Featured Posts

23/7/10

Κλοπή εκρηκτικής ύλης από αποθήκη oπλισμού της Εθνικής Φρουράς

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά μετά την κλοπή εκρηκτικής ύλης τύπου PG2 από αποθήκη οπλισμού στο στρατόπεδο της Παλώδιας στην περιοχή Λεμεσού, ένα από τα πλέον φυλασσόμενα της Δύναμης.
Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αλλά είναι πολύ πιθανό πίσω από την κλοπή να βρίσκονται άτομα του υποκόσμου τα οποία κανείς δεν ξέρει πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη λεία τους. Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, ο υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών. Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός Άμυνας «έδωσε σαφέστατες οδηγίες να μην επιδειχθεί καμιά επιείκεια σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη των ανακρίσεων».
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε  ότι η κλοπή διαπράχθηκε μεταξύ 17 και 21 Ιουλίου και πρόκειται για εκρηκτική ύλη τύπου PG2, συνολικού βάρους 172 κιλών, ισπανικής κατασκευής και προέλευσης. Η PG-2 είναι πλαστική εκρηκτική ύλη που κατασκευάζει η EXPAL και προορίζεται για χρήση από μονάδες ειδικών δυνάμεων ιδιαίτερα εναντίον μεταλλικών στόχων. Το υλικό είναι εύπλαστο και μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα σε ανώμαλες ή σε καμπύλες επιφάνειες. Η σύνθεσή του βασίζεται στην ουσία RDX, η οποία βρίσκεται εντός του πλαστικού πλέγματος.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στην Κύπρο συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Το 2002 τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και έκλεψαν τον οπλισμό των οπλιτών και πυρομαχικά.

http://www.strategyreport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: