Featured Posts

18/6/11

Το Δόγμα της Χρυσής Αυγής ως λύση για το ελληνικό πρόβλημα


Η Ελλάς διαθέτει τεράστιο στρατηγικό βάθος, που μπορεί να της εξασφαλίσει ανεξάντλητη ισχύ και διεθνή επιρροή. Το στρατηγικό βάθος της Ελλάδος είναι ο χώρος του Αιγαίου και η θαλάσσια προέκτασή του που φτάνει μέχρι την νήσο Κύπρο. Η γεωπολιτική αξία της εν λόγω περιοχής και οι αναξιοποίητες ακόμη πλουτοπαραγωγικές πηγές που περικλείει, μπορούν όχι απλά να λύσουν τα σύγχρονα οικονομικά προβλήματα του κράτους μας, αλλά και να του χαρίσουν περίοπτη θέση στη διεθνή οικονομική και στρατηγική σκακιέρα. Για να γίνει πράξη το σενάριο αυτό, απαιτείται πραγματική εθνική ηγεσία και κάθαρση της πολιτικής ζωής της χώρας από τους υπηρέτες ξένων συμφερόντων.
«Αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη του Ηροδότου, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» Α. Ζεληλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
Όλες οι πρόσφατες γεωλογικές έρευνες δείχνουν ότι νοτίως της Κρήτης και σε μια ευρεία θαλάσσια περιοχή εντός της ελληνικής ΑΟΖ, υπάρχουν πολύ μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το κοίτασμα της Ανατολικής Μεσογείου (μέρος του οποίου αξιοποιείται αυτή την στιγμή από το Ισραήλ) διακλαδίζεται με τα υποθαλάσσια όρη του Αναξίμανδρου, τα οποία εκτείνονται νοτίως της Κρήτης. Στην εν λόγω περιοχή, που διεθνώς καλείται «ζώνη του Ηροδότου», απλώνονται πέντε λεκάνες υδρογονανθράκων με πολύ μεγάλη δυναμική, παράλληλα με τα βεβαιωμένα κοιτάσματα σε Κατάκολο και Επανoμή. Πρωτίστως όμως υπάρχει ο τεράστιος υποθαλάσσιος πλούτος του Αιγαίου πελάγους, η στοιχειώδης εκμετάλλευση του οποίου ξεκίνησε το 1973 και είχε ως συνέπεια την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος. Παρ’ όλα αυτά η μικρής δυναμικής γεώτρηση του Πρίνου προσφέρει ακόμα πετρέλαιο.
Χρυσή Αυγή – Προγραμματικές θέσεις:
Η εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της χώρας μας αποτελεί βέβαιη λύση για το οικονομικό της πρόβλημα. Οι κινήσεις για να γίνει πράξη αυτή η προοπτική είναι οι εξής:
- Άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο.
- Εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, με κύριο στόχο να ξαναγίνει η Ελλάς χώρα αυτάρκης και παραγωγική.
- Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.
- Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος του οποίου η κοινοπραξία θα πλειοδοτήσει στον παραπάνω διαγωνισμό.
- Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της νήσου με την Ελλάδα.
Οι παραπάνω ενέργειες προσφέρουν στη χώρα μας τη δυνατότητα εξοικονόμησης τεραστίων κερδών, μέσω της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου από όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου πελάγους, καθώς και από το χρυσοφόρο τρίγωνο Κρήτης–Κύπρου-Δωδεκανήσου. Κατ’ ουσία μετατρέπουν την Ελλάδα σε κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα εξαλείφεται η τουρκική απειλή, αφού εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα λειτουργήσει ως παράγοντας αποτροπής και η εμπλοκή συμμαχικής δύναμης-εταίρου της Ελλάδος στην επιχείρηση αξιοποίησης του υποθαλάσσιου πλούτου μας.
Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο θα είναι μία μεγάλη Νίκη του Ελληνικού Λαού
Οι θέσεις του Κόμματός μας είναι βέβαιο πως απηχούν στη συνείδηση όλων των Ελλήνων, γι’ αυτό και δεν μας εκχωρείται ούτε ένα δευτερόλεπτο τηλεοπτικού χρόνου για να τις εκφράσουμε, παρ’ όλο που διαθέτουμε πλέον υψηλά εκλογικά ποσοστά, που μας εξασφαλίζουν άνετα μία θέση στο κοινοβούλιο. Αντ’ αυτού, τα εντεταλμένα όργανα του Συστήματος, οι χρυσοπληρωμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, εξαπολύουν τόνους λάσπης εις βάρος μας, υψώνουν πύργους από ψεύδη και συκοφαντίες με σκοπό να μας θέσουν στο περιθώριο και να κρατήσουν τους Έλληνες μακριά από το αγωνιστικό μας κάλεσμα. Μάταια όμως.
Στην πρωτοπορία του αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία βρίσκεται σήμερα αδιαμφισβήτητα το πολιτικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής. Το μέλλον θα μας δικαιώσει και μέσω του Αγώνα μας θα ανατείλει μία νέα, μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα, μία νέα Χρυσή Αυγή για τον Ελληνισμό.

Ηλίας Κασιδιάρης

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: