Featured Posts

14/1/09

Περί Κρήτης και "αυτονόμησης"......

ΚΡΗΤΗ 2012



Τα τελευταία χρόνια στο νησί υπάρχουν οι φημες οτι θα υπάρξει κάποιο δημοψήφισμα
για την απόσχιση της κρήτης απο την Ελλάδα.
Η Κρήτη ενώθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ με την μάνα Ελλάδα το 1913 ,και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ
ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ΤΟ 2012.

Πριν την επίσημη ένωση οι κρήτες αγωνιστές είχαν κυρίξει την ένωση με την Ελλάδα το 1905 στο λασίθι,και το1908 στο θερισσό ο Ελληνικός πληθυσμός της Κρήτης, σε συλλαλητήριο, κήρυξε την ένωση της Κρήτης με το ελεύθερο Βασίλειο της Ελλάδος, το νησί διοικούνταν βάσει των ελληνικών νόμων με μικρές παραλλαγές, παρότι αποτελούσε ανεξάρτητο κράτος, την Κρητική Πολιτεία, και τελούσε υπό την υψηλή επικυριαρχία του σουλτάνου και τη προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων επακόλουθα της επανάστασης των Κρητικών στα 1897.

Από την αρχή της περιόδου της αυτονομίας στην Κρήτη τα στρατεύματα ξηράς των τεσσάρων δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας. Ρωσίας) ύψωναν καθημερινά τις σημαίες τους στο φρούριο του Φιρκά στα Χανιά, μαζί με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Αυτό γινόταν μέχρι τον Ιούλιο του 1909, που συντελέστηκε η ολοκληρωτική εκκένωση της Κρήτης από τα στρατεύματα τους οπότε αποχωρώντας υπέστειλαν τις σημαίες τους και έμεινε μόνο η σημαία της Κρητικής Πολιτείας.

Την επομένη της αποχώρησης των στρατιωτικών τμημάτων, οι Κρητικοί, εκδηλώνοντας για πολλοστή φορά τον πόθο τους για ένωση, έσπευσαν να υψώσουν στο Φιρκά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία στη θέση εκείνης της αυτονομίας.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις αντέδρασαν, ζήτησαν από τους Κρητικούς να κατεβάσουν τη σημαία.

histor8.jpg

Υπάρχουν πολλές αναφορές εκείνης της εποχής σχετικά με την σημαία της κοινοπολιτείας
που κυμάτιζε ΜΟΝΟ σε δημόσια κτήρια, οι κρητικοι εβαζαν μια σημαία στα σπίτια τους
την ελληνική σημαια,και σε πολλές περιπτώσεις με την επιγραφή ΕΝΩΣΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ μερικοί κρήτες (ισχνή μειοψηφία πάντως μέχρι τώρα), κυρίως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, οδηγούμενοι από τον κακώς εννοούμενο τοπικισμό, δέχθηκαν με έναν σχετικό ενθουσιασμό την ιδέα του κρητικού κράτους και άρχισαν να κολλούν την σημαία αυτή στα αυτοκινητά τους.
Αγνοούν βεβαίως την σημασία της σημαίας αυτής και ειδικά την σημασία του πρώτου κόκκινου τεταρτημόριου με το αστέρι, το οποίο συμβολίζει τηνΥΠΟΤΑΓΗ στον σουλτάνο, καθώς η Κρητική Πολιτεία αποτελούσε για ένα σύντομο διάστημα μια αυτόνομη επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Με λιγα λόγια αν η κρητη θα ηταν ανεξάρτητη θα ειχαμε και 300.000 γενιτσαρους τουρκοκρητικούς που ζουν στην τουρκία (αυτο θέλει και οι τουρκία να μας τους ξεναστείλει ωστε να γίνει η κρήτη κυπρος).
Θα βλέπαμε παντου την τουρκική σημαία γιατι υπήρχε συμφωνία μαζι με την σημαία της κοινοπολιτείας να υπάρχει και η τούρκικη σημαία , η γαύδος και τα νησιά στην σούδα θα ανηκαν στην τουρκία.
Ας σταμητήσουν κάποιοι να παίζουν παιχνιδια στην πλατη της κρήτης ,η σημαία μας είναι μία η γαλανόλευκη,και για οσους θέλουν σημαια τοπικού χαρακτήρα ,ας βάζουν την παλιά ελληνική σημαία με το περίγραμμα της Κρητης.

ΠΗΓΗ : http://ofi4nationalists.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: