Featured Posts

11/3/10

Προδοσία και Εθνικισμός - μέρος Α'


Προδοσία : “Στην νομική επιστήμη, προδοσία είναι το ατομικό έγκλημα της μη αφοσίωσης στο έθνος ή στην πολιτεία. Ένα πρόσωπο που προδίδει το έθνος ή την υπηκοότητά του ή καταπατά έναν όρκο αφοσίωσης, και με οποιονδήποτε ηθελημένο τρόπο συνεργάζεται με τον εχθρό, θεωρείται ότι είναι προδότης. Επίσης προδότης μπορεί να σημαίνει ένα πρόσωπο που προδίδει (ή κατηγορείται ότι πρόδωσε) το πολιτικό κόμμα στο οποίο είναι μέλος, την οικογένειά του, τους φίλους του, την εθνότητά του, την θρησκεία του ή άλλη ομάδα στην οποία τυχόν ανήκει.”

Σύμφωνα με τον παραπάνω όρο η προδοσία είναι έγκλημα. Είναι έλλειψη αφοσίωσης και ανικανότητα συνέπειας. Βεβαίως όλα αυτά τα γνωρίζαμε και προηγουμένως ο λόγος όμως που γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη λέξη είναι για να διατυπώσω την τεράστια ειρωνεία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας στο πολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνο.

Κυβέρνηση : “Κατά το Συνταγματικό Δίκαιο, Κυβέρνηση ονομάζεται το ανώτατο ενεργό συλλογικό όργανο το οποίο διοικεί ένα κράτος. Οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα αυτού του οργάνου απορρέουν από τον θεμελιώδη και προσδιοριστικό Νόμο του τύπου της Πολιτείας, που είναι το Σύνταγμα. Κάθε χώρα έχει δικό της τύπο ανώτατης μορφής συλλογικής διοίκησης η οποία θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του λαού της.”

Ξεκινώντας δε μπορώ παρά να αναφερθώ στις κυβερνήσεις της χώρας τούτης που επί σειρά ετών διαπράττουν προδοσίες. Μία σειρά από προδοσίες που φυσικά δεν έχουν τελειώσει και ούτε πρόκειται. Ξεπούλησαν την Κύπρο, δώσανε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας, δέχθηκαν μετανάστες τσακίζοντας τον Έλληνα εργάτη, χάρισαν τα Ίμια στους Τούρκους, χάρισαν τη Βόρειο Ήπειρο στους Αλβανούς, αναγνώρισαν μειονότητες κι έχτισαν τζαμιά. Όλα όσα ένα «πολιτισμένο» κι «εκσυγχρονισμένο» κράτος θα έπρεπε να είχε κάνει. Συνέχισαν με θράσος να ποδοπατούν τον νεοέλληνα και μαζί με αυτόν και άλλους που έχοντας εθνική συνείδηση έζησαν όλα αυτά μαζεύοντας οργή για τους κυβερνώντες. Μα η κατρακύλα δε σταμάτησε ποτέ. Σε κανένα σημείο και σε κανένα τομέα. Στην οικονομία λεηλάτησαν κάθε όριο, κλέβοντας ακόμη και από αυτούς που δεν έχουν, εξέθεσαν τη χώρα μας στην Eυρωπαϊκή Ένωση που οι ίδιοι μας τοποθέτησαν, άφησαν την Ελληνική φύση να πεθάνει και μαζί με αυτή τα επαγγέλματα που τη συνοδεύουν. Τώρα τελευταία βέβαια μπορώ να πω με σιγουριά πως η μεγαλύτερη και πιο σημαντική προδοσία διαπράττεται μπροστά στα μάτια του νωχελικού και αδιάφορου Ελληνικού λαού. Κλέβουν την καταγωγή μας, κλέβουν το αίμα μας, κλέβουν την ίδια μας την ψυχή. Ονομάζουν Έλληνες ταλαίπωρους ανθρώπους από κάθε άκρη της γης και δίνουν το τελευταίο χτύπημα στη δόλια τούτη χώρα ώστε να γίνει ένα πολυπολιτισμικό κέντρο ανθρώπων χωρίς ταυτότητα- και μη γελιέστε η χώρα αυτή είναι δόλια για τον λαό που της έτυχε, που προτιμά να σαπίσει από το να αφυπνιστεί. Ρωτώ λοιπόν μακροπρόθεσμα και όπως η ιστορία μας έχει διδάξει ποιά ανάγκη του ελληνικού λαού ακριβώς έχει καλύψει έστω μία από αυτές τις κυβερνήσεις; Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό. Στον ορισμό της προδοσίας είχε εκείνους που προδίδουν την εθνότητά τους, αλλά ο κοιμισμένος μικροαστικός πληθυσμός της πατρίδας μας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Θα συνεχίσω λίγο ακόμα με τις ειρωνείες που διαμορφώνονται για τους ορισμούς των λέξεων και το πραγματικό νόημά τους. Ως τώρα προδοσία-κυβέρνηση σημειώσατε χ. Δε θα μπορούσα όμως να μη περάσω σε έναν άλλο όρο άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτόν της κυβέρνησης...

Ελληνική Αστυνομία : “Η Ελληνική Αστυνομία είναι η υπηρεσία που έχει ως αποστολή τη διαχείριση της εθνικής και δημόσιας ασφάλειας, την τήρηση της δημόσιας τάξης και γενικώς την άσκηση της αστυνόμευσης στην Ελλάδα.”

Σε αυτό το σημείο υποθέτω πως γελάμε. Η εθνική ασφάλεια είναι παραπάνω από προφανές ότι εξαρτάται από την Ελληνική αστυνομία γιατί αλλιώς δε θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την ανυπαρξία της. Ίσως ο όρος εθνική ανασφάλεια να ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωση της χώρας μας. Οι αμέτρητοι λαθρομετανάστες, οι κατάσκοποι που βρίσκονται δίπλα στις στρατιωτικές μας βάσεις και φυσικά αποσιωπούνται τέτοια ζητήματα, τα ναρκωτικά που εισέρχονται μάλλον πάνω σε μαγικά χαλιά ή σε αόρατα δοχεία και κυκλοφορούν άνετα στην κοινωνία είναι μόνο λίγες από τις εθνικές προδοσίες. Μη θέλοντας να γίνω κουραστική δε θα αναφερθώ εκτενώς στο γεγονός ότι απαγορεύουν νόμιμες πορείες σε Έλληνες εθνικιστές, ενώ σε ανθελληνικά στοιχεία είναι παραπάνω από φιλόξενοι αποδεικνύοντας πως για τη δουλοπρέπεια που δείχνουν τα αξίζουν τα λεφτά τους τα παλιόπαιδα. Όσο για τη δημόσια τάξη αναφορικά και μόνο θα πω πως κανένας Έλληνας δε νιώθει άνετα να περάσει από την Ομόνοια μέρα μεσημέρι κι αυτό γιατί οι μετανάστες το έχουν κάνει κέντρο δοσοληψιών για ναρκωτικά αλλά αυτό είναι κάτι που κανένας αστυνομικός δε βλέπει και κανένας αρμόδιος δε θέλει να διευθετήσει. Ε βέβαια δεν είναι 200 γυάλινα μπουκάλια σε αντιεξουσιαστικό στέκι που τα παιδιά τα είχαν για ανακύκλωση, ούτε παιδιά βουλευτών να αράζουν στην Ομόνοια για να πάει εκεί κάποιος ένστολος εντολοδόχος να αποκαταστήσει την τάξη. Εκεί πάνε όσοι Έλληνες απέμειναν και δέχονται επιθέσεις, ληστείες και βιασμούς. Λίγο ενδιαφέρει αυτό τους αρμόδιους. Πάω στοίχημα πως τον κύριο υπεύθυνο της αστυνομίας (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) δεν έχει πάει να τον χτυπήσει κάποιος σκουρόχρωμος, που έχει δικαίωμα στη ζωή και στην ψήφο στην οδό Μενάνδρου, ούτε έχει πάει να τον φερμάρει πρεζάκι στα Εξάρχεια τραβώντας του μαχαίρι. Ναι κύριε υπεύθυνε, για τα Εξάρχεια λέω μη ξαφνιάζεστε. Μπορεί να είναι ο παράδεισος των μπολσεβίκων και των επαναστατών των Βορείων Προαστίων, αλλά έχουν κι ένα άλλο πρόσωπο αυτό της ασυδοσίας των ναρκωτικών στην Πλατεία Εξαρχείων αλλά φαντάζομαι αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να ενοχλεί. Δεν επεκτείνομαι γιατί είναι αμέτρητα όσα και αν πει κανείς γι’ αυτά τα ζητήματα. Επομένως αστυνομία-προδοσία σημειώσατε χ και εδώ. Όμως για να μην αναφερόμαστε μόνο στην αστυνομία που βρίσκεται στους δρόμους θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στη αστυνομία της σκέψης που κρατά πολύ πιο θανατηφόρα όπλα από αυτά των ένστολων...

(συνέχεια στο μέρος Β')

Δεν υπάρχουν σχόλια: