Featured Posts

11/2/09

ΟΙ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ… «ΑΚΡΑΙΟΙ»

ΟΙ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ… «ΑΚΡΑΙΟΙ»

Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Φεβρουαρίου 11, 2009

karatzaferisΚαρατζαφέρης σε ομιλία του στις 8 Φεβρουαρίου 2009 κατά «ακραίων», που «κάνουν κακό και πρέπει να απομονωθούν»

Το 1956 ο επαναστατικός αγώνας φούντωνε στην Κύπρο, γι’ αυτό και οι Βρετανοί έστειλαν κυβερνήτη τον «σκληρό» Στρατάρχη Χάρτινγκ. Συνελήφθησαν τότε, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου. Οι Βρετανοί τους πέρασαν από «δίκη» και με συνοπτικές διαδικασίες τους καταδίκασαν σε θάνατο δι’ απαγχονισμού. Στις 9 Μαϊου 1956, παραμονή της εκτέλεσης, ξέσπασε στην Αθήνα μαχητικό συλλαλητήριο. Χιλιάδες πατριώτες στους δρόμους της Αθήνας διαδήλωναν με ένα σύνθημα: «ΕΛΛΑΣ- ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ». Ο ιδρυτής του κόμματος της ΕΡΕ και πρωθυπουργός, τότε, της Ελλάδος, Κ. Καραμανλής αντιμετώπισε τους «ακραίους» πατριώτες με τα όπλα. Τέσσερεις νεκροί, «ακραίοι» πατριώτες, 165 τραυματίες από σφαίρες και άλλοι 100 από κλομπ.
18 χρόνια μετά, κι ενώ στην μαρτυρική Μεγαλόνησο, την Κύπρο μας, εξελισσόταν ο Αττίλας 2 και οι μογγόλοι εισβολείς σκότωναν, βίαζαν και έκαιγαν, η κυβέρνηση Καραμανλή δήλωνε ότι «η Κύπρος είναι μακριά». Μέσα στο χαμό και στη φωτιά κάποιοι, πάλι «ακραίοι», διαδήλωναν έξω από την βρετανική πρεσβεία και συνελήφθησαν. Αυτήν τη φορά, το κόμμα του Κ. Καραμανλή ονομαζόταν Νέα Δημοκρατία. Ακολούθησαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χιλιάδες διώξεις αλλά και φυλακίσεις διαφόρων «ακραίων» στοιχείων. Πνευματικό παιδί του Κ. Καραμανλή και μετέπειτα βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας ήταν και είναι όπως ο ίδιος δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης. Εξελέγη με την σημαία της Ν.Δ. Ήταν ο άνθρωπος που στήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν δήλωνε για το Σκοπιανό, ότι «σε 5-10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει». Και είναι ο ίδιος άνθρωπος, που όταν πριν από λίγες μόνο μέρες, ψηφίστηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο, «το ξεκίνημα της εντάξεως της Αλβανίας εις την Ευρώπη», έβλεπε έξω από το κοινοβούλιο «ακραίες ομάδες», εννοώντας τους εθνικιστές, οι οποίοι μαζί με τους Βορειοηπειρώτες, διαδήλωναν υπέρ της ελευθερίας της κατεχόμενης Ηπείρου.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τα πνευματικά τέκνα του Κ. Καραμανλή ότι οι «ακραίες» αυτές «ομάδες», οι οποίες δημιούργησαν «μία αρνητική εικόνα μέσα εις τον χώρο του Κοινοβουλίου», θα βρίσκονται πάντα μπροστά τους και θα προτάσσουν τα στήθη τους, σε δρόμους και πλατείες, σε κάθε εθνικό και κοινωνικό ζήτημα. Εμείς οι «ακραίοι», τα πνευματικά παιδιά του Πλάτωνος, του Ηράκλειτου , του Πλήθωνος, εμείς οι «ακραίοι», τα βιολογικά παιδιά του Λεωνίδα και των Ηρώων του ‘21, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές, έχοντας δώσει όρκο ιερό, θα κρατάμε τις Σημαίες του Αγώνα ψηλά. Τόσο ψηλά που κάποιοι, πάντα, θα μας βλέπουν «ακραίους». Γιατί εμείς πολεμούμε για ιδέες πολεμούμε για ιδανικά, για την πατρίδα, για την φυλή. Και όχι για τον κοινοβουλευτισμό και τους διεθνείς τραπεζίτες… Και σε αυτόν τον «ακραίο» αγώνα δεν μπορεί, παρά η Θεία Πρόνοια, να είναι με το μέρος μας.
ΛΥΚΑΩΝ

http://xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: