Featured Posts

23/7/10

Τι ισχύει; Το Σύνταγμα ή το Μνημόνιο;

  • Όπως πληροφορήθηκε το πανελλήνιο, ένας Έλληνας δικαστής έκανε προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο «μισθοδικείο», με την οποία ζητεί να κηρυχθούν κυρίως αντισυνταγματικές οι περικοπές στα επιδόματα που ελάμβανε, καθώς και οι περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό του
Κατ’ αρχήν, αυτό εδώ το blog διαφωνεί με το θεσμό του μισθοδικείου, κατά τον οποίο δικαστές δικάζουν μισθολογικές απαιτήσεις συναδέλφων των δικαστών.
Όμως ανεξάρτητα και πέρα από τη δική μας άποψη, εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι η απόφαση που θα εκδοθεί και εδώ θα πρέπει να επικεντρωθούμε.
Αν η απόφαση δικαιώσει τον προσφεύγοντα δικαστή και κηρύξει αντισυνταγματικές τις πιο πάνω περικοπές, τότε η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παραβιάσει αφενός… το μνημόνιο αφετέρου τις δικές της αποφάσεις και να δώσει πίσω τις περικοπές. Φανταστείτε δε τι θα συμβεί σ’ αυτή την περίπτωση για όλους τους υπόλοιπους δικαστές και για όλους του δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα σπεύσουν αμέσως με χιλιάδες προσφυγές να πάρουν πίσω εκατοντάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ.
Θέλετε τη δική μας εκτίμηση;
1) Η απόφαση του μισθοδικείου θα δικαιώσει τον δικαστή.
2) Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σεβαστεί την απόφαση γιατί απλά το Σύνταγμα έπαψε να ισχύει.
Το Σύνταγμα ισχύει ακόμα, οι όροι τού μνημονίου για την αδρανοποίηση του δεν ωρίμασαν ακόμα, υποτίθεται πληρώνουμε και παίρνουμε τα μέτρα.
Αν δεν την σεβαστεί την απόφαση η Κυβέρνηση θα είναι γιατί έχουν καταλάβει οτι δεν υπάρχει έλεγχος, και οτι κανένας δεν κουνιέται. Έχουν μάθει οτι μπορούν πιά να κάνουν οτι θέλουν.
Σε αυτή την μηνυση να δώσουμε όλοι μας βάρος. Αυτή εδώ θα πετύχει, γιατί εμπεριέχει οικονομική διεδίκηση, και υποθέτω σαν δικαστής ήξερε πώς να την κάνει. Αυτη θέλει παρακολούθηση και δημοσιότητα, βάλτε εμπρός.
Αυτή η μήνυση πρέπει να πετύχει, γιατί θα ξυπνήσει και άλλους επαγγελματίες και σωματεία.
Με τέτοια μήνυση κέρδισαν οι Αργεντίνοι την επαναφορά τών συντάξεων τους στο πριν τού ΔΝΤ καθεστώς. Το 2001. Εδώ είναι το ψωμί.

http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: