Featured Posts

2/6/10

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – 7 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, Α. Φ. 475, 12 Ιουνίου 2003: ΕΝΑ… «ΕΠΙΚΑΙΡΟ» ΑΡΘΡΟ:


 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Η Διαπλοκή, Της Διαπλοκής, Ώ Διαπλοκή! Τα Παιδιά, Τα Ανίψια, Οι Κουμπάροι…
“Η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν η δικτατορία πενήντα χιλιάδων ομοτίμων πολιτών επί τριών εκατομμυρίων συμμάχων, μετοίκων και δούλων. Επί πενήντα χρόνια έτυχε οι 25.001 από αυτές τις πενήντα χιλιάδες να είναι άνθρωποι έξυπνοι. Βιολογικό φαινόμενο καταπληκτικό και ανεπανάληπτο στην ιστορία. Από την στιγμή που οι 25.001 έξυπνοι έγιναν 24.999, οι 25.001 ηλίθιοι έφεραν στην αρχή τον Κλέωνα, άνθρωπο στα μέτρα τους ακριβώς, κι η δημοκρατία ξαναβρήκε τον συνεπή εαυτό της”. Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ
Δεν θα εξετάσω στο παρόν κείμενο το κατά πόσον είναι το τέλειον πολίτευμα ή όχι η δημοκρατία, αλλά το εάν το πολίτευμα της χώρας μας είναι, όπως ισχυρίζονται οι κρατούντες εν Ελλάδι, δημοκρατία.Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δηλώσω δημοσίως ότι ο λόγος του Πλάτωνος ότι στην Πολιτεία δεν πρέπει να μετρά η γνώμη των πολλών, αλλά των επαϊόντων, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Μοιραία επίσης, θα υπεισέλθουν εις την συλλογιστική μου τα βιώματα που αποκτήσαμε σαν Κίνημα στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε πολιτική δράση. Βιώματα σκληρά, συνωμοσία σιωπής, διώξεις και λάσπη από τους ισχυρούς των ΜΜΕ, χωρίς την δυνατότητα απαντήσεως, γενικά καταστάσεις και εμπειρίες, που εις ό,τι αφορά το εθνικιστικό κίνημα δείχνουν ότι για εμάς τουλάχιστον δεν υπάρχει δημοκρατία. Ας μιλήσουμε όμως γενικά.
Τρία μεγάλα θέματα βαθύτατα απησχόλησαν τον Ελληνικό λαό την τελευταία δεκαετία: το ζήτημα της Μακεδονίας μας, σε σχέση με την ονομασία των Σκοπίων, το πρόβλημα λαθρομετανάστες και η αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Και στα τρία αυτά θέματα η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας, εάν όχι της συντριπτικής, τουλάχιστον της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, περιφρονήθησαν κατάφορα. Πως λοιπόν, το πολίτευμα που υπάρχει στην πατρίδα μας εκφράζει όπως επιμένουν, την θέληση του Ελληνικού λαού; Και εάν ένας άλλος χειρισμός των θεμάτων αυτών ήταν επικίνδυνος για την χώρα, όπως λένε οι άνθρωποι της εξουσίας, ας αναλάμβανε γι’ αυτό την ευθύνη ο Ελληνικός λαός. Ας έκαναν δηλαδή, ένα δημοψήφισμα. Όμως δεν το έπραξαν, χρησιμοποιούντες την αλχημεία ότι η θέληση του λαού εκφράζεται με τις εκλογές. Όταν όμως ο άλλος μέσω των εκλογών προσπαθεί να σώσει το ψωμί του ή να διορίσει το παιδί του, γιατί έτσι έχουν καταντήσει τον Ελληνικό λαό, το Μακεδονικό και το θρήσκευμα στις ταυτότητες θα σκεφθεί;
-Δεν είναι το μόνον μελανόν σημείον το προαναφερόμενον, το οποίον δεικνύει ότι το πολίτευμα της χώρας μας πόρρω απέχει από μία καλώς λειτουργούσα δημοκρατία. Σχετικά με την υπόθεση της τρομοκρατίας, ο Ελληνικός λαός πιστεύει ότι υπάρχει ένα σχέδιο συγκαλύψεως και ότι η αλήθεια δεν έχει έλθει στην επιφάνεια. Όσο για την δημόσια διαφθορά πρόσφατα είναι τα αποτελέσματα από έκθεση διεθνούς οργανισμού, που κατατάσσουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και ακόμη πιο κάτω. Να μιλήσουμε για την αδιαφανή σχέση ΜΜΕ και πολιτικής; Ή για το πώς η συνταγή της επιτυχίας, το κοινωνικό “status” σε αυτήν την χώρα συνίσταται σε τρία πράγματα: ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδος και εργολάβος δημοσίων έργων… Όλα αυτά είναι δημοκρατία; Να αναφερθούμε στο νόμο περί προεκλογικών δαπανών των υποψηφίων, που είναι ένας πραγματικός τραγέλαφος και τον οποίον παραβιάζουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι «εθνοπατέρες»; Ας μιλήσουμε όμως για την αξιοκρατία, που υποτίθεται ότι υπάρχει σε αυτήν την πολιτεία.
Σε έρευνα μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδος, διαβάσαμε για την ανανέωση που επιχειρείται στο κοινοβούλιο μέσα από τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων, που είναι βέβαιον ότι τα μέλη τους θα αποτελούν και μετά τις επόμενες εκλογές την συντριπτική πλειοψηφία της βουλής. Όπως, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε κατά πάσα πιθανότητα ένα ακόμη μέλος της οικογένειας Παπανδρέου ο Ν. Παπανδρέου πρόκειται να είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ ετοιμάζεται για το κοινοβούλιο και ο ανιψιός του πρώην υπουργού Κατσιφάρα, Απόστολος Κατσιφάρας. Στη Νέα Δημοκρατία είναι γνωστό ότι πρόκειται να πολιτευθεί ο γιός του πρώην πρωθυπουργού Μητσοτάκη Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος θα είναι ο γιος τους πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρώην στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Λιβανού. Στην Αχαΐα ο γιος του πρώην βουλευτού της Ν.Δ. Μπεκίρη, στην Λευκάδα ο γιος του πρώην βουλευτού Καβαθά και στην Ζάκυνθο η σύζυγος του πρώην βουλευτού Κράτσα, ενώ στην Σάμο η σύζυγος του πρώην βουλευτού Καραμηνά. Στο υπόλοιπο Αττικής ο κουμπάρος του Καραμανλή Φωτεινόπουλος, ενώ στα Γρεβενά ο επίσης κουμπάρος του Καραμανλή Βακουφτσής. Να συνεχίσουμε; Φυσικά και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ήδη στο κοινοβούλιο ευρίσκονται αρκετοί γιοι, κόρες, κουμπάροι και ανιψιοί…
Εάν αμφιβάλλετε ακόμη υπάρχουν και άλλα. Υπάρχει η περίφημη βουλευτική ασυλία με χίλιες σχεδόν αιτήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα χωρίς απάντηση. Υπάρχουν τα σκάνδαλα, για τα οποία κανένας πολιτικός δεν πήγε στην φυλακή και υπάρχει και το χρηματιστήριο, για το οποίο βεβαίως, δεν φτάνει όχι ένα άρθρο, αλλά ούτε ένα ολόκληρο βιβλίο για να μιλήσει κανείς για την πολύπλευρη και πολύχρωμη κομματικά διαπλοκή.
Αυτή είναι η κατάσταση και απέναντι σε αυτή την κατάσταση το σύστημα φροντίζει να υπάρχουν και κάποιες «αριστερές» ή «δεξιές» βαλβίδες ασφαλείας. Τι είναι οι «βαλβίδες ασφαλείας»; Όταν σε μία μηχανή οι πιέσεις ενδέχεται να είναι μεγάλες και απειλούν αυτήν την ίδια την δομή και την ύπαρξη της μηχανής, η τεχνολογία φρόντισε να υπάρχουν βαλβίδες ασφαλείας, τουτέστιν τρόποι εκτονώσεως της πιέσεως. Αυτό ακριβώς εξυπηρετούν κάποιοι δήθεν μαρξιστές επαναστάτες και κάποιοι δήθεν «εθνικοπατριώτες», οι οποίοι λειτουργούν μέσα στα πλαίσια του συστήματος και για χάρη του συστήματος, προκειμένου να μη υπάρξει ένα γνήσιο λαϊκό και εθνικό επαναστατικό κίνημα.
Όλα αυτά γιατί ελέχθησαν; Γιατί η επίγνωση της καταστάσεως, η εκτίμηση της καταστάσεως, όπως λέγεται στην γλώσσα της στρατιωτικής τακτικής, αποτελεί το πρώτο μέρος, ένα μέρος εξαιρετικά σημαντικό του οποιουδήποτε σχεδίου. Ας έχουμε λοιπόν γνώση της αληθείας και το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να καταγγέλλουμε την υποκρισία και το ψεύδος τους.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: