Featured Posts

5/7/11

Amber Alert! Χάθηκε άρθρο του Συντάγματος

“Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες”
Αυτή είναι η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 16 του Συντάγματος της Ελλάδας που αφορά την Παιδεία που προσφέρεται στους Έλληνες. Το αν εφαρμόζεται αυτό είναι αφορμή για μια εντελώς άλλη συζήτηση βέβαια, αλλά τουλάχιστον είναι γραμμένο στο Σύνταγμα της Ελλάδος, όπως αυτό αναθεωρήθηκε με το ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008.
Το ότι η κυβέρνηση έχει κάνει το Σύνταγμα “λάστιχο” με τις ευλογίες ανώτατων δικαστικών και αστυνομικών κύκλων είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Επίσης γεγονός είναι ότι το Σύνταγμα στην πραγματικότητα δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψιν των κυβερνώντων κατά την διάρκεια της συζήτησης περί ενός νομοσχεδίου. Όποιος αμφιβάλλει ας ανατρέξει στα πρακτικά της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την συνταγματικότητα των δύο Μνημονίων.
Από σήμερα, όμως, και ενώ δεν είχαμε συζήτηση περί αλλαγής του Συντάγματος το εν λόγω άρθρο εξαφανίστηκε, στην κυριολεξία, από το Σύνταγμα! Ίσως αυτό έγινε ως προεόρτιο των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία που φέρνει στην Βουλή η Διαμαντοπούλου και χειροκρότησε εκ βήματος Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και την εικόνα από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Βουλής, όπως και τον σύνδεσμο για να δείτε από μόνοι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: