Featured Posts

1/9/10

Με μεγάλη επιτυχία το 2ο αυτόνομο εθνικιστικό camping...



Τι και αν ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού! Εμείς θέλαμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Παρέα με καλούς φίλους και συναγωνιστές και φέτος επιλέξαμε την εναλλακτική λύση του ελεύθερου camping, αυτή τη φορά στη λίμνη Πλαστήρα της Θεσσαλίας. Παρασκευή 27 Αυγούστου και η αναχώρησή μας έχει οριστεί για το απόγευμα, και αφού βρεθήκαμε οι περισσότεροι και οι σχετικές ετοιμασίες ολοκληρώθηκαν, η ομάδα κατευθύνθηκε προς το χώρο κατασκηνώσεως αρκετά χιλιόμετρα έξω από τον "πολιτισμό".

20 σύντροφοι είχαν επιφορτιστεί με το έργο της προετοιμασίας του χώρου, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στα δέντρα σε μια μικρή πλαγιά, δίπλα στη λίμνη, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο το υγρό με το ορεινό στοιχείο. Πριν νυχτώσει οι σκηνές είχαν ήδη στηθεί, ενώ με την άφιξη κι άλλων συναγωνιστών η παρέα μεγάλωσε και τα πρώτα εδέσματα είχαν αρχίσει να παίρνουν τη θέση τους στη φωτιά. Παράλληλα οι επίδοξοι ψαράδες δοκίμαζαν την τύχη τους στο προσφιλές καλοκαιρινό σπορ, ενώ άλλοι προετοίμαζαν τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας. Γενικά αρκετά μεγάλη κινητικότητα για πρώτη ημέρα, η κούραση όμως δεν πτόησε κανέναν.

Οι πρωινές ώρες του Σαββάτου μας βρήκαν να αγναντεύουμε την Ανατολή του Ηλίου, υψώνοντας και αναρτώντας τα λάβαρά μας. Στα αριστερά εκείνο της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, σαν ένδειξη τιμής στον σύγχρονο ήρωα εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα και στα δεξιά ο κέλτικος σταυρός, σύμβολο διαρκούς Αγώνα και Αντίστασης των εθνικιστικών κινημάτων ανά τον κόσμο. Οι πρώτες δραστηριότητες της ημέρας είχαν ήδη ξεκινήσει. Οι πιο τολμηροί δοκίμαζαν βουτιές στη λίμνη, άλλοι συνέχιζαν (μάταια) την προσπάθεια να πιάσουν κανά ψάρι, ενώ κοντά στην είσοδο του χώρου το μέρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για τοξοβολία, η οποία κοντά στο μεσημέρι είχε εξελιχθεί σε δοκιμασία για ριψοκίνδυνους... Παράλληλα συμφωνήθηκε ότι οι ηττημένοι των δοκιμασιών επρόκειτο να περάσουν μια βραδυά κακουχιών και στερήσεων, κάτι που φυσικά και έγινε...

Απόγευμα Σαββάτου και η ψησταριά αρχίζει εν μέσω πραγματικής ιεροτελεστίας να παίρνει μπρος. Οι τελευταίοι συναγωνιστές συνεχίζουν να καταφτάνουν, ενώ από τα ηχεία ακούγεται καλή ελληνική εθνικιστική μουσική, η οποία όσο περνά η ώρα εμπλουτίζεται και με άλλα ακούσματα. Μια μεγάλη φωτιά στην παραλία συγκεντρώνει την ομάδα για συζήτηση και η νύχτα τραβά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κυριακή πρωί. Δεν είχαμε σκοπό να χάσουμε και αυτή την Ανατολή. Τελικά κάποια πράγματα αποτελούν πολυτέλεια όταν σε απορροφά η καθημερινότητα. Ευτυχώς με αποδράσεις σαν κι αυτήν είμαστε σε θέση να τα θυμόμαστε. Σιγά σιγά ετοιμάζουμε τις σκηνές μας, και έπειτα από τη σύντομη πορεία επιβιβαζόμαστε για επιστροφή. Mια ακόμη εθνικιστική κατασκήνωση τελειώνει, ανανεώνοντας όλοι το ραντεβού για την επόμενη. Στη συνάντηση αυτή είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές στον εθνικιστικό χώρο, να θέσουμε μικρούς πραγματοποιήσιμους στόχους για τη συνέχεια και να ανακοινώσουμε ότι επιστρέφουμε στις συχνότητές μας διαδικτυακά στις 25 Σεπτεμβρίου, ανανεωμένοι, παρέα με το Αυτόνομο Ραδιόφωνο. Μέχρι την επόμενη λοιπόν ελεύθερη κατασκήνωση, ας θυμόμαστε μέσα από ένα μικρό φωτορεπορτάζ και τις γραμμές αυτές την τελευταία.
 
http://www.ediktyo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: