριξης, από την αποδοκιμασία του κόσμου που ξεχνά ότι κι εμείς εργαζόμενοι είμαστε, με τα ίδια κι επαυξημένα προβλήματα, με άγρια ψαλιδισμένους μισθούς.
Η υπερ υπερ απασχόληση δεν επιτρέπει στις συζύγους να εργαστούν. Πρέπει κάποιος να μείνει σπίτι για τα παιδιά. Δεν έχουμε και δεν μπορούμε ν' ανταποκριθούμε στις κοινωνικές υποχρεώσεις. Από το Μάρτιο του 2010 έχουμε να πάρουμε τα εκτός έδρας. Από το 2007 βρισκόμαστε επί ποδός.
Τις δύο τελευταίες ημέρες έχουμε πάνω από 120 τραυματίες στο 401 και πολλά μμε δεν έδειξαν τίποτα απ' όλα αυτά. Αντιθέτως μεροληπτώντας για μια ακόμα φορά είχαν στραμμένες τις κάμερες αλλού. Υπάρχει διμοιρία των 24 αστυνομικών από τη Θεσσαλονίκη με πάνω από τους μισούς τραυματισμένους.
Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που ήρθαν κι έπιασαν δουλειά κουτσαίνοντας αλλά αδιαμαρτύρητα. Για όλους αυτούς τους λόγους, κοινωνικούς, οικονομικούς και πρακτικούς, αυξάνεται καθημερινά αριθμός των συναδέλφων που αιτούνται άμεσης μετάθεσης. Για να σώσουν τα σπίτια τους. Για να σώσουν τις ψυχές τους".
http://blokoteam.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: