Featured Posts

11/9/08

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΩΧ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!


"Eμπειρογνώμονες" του ΟΗΕ σε Φλώρινα-Θράκη για τις "μειονότητες"!
Τη Φλώρινα και τη Θράκη θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του e-tipos, η εμπειρογνώμων των Ηνωμένων Εθνών για τις μειονότητες, αμερικανικής καταγωγής, κυρία Γκέι Μαγκντούγκαλ, η οποία θα βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα έχει συναντήσεις και με Τσιγγάνους που ζουν στην Αττική προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Η αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόκειται να συντάξει έκθεση μετά την ολοκλήρωση της «αυτοψίας» που θα πραγματοποιήσει, σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία, κατά την οποία η ΠΓΔΜ επιχειρεί να διεθνοποιήσει τη θεωρία της «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και ενώ η Αγκυρα επιχειρεί να κηδεμονεύσει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Διπλωματικές πηγές βέβαι τονίζουν ότι «δεν υπάρχει τίποτα προς απόκρυψη» και ότι «η χώρα μας είναι περήφανη για τη μειονοτική της πολιτική». Αναγνωρίζουν, πάντως, ότι η επιμονή της αμερικανικής διπλωματίας στην αναμόχλευση μειονοτικών ζητημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων δεν είναι εκ προοιμίου ακίνδυνη, δεδομένου ότι πολλές φορές έχουν εκφραστεί απόψεις στην Ουάσιγκτον υπέρ της αναγνώρισης και άλλων -πέραν της μουσουλμανικής- μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι τα Σκόπια θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την περιοδεία αυτή προκειμένου να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους για το συνολικό «μακεδονικό ζήτημα» που επιδιώκουν να κατασκευάσουν..
Για το ενδεχόμενο συγκεκριμένων "αντίποινων" προς την Αθήνα λόγω των επιλογών της στα ενεργειακά κάναμε λόγο πριν μερικές μέρες στο Greece Salonika..:
"Ο φόβος τώρα πια της Ελληνικής διπλωματίας είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν και μιλούν για έναν αιφνιδιασμό στο θέμα των Ελληνοσκοπιανών διαφορών ως προειδοποιητικά.Οι πληροφορίες -γνωστές και αξιολογημένες στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών- μιλούν για κάποιο "χτύπημα" που θα ενισχύσει τις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να κατοχυρώσει διεθνώς τη «μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: