Featured Posts

2/3/11

Μακεδονικό-ετοιμάζεται το μεγάλο ξεπούλημα


 
Η χυδαία προσκόλληση των ΜΜΕ στις οικονομικές υποθέσεις, που σκοπό έχει τη δημιουργία γενικότερου κλίματος ανασφάλειας, οδήγησε σε δεύτερη μοίρα τα εθνικά μας ζητήματα, τα οποία όλως τυχαίως έρχονται στην επιφάνεια τώρα που η χώρα, βυθισμένη στα χρέη, χαροπαλεύει με αδίστακτες φορολογικές πολιτικές να καλύψει τα ελλείμματα των κρατικών ταμείων. Τη δεδομένη χρονική περίοδο, όπως είναι φυσικό επακόλουθο, το ηθικό των Ελλήνων είναι πεσμένο αφού το μόνο που ακούν ή διαβάζουν καθημερινά είναι για την αβεβαιότητα του μέλλοντος, θέτοντας έτσι ως πρώτη προτεραιότητα την επιβίωση τους και μετά οτιδήποτε άλλο. Έτσι κυριολεκτικά από το πουθενά προέκυψε και πάλι το Μακεδονικό ζήτημα (έστω και πλαγίως) με το διπλωματικό προβάδισμα να μεταβιβάζεται στα Σκόπια, αφού η ελληνική πλευρά συνεχίζει τα γνωστά τσιτάτα περί καλής γειτνίασης, δημιουργίας κλίματος συνεννόησης κι άλλα φαιδρά που έφεραν τους Σκοπιανούς σε πλεονεκτική θέση, ζητώντας ουσιαστικά να παραδοθεί ένα κομμάτι της ιστορίας μας αμαχητί. Συγκεκριμένα, ο Νίκολα Γκρουέφσκι, πρωθυπουργός των Σκοπίων, επιβεβαίωσε ότι αποδέχτηκε παλαιότερη πρόταση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η οποία κατονόμαζε το γειτονικό κράτος ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. 
Σύμφωνα με τον Γκρουέφσκι και πάλι, τέθηκε επίσης το ζήτημα δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ώστε να αξιολογήσει ο ίδιος ο λαός εάν η συγκεκριμένη πρόταση είναι αποδεκτή ή όχι. Βέβαια στην ελληνική δημοκρατία οι ενταύθα πολιτικοί αποφεύγουν και αποκρύπτουν με επιμέλεια κάθε τι που αφορά το Μακεδονικό ζήτημα, ενώ για δημοψήφισμα…ούτε λόγος.
Βέβαια η συγκεκριμένη τακτική των Σκοπίων αποδεικνύει ότι υπάρχει καλά οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης της Ελλάδος, αφού η τακτική που ακολουθείται, ότι στην ουσία τα Σκόπια είναι αυτά που επιθυμούν τις διαπραγματεύσεις και ότι εφόσον αποδέχονται την πρόταση του Νίμιτς δε δικαιολογείται περαιτέρω καθυστέρηση από την πλευρά της Ελλάδος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μεταβίβαση της ευθύνης και της τελικής παραδοχής των θέσεων τους από την Ελλάδα. Το πρόσχημα είναι ήδη φτιαχτό, όπως φτιαχτή είναι η όλη υπόθεση, που στη χειρότερη οικονομική δίνη που διανύει η Ελλάδα “θυμήθηκαν” κάποιοι και το Μακεδονικό ζήτημα. Αλλά με την ρητορεία των “πατριωτών” μη ξεγελαστείτε εάν ακούσετε ότι τα δημοψηφίσματα…κοστίζουν κι ότι για χατίρι των συντάξεων και των μισθών ίσως χρειαστεί να ξεπουλήσουμε το όνομα, και -γιατί όχι- μελλοντικά κι ένα ξεροκόμματο γης. Άλλωστε τα χρέη είναι πολλά και οι χάρες που έχουμε να ξεπληρώσουμε στα διεθνή αφεντικά ακόμα μεγαλύτερες

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: