Featured Posts

8/3/10

Διάλεξε τι θες να είσαι Εθνικιστής ή Αστός. Τα Ηλύσια πεδία δεν είναι για όλους!


Άδωνις Γεωργιάδης:"Είμαστε Αστοί! Εμείς παραμένουμε ένα Αστικό κόμμα, εξ ού και είναι γελοίες οι κατηγορίες εναντίον μας ότι δήθεν είμαστε Ακροδεξιά. Στην Αστική οργάνωσι ο διάλογος, τα ΜΜΕ, η Βουλή κλπ είναι οι κατ’εξοχήν χώροι ανταλλαγής απόψεων και όχι ο δρόμος."
Μια απάντηση για αυτούς που νιώθουν "Αστοί"
Συχνά γίνεται σύγχυση μεταξύ Εθνικιστού και Αστού. Και όμως είναι δύο έννοιες τελείως άσχετες και η σύγκρουση τους μέσα στην κοινωνία είναι αναμενόμενη αλλά και μέσα στην ψυχή του κάθε Ανθρώπου.
Τι είναι πρώτα-πρώτα εθνικισμός;
Εθνικισμός είναι η ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία βάζει κανείς την Πατρίδα του ψηλότερα από κάθε άλλο πράγμα. Το Έθνος πάνω από κάθε προσωπικό αίσθημα, πάνω από κάθε συμφέρον ατομικό ή ταξικό. Ο εθνικιστής πιστεύει ότι έχει χρέος να παραδώσει στους απογόνους τους την πατρίδα του μεγαλύτερη, ισχυρότερη και καλύτερη. Δεν μπορεί να κλείσει μάτι όσο σκέπτεται ότι επιβουλεύονται την πατρίδα του. Δεν μπορεί να ησυχάσει όσο ξέρει ότι χώματα της πατρίδας του βρίσκονται σε ξένα χέρια και όταν τα αδέρφια του καταπιέζονται. Δεν μπορεί να ηρεμίσει όταν άχρηστοι βρίσκονται στο τιμόνι της πατρίδα του και διαλύουν με μαθηματική ακρίβεια έναν υπέροχο τόπο έναν υπέροχο λαό. Ο διαρκείς πόθος του είναι πότε θάρθει η άγια μέρα, που θα υψώσει την σημαία του Έθνους στα σκλαβωμένα χώματα. Έχει συνταυτίσει την ζωή του με αυτόν τον πόθο, που τον νιώθει ,Ιερό και είναι πάντα έτοιμος να χύσει το αίμα του για να τον πραγματοποιήσει .
Τι είναι ο Αστισμός;
Ο αστισμός είναι μία κατάσταση, ένα κοινωνικό καθεστώς. Ένα καθεστώς, που έχει βάση του ,τα διάφορα έννομα, αλλά και άνομα συμφέροντα εκείνων που ζούνε μέσα σε αυτό. Συμφέροντα που μπορεί να είναι ατομικά ή ταξικά αλλά και συμφέροντα που συχνά είναι πολύ λίγο εθνικά. Ποια είναι η ιδεολογία του Αστού;
Ο αστός είναι ένας άνθρωπος που βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα του. Σκοπός του είναι να αποκτήσει χρήματα .Δεν τον πολυενδιαφέρει το πώς. Δεν έχει σημασία ο τρόπος. Σημασία έχει να μην τον αρπάξει ο νόμος. Νοιώθει ότι μέσα στην κοινωνία την αστική, το μόνο πράγμα που έχει αξία είναι το χρήμα και ότι με αυτό μπορεί να εξαγοράσει τα πάντα. Αυτό είναι το ιδανικό του. Οι πολιτικές του εκδηλώσεις συνδυάζονται με κάθε προσπάθεια που θα τον βοηθούσε, αν είναι πλούσιος να το διατηρήσει, και αν είναι φτωχός να τον βοηθήσει να το αποκτήσει. Για να πετύχει την ευζωία του πουλάει ευχαρίστως την πατρίδα του σε κάθε ισχυρό, που νομίζει ότι θα τον εξυπηρετήσει στον σκοπό του . Η έννοια της πατρίδας είναι συνταυτισμένη με το συμφέρον του. Η εθνική ανεξαρτησία χάνει κάθε αξία μπρός στην δικιά του καλοπέραση. Έχει συνταυτίσει την ύπαρξη του με το συμφέρον του. Γίνεται πατριώτης ή διεθνιστής όταν μία κατάσταση τον εξυπηρετεί....
συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: