Featured Posts

17/6/11

“Με τον απλό κοσμάκη δεν έχω κόντρα. Ίσως μόνο μια πικρία…”


“Με τον απλό κοσμάκη δεν έχω κόντρα. Ίσως μόνο μια πικρία που του ήρθε η διάθεση για αντίσταση όταν πείραξαν το πορτοφόλι του, ενώ τόσα χρόνια τους έβλεπε και τους στήριζε ενώ ήξερε πολύ καλά που οδηγούνται τα πράγματα, αλλά έστω και έτσι κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Όμως, ακόμα και τώρα που πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν επιτέλους να σηκωθούν από τον καναπέ οδηγούνται από το ίδιο το σύστημα που θέλουν να γκρεμίσουν σε ανώδυνα πανηγυράκια, με σουβλάκια, σάντουιτς, μαλλί της γριάς και άλλα. Σκεφτείτε όμως συμπολίτες. Πόσες φορές δεν έχετε αγανακτήσει με διάφορα ΜΜΕ και την στάση που κρατούν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης; Πόσες φορές έχετε κατηγορήσει τους δημοσιογράφους ως διαπλεκόμενους; Ακόμα και ο προηγούμενος πρωθυπουργός είχε μιλήσει για «νταβατζήδες» πριν βεβαίως παραδοθεί στις αγκαλιές τους.

Έχετε λοιπόν την εντύπωση ότι όλοι αυτοί ξαφνικά μετανόησαν και αποφάσισαν να στηρίξουν την «εξέγερση»; Συνειδητοποιείτε ότι πολλά μεγάλα κανάλια έχουν τους ίδιους χρηματοδότες με το ΔΝΤ; Καταλαβαίνετε ότι είστε η βαλβίδα ασφαλείας στην χύτρα της ελληνικής κοινωνίας που πάει να σκάσει;
Ας κάνω όμως το λογικό άλμα και ας δεχτώ ότι αύριο χτυπώντας πολύ δυνατά τις κατσαρόλες ρίχνετε την κυβέρνηση. Μετά; Ποια είναι η θέση σας για μετά; Εκλογές με τα ίδια κόμματα; Με άλλα πρόσωπα και κόμματα που θα προωθήσει το σύστημα; Ποιός είναι ο σκοπός των συγκεντρώσεων αυτών ή μήπως είναι η διαμαρτυρία για την διαμαρτυρία χωρίς κάποια πρόταση για την σωτηρία της χώρας;
Ποια είναι η πρότασή σου θα πει κανείς. Η πρότασή μου είναι Αγώνας. Αγώνας μέχρι τέλους, χωρίς να αποδυναμώνεται το Σάββατο γιατί έχουμε να πάμε για ποτό. Αγώνας με συγκεκριμένο στόχο και συγκεκριμένη πρόταση για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό σας καλούμε συμπολίτες να πυκνώσετε τις γραμμές μας. Για μια λαϊκή και κοινωνική επανάσταση που θα αλλάξει για πάντα το έθνος και το κράτος μας…”

Αλέξανδρος Μάρκος – Mέτωπο Νεολαίας

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: