Featured Posts

19/7/08

ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ 'ΛΕΓΑ .... ΔΕ ΜΕ ΑΚΟΥΓΑΤΕ......

Υποτονική η προσέλευση Σκοπιανών στη Μελίτη


Υποτονική η προσέλευση Σκοπιανών στη Μελίτη

19 Ιουλίου 2008, 18:10

Παναγιώτης Σαββίδης

Ηρεμία επικρατεί μέχρι στιγμής στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και το τελωνείο της Νίκης στην Φλώρινα. Πληροφορίες θέλουν μεμονωμένα άτομα να εισέρχονται το απόγευμα με προορισμό το χωριό Μελίτη, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί.

Εθνικιστικοί κύκλοι της γειτονικής χώρας, επιδιώκουν να μετατρέψουν το θρησκευτικό πανηγύρι, σε φιέστα αλυτρωτισμού, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται άτομα που προσδιορίζονται ως μέλη της υποτιθέμενης «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας.

«Είναι ελάχιστοι και δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο της περιοχής μας» δήλωσε στη zougla.gr ο δήμαρχος Μελίτης, Κώστας Τσακμάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Λιάνη. «Για να υπάρχει μακεδονική μειονότητα, θα πρέπει να υπάρχει και μακεδονικό έθνος, το οποίο είναι ανύπαρκτο», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Διακριτικός έλεγχος στα σύνορα

Στο τελωνείο της Νίκης ο έλεγχος των αστυνομικών αρχών είναι σχολαστικός αλλά διακριτικός, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα ατόμων που δεν διαθέτουν τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και όσων φέρουν μαζί τους πανό με προκλητικά συνθήματα ή σημαίες και άλλα αλυτρωτικά σύμβολα.

«Καλώς να έρθουν ως τουρίστες» είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει ζητήσει να υπάρξουν χαμηλοί τόνοι και όχι ενέργειες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για επικοινωνιακούς λόγους από τους γείτονες, κατά της χώρας μας.

Πλάκωσε και η ... Χρυσή Αυγή

Στη Φλώρινα βρίσκονται και μέλη εθνικιστικών οργανώσεων από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ρίψη φέιγ βολάν στο κέντρο της πόλης κατά της ΠΓΔΜ, αλλά και της σύνθετης ονομασίας.

Οι εντολές που έχουν οι αστυνομικές αρχές, είναι να αποτρέψουν την είσοδο των μελών των οργανώσεων αυτών στη Μελίτη, προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια.

Τη λήψη μέτρων κατά των μελών της Χρυσής Αυγής, ζήτησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, ενώ ο δήμαρχος Μελίτης, Κώστας Τσακμάκης, συνέστησε σε όλους «αυτοσυγκράτηση».

Σκοπιανοί στα σύνορα για εθνικιστικό παραλήρημα


Σκοπιανοί στα σύνορα για εθνικιστικό παραλήρημα

18 Ιουλίου 2008, 23:59

Αποστολή: Παναγιώτης Σαββίδης

''Αυτοσυγκράτηση και απομόνωση των ακραίων και από τις δύο πλευρές'' ζητάει ο δήμαρχος Μελίτης, Κωνσταντίνος Τσακμάκης, μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στις 19 και 20 Ιουλίου στο χωριό Μελίτη.

Ακραίοι εθνικιστές από την ΠΓΔΜ, επιδιώκουν να παραβρεθούν στο πανηγύρι, προσδίδοντάς του αλυτρωτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: