Featured Posts

12/2/11

Το τσίρκο έξω από τα γραφεία μας...

Το παρόν κείμενο δεν απευθύνεται σε ηλιθίους, ιδιαίτερα του τύπου που μεταφέρουν τις ανυπόστατες φαντασιώσεις τους στη σφαίρα της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας τες σαν αναμφισβήτητα γεγονότα, μόνο και μόνο επειδή τα πραγματικά γεγονότα δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς τους. Οφείλουμε, ωστόσο, να πάρουμε θέση για τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν εχθές στη Θεσσαλονίκη, όταν πορεία “αντιεξουσιαστών”, υπό τη συνοδεία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης, πέρασε εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα γραφεία της Τοπικής, φωνάζοντας γραφικά συνθήματα, με σκοπό να κερδίσει τις εντυπώσεις στο επικοινωνιακό παιχνίδι της θολής παραφροσύνης του διαδικτύου. Εξάλλου το μόνο πεδίο στο οποίο αυτοί οι θρασύδειλοι είναι “άτρωτοι” είναι το διαδίκτυο.
Τι γίνεται όμως όταν και σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα παίρνουν δυσάρεστη, γι' αυτούς τροπή; Πως γίνεται να αντιμετωπιστεί μία ξεκάθαρη ήττα στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών του διαδικτύου, όταν αυτοί βλέπουν ένα ολιγόλεπτο βίντεο κατά το οποίο ένας Χρυσαυγίτης αντιστέκεται σθεναρά εναντίον τριάντα οπλισμένων θρασύδειλων; Μα φυσικά με το να βρουν κι αυτοί να “αποδείξουν” κάτι αντίστοιχο, κάτι που θα απομακρύνει τη δυσαρέσκεια του “χώρου” τους παρέχοντας του ένα κίνητρο και μια πλασματική παρηγοριά.

Μια ματιά στα δημοσιεύματα των ιστοσελίδων τους είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς το πόσο συμπλεγματικοί και απεγνωσμένοι είναι να διώξουν τη ντροπή από πάνω τους, όταν τη δική τους αστυνομική προστασία (την οποία, όπως μάθαμε, τη ζήτησαν οι ίδιοι για να μην έχουν θύματα) την παρουσιάζουν ως συνεργασία Χρυσής Αυγής - αστυνομίας και μάλιστα σχολιάζοντας ότι η τελευταία έσωσε τους Χρυσαυγίτες από την οργή των... αντιφασιστών! Τα όσα κινηματογραφικά αναφέρονται δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο παρά στο να αιωρούνται αορίστως ως μία άτυπη απάντηση στα γεγονότα του βίντεο που προαναφέραμε παραπάνω. Και φυσικά η παρηγοριά τους εντοπίζεται στο ότι η πορεία τους ήταν διατεθειμένη να... τσακίσει τον φασισμό, αλλά η αστυνομία απέτρεψε το σπουδαίο τους εγχείρημα !

Ό,τι και να σχολιάσουμε είναι λίγο μπροστά στο θλιβερό παραλήρημα των κατά φαντασία επανασταστών των πληκτρολογίων. Κλείνουμε όμως με μια παρατήρηση, δίνοντας την απάντηση μας σε όλους αυτούς που ονειρεύονται κρεμάλες. Εχθές στα γραφεία της Τοπικής παρευρέθησαν περίπου εκατό και πλέον Συναγωνιστές, οι οποίοι απειλήθηκαν με συλλήψεις εάν ενοχλούσαν την πορεία των αναρχικών και μάλιστα τους ζητήθηκε να κλείσουν τα γραφεία για λίγα λεπτά και να κλειστούν όλοι μέσα για να μην υπάρχει πρόκληση! Αυτό που μας είπαν δηλαδή είναι ότι η πορεία των αναρχικών ήταν προστατευμένη από την αστυνομία, η οποία λειτουργούσε ως φύλακας, όση ώρα αυτή περνούσε από εκατοντάδες μέτρα μακριά από την Τοπική (πάντα σε απόσταση ασφαλείας για να μην έχουμε σκισμένα καλσόν)! Κατά τ' άλλα κάποιοι έχουν ονειρώξεις ότι θα "τσακίσουν τον φασισμό". Αλλά ας έχει, ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο, μόνο που αυτό το όνειρο για να είχε γίνει πραγματικότητα θα πρέπει να μας είχαν φέρει αντιμέτωπους πάνω από 3.000 αντιπάλους, διατηρώντας την αναλογία 30 προς 1.
Περαστικά σας, νούμερα!
 
http://resistance-hellas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: