Featured Posts

22/2/11

«Θα πεθάνω Μάρτυρας» - Περίεργη και εν συγχύσει ομιλία του Moammar Gadhafi


ImageΣε μια μάλλον βιντεοσκοπημένη ομιλία ο ηγέτης της Λιβύης Moammar Gadhafi μιλώντας από την Τρίπολη και από το σπίτι του όπου είχε γίνει στόχος των αμερικανικών βομβαρδιστικών κατά την επιχείρηση των ΗΠΑ “El Dorado Canyon” στις 4 Απριλίου του 1986, και το οποίο βρίσκεται στην ίδια κατάσταση χωρίς να έχει επιδιορθωθεί ως σύμβολο της «Λιβυκής αντίστασης», δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και πως σκοπεύει να πεθάνει σαν...μάρτυρας.
Φορώντας ένα από τα εκατοντάδες σύνολα που διατηρεί στην προσωπική του συλλογή προκάλεσε ποικίλα σχόλια καθώς πολλοί είναι αυτοί πάντως που κάνουν λόγο για την ψυχιατρική κατάσταση του ηγέτη της Λιβύης και αν τελικά είναι ικανός να δώσει μια διέξοδο στο πρόβλημα πριν αιματοκυλίσει όλη τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα ο Gadhafi κάνοντας λόγο για «διαστρεβλωμένη» εικόνα της Λιβύης στο εξωτερικό. δήλωσε: «Θα πεθάνω μάρτυρας», λέγοντας επιπλέον ότι δεν είναι πρόεδρος της χώρας για να παραιτηθεί, αλλά «ηγέτης της επανάστασης».
«Θα πολεμήσω μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος, με τους πολίτες να με στηρίζουν» είπε.
Σε ένα οργισμένο διάγγελμα, έσπευσε να απευθύνει σειρά κατηγοριών για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις διαδηλώσεις. Κατηγόρησε τις ξένες δυνάμεις ότι υποκινούν τις ταραχές. «Εμείς, οι πολίτες της Λιβύης έχουμε αντισταθεί στις ΗΠΑ και στη Βρετανία στο παρελθόν και δεν θα παραδοθούμε» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, έδειξε ως υπεύθυνους των ταραχών τους νέους, λέγοντας ότι αντιγράφουν τα γεγονότα σε άλλες χώρες. Οι διαδηλωτές θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε ένα ισλαμικό κράτος, ένα νέο Αφγανιστάν, τόνισε.
«Οι διαδηλωτές υπηρετούν το διάβολο και όχι τη Λιβύη» δήλωσε ο Gadhafi ενώ δεν παρέλειψε να τους χαρακτηρίσει «συμμορίες», «αρουραίους» και «μισθοφόρους», λέγοντας ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό της Λιβύης. «Σύμφωνα με τον νόμο της Λιβύης δικαιούνται την ποινή του θανάτου» είπε .
«Δεν είμαι ο πρόεδρος της χώρας, είμαι ο ηγέτης της επανάστασης» πρόσθεσε, ενώ έσπευσε να αυτοχαρακτηριστεί «βεδουίνος πολεμιστής» που χάρισε «δόξα» στους Λιβύους.
Ο Λίβυος ηγέτης κάλεσε τους υποστηρικτές του να κατέβουν στους δρόμους την Τετάρτη.
«Βγείτε από τα σπίτια σας, επιτεθείτε τους στα λημέρια τους. Απομακρύνετε τα παιδιά σας από τους δρόμους. Βγάζουν έξω τα παιδιά σας, τα μεθάνε και τα στέλνουν στην κόλαση» είπε.
«Εάν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε βία, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και το Σύνταγμα της Λιβύης» είπε, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα μπορούσε να παρασυρθεί σε εμφύλιο πόλεμο, εάν συνεχιστούν οι διαδηλώσεις.
Ο Gadhafi τέλος πρόσθεσε ότι την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η δημιουργία νέων επιτροπών και δημοτικών αρχών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: