Featured Posts

20/4/10

Επίθεση Βγενόπουλου κατά Πάγκαλου

Μιλώντας στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος επεσήμανε ότι ζούμε το τέλος μίας εποχής, λόγω της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που οδήγησε η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να μην υπολογίσει κανένα πολιτικό και κομματικό κόστος «και να ηγηθεί προς μία νέα κατεύθυνση», αλλά πρόσθεσε: «Φοβάμαι, όμως ότι ο κ. Παπανδρέου δε θα αντέξει να προχωρήσει μπροστά, όσο έχει γύρω του έναν κρατικό μηχανισμό, ο οποίος θα αρχίσει να αποκαλύπτει σκάνδαλα».
Όπως επίσης εξήγησε, «το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν έπεισε και αυτό ήταν ένα από τα αρνητικά στοιχεία των προσπαθειών του πρωθυπουργού… κάποια στιγμή θα έπρεπε να παρθούν μέτρα και ένα πρόγραμμα σταθερότητας τεχνοκρατικά άρτιο, ώστε να πεισθούν οι αγορές. Κάτι τέτοιο δεν έγινε γι΄ αυτό και δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να πέσουν τα spreads».
Πολιτικοί μουσειακού είδους
Ο κ. Βγενόπουλος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να απαντήσει πού πήγαν τα λεφτά, και σημείωσε ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η τιμωρία, αλλά η κάθαρση. «Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των πολιτικών και ταυτόχρονα να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτικών»..
Αναφέρθηκε επίσης προσωπικά και στον κ. Πάγκαλο, καλώντας τον να αποδείξει τις κατηγορίες εναντίον του, αλλιώς να παραιτηθεί. «Ας αφήσει ο κ. Πάγκαλος τις κουμπαριές τις δικές μου και ας μας πει για τις δικές του...» (ΣΣ εννοώντας την κουμπαριά του κ. Πάγκαλου με τον κ. Σ. Κόκκαλη εναντίον του οποίου επίσης επιτέθηκε)

«Υπάρχουν πολιτικοί μουσειακού είδους, που θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί
», κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε επίσης εναντίον του κ. Σηφουνάκη
Τέλος ο πρόεδρος της MIG επανέλαβε την πρότασή του για δημόσιες επενδύσεις υπό τη μορφή της ακίνητης περιουσίας, αφού -όπως υποστήριξε-, οι μεγάλες επενδύσεις κυρίως από το εξωτερικό «δεν είναι δυνατό να υπάρξουν με τη δημοσιονομική και φορολογική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: