Featured Posts

12/2/11

Η ΚΕΡΑΤΕΑ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ



ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ 1944, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...

Τα θέματα με τα διόδια και με το ΧΥΤΑ στη Κερατέα δεν είναι καινούρια. Απλώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δώθηκε μεγαλύτερη δημοσιότητα και εντάθηκαν οι αγώνες των κατοίκων και στα δύο αυτά μέτωπα.


Κατ αρχήν να τονίσουμε ξεκινώντας το δίκαιο των αιτημάτων και στις δύο περιπτώσεις. Τα διόδια και η πληρωμή τους είναι καθαρά θέμα κλεψιάς των μεγαλοεργολάβων. Έχουμε από τους χειρότερους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη και η δικαιολογία ''Πληρώνω διόδια για να έχω καλύτερους δρόμους και να καλυφθεί το κόστος τους'' είναι γελοία. Αν ήθελαν μειωμένο κόστος θα έκοβαν τις μίζες, θα κατασκεύαζαν σωστούς δρόμους με καλή ποιότητα υλικών και θα τέλειωνε η ιστορία. Ενώ τώρα συμβαίνει ότι κατασκευάζονται επίτηδες κακής ποιότητας αυτοκινητόδρομοι με χαμηλό κόστος και χαμηλή ποιότητα υλικών και χαμηλό εργατικό κόστος αφού οι εργολάβοι απασχολούν αλλοδαπούς στη πλειψηφία τους με χαμηλότερα μεροκάματα για να υπάρχει πάντα περιθώριο για μεγαλύτερο κέρδος και συνεχείς εργολαβίες για διορθώσεις των οδοστρωμάτων.


Στη Κερατέα τώρα θέλουν να επιβάλουν τη κατασκευή ενός ξεπερασμένουν συστήματος διαχείρισης σκουπιδιών καταστρέφοντας το φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής. Οι Κερατιώτες περίμεναν εδώ και χρόνια τις μπουλντόζες και τα μηχανήματα γνωστού μεγαλοεργολάβου και ήταν καλά προετοιμασμένοι.


Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει σύγκρουση τοπικών κοινωνιών με τα συμφέροντα των ολίγων που εκπροσωπούν το Κράτος. Στέλνονται οι πραιτωριανοί του (Αστυνομία) για να καταστείλουν τις αντιδράσεις και να επιβάλουν δήθεν την τάξη. Το συμφέρον δηλαδή των μεγαλοεργολάβων που θυσαυρίζουν στη περίπτωση των διοδίων και επιδιώκουν να θυσαυρίσουν στη περίπτωση της Κερατέας εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και της λογικής.


Ενώ λοιπόν οι αντιδράσεις αυτές θα έπρεπε να τύχουν έμπρακτης αλληλεγγύης από τη μεριά των Εθνικιστών παρατηρείται το φαινόμενο της ολιγορίας σε ανίθεση με τους αναρχικούς/αριστεριστές/ κομμουνιστές που έσπευσαν όχι μόνο να συμπαρασταθούν αλλά και να καπελώσουν τις πρωτοβουλίες των πολιτών και στις δύο περιπτώσεις. Συνέβη δε και το εξίς τραγελαφικό. Οι οργανωμένες ενέργειες συμπαράστασης σε κάποιες περιπτώσεις από πλευράς Εθνικιστών (συγκεκριμένα του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου) να συμπαρασταθούν στους αντιδρώντες κατοίκους λοιδωρήθηκαν από ορισμένους ηλίθιους γιατί λέει συνέπραξαν με τους αριστερούς, επειδή συνέβη να βρίσκονται στον ίδιο χώρο (διόδια)!!!


Ασφαλώς και ατομικά πολλοί Εθνικιστές έχουν σπεύσει να βοηθήσουν καί τους κατοίκους της Κερατέας και τις κινήσεις πολιτών που αντιδρούν στα διόδια κατεβάζοντας τις μπάρες. Η έλλειψη όμως οργανωμένης παρουσίας ανοίγει το δρόμο στους κάθε λογής αριστερίζοντες να αυτοπροβάλονται ως οι μοναδικοί συμπαραστάτες των κατοίκων και στις δύο περιπτώσεις. Η αδυναμία αυτή των Εθνικιστών δεν είναι καινούρια. Επί δεκαετίες το ΚΚΕ έγινε ο αυτόκλητος υπερασπιστής των εργατικών δικαιωμάτων και άλλωσε τον συνδικαλισμό εξ αιτίας της ανυπαρξίας αντιβάρου από πλευράς Εθνικιστών. Δεν φτάνει μόνο να κατηγορούμε τους άλλους γιατί άλωσαν την Παιδεία, την Τέχνη και όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Είναι καιρός να αναλογιστούμε τις ευθύνες των Εθνικιστών και να δράσουμε προς τη δημιουργία σοβαρής εναλακτικής πρότασης αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του.


Τώρα που βρισκόμαστε στο μεταιχμιο της ιδεολογικής στροφής της Ελληνικής κοινωνίας, της κατάρευσης των αστικών μύθων, της αποδόμησης της αριστερίστικης προπαγάνδας και της επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού. Αρκεί να δράσουμε σοβαρά και οργανωμένα και να μην αφήσουμε το περιθώριο σε κανέναν σύγχρονο Γιάννη Ζεύγο να κάνει κυρήγματα ταξικής πάλης έχοντας πίσω του φωτογραφία τον Κολοκοτρώνη....
egersis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: