Featured Posts

16/12/10

Χάος στην Μόσχα!


Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Μόσχας για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων σε συνέχεια των όσων διαδραματίζονται από τις 6 Δεκεμβρίου, όπου και 10μελής ομάδα καυκάσιων συγκρούστηκε με Ρώσους οπαδούς της Σπάρτακ Μόσχας. Κατά την συμπλοκή ένας Ρώσος φίλαθλος και εθνικιστής, ο 28χρονος Egor Sviridov, έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός εκ των καυκάσιων. Συγκεκριμένα δέχτηκε 4 σφαίρες από πιστόλι με σφαίρες καοτσούκ, εκ των οποίων η μία στο κεφάλι.
Στις 7 του μηνός 1000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κόκκινη πλατεία σε ένδειξη συμπαράστασης στην οικογένεια του θύματος.

Στις 8 του μηνός 5000 εθνικιστές και οπαδοί απο όλη την Μόσχα συγκρούστηκαν με την αστυνομία και τα ΜΑΤ (ΟΜΟΝ) .

Στίς 11 του μηνός 10.000 εθνικιστές κραδαίνοντας λάβαρα της Μεγάλης Ρωσίας προκάλεσαν το απόλυτο χάος στην Μόσχα και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στο σημείο του φυλετικού εγκλήματος πριν διαλυθούν. Τουλάχιστον 180 άτομα έχουν προσαχθεί.


Με απόφαση του πρωθυπουργού Μεντβεντεβ, την υπόθεση θα διαχειριστεί η εθνική υπηρεσία ασφαλείας FSB.
Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα μικρής και μεγάλης έντασης συγκρούσεις λαμβάνουν μέρος, στο μνημείο της Μητέρας Ρωσίας, στην Κόκκινη πλατεία και αλλού.Τα συνθήματα που επικρατούν είναι ''Η Ρωσία στους Ρώσους'', '' Δεν ξεχνάμε, Δεν συγχωρούμε''. Χιλιάδες μέλη εθνικιστικών και εθνικοσοσιαλιστικών οργανώσεων, κομμάτων και φορέων έχουν μετατρέψει την πόλη σε ένα χαοτικό πεδίο μάχης στο οποίο έχει, επιβεβαιωμένα ,προστεθεί ένας ακόμη νεκρός, Κιργίζιος αυτή την φορά, ενώ πηγές αναφέρουν συνολικά 10 νεκρούς.



Οι οργανώσεις της αριστεράς καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους εθνικιστές, η δε απάντηση είσαι μέσω του twitter, όπου ο Μεντβεντεφ έγραψε πως τα πάντα είναι υπο έλεγχο. Στα επεισόδια συμμετείχαν και Ουκρανοί Αυτόνομοι Εθνικιστές καθώς και μέλη χριστιανικών οργανώσεων με εθνικιστικό προσανατολισμό.Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά αμερικανικές τακτικές αντιμετώπισης των διαδηλωτών, από την παραστρατιωτική αστυνομία. Η αστυνομία δήλωσε πως έχει τον έλεγχο της πόλης από την πρώτη στιγμή , όμως τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, έχοντας εντολές από τις Η.Π.Α και την Ε.Ε, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ελέγξει τις Νεοναζιστικές οργανώσεις. 
Ο 28χρονος νεκρός ήταν μηχανικός και παντρεμένος με την Yana Fallaleeva και δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες στο σώμα και μία στο κεφάλι.
 
http://autonomesskepseis.blogspot.com/

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: