Featured Posts

28/12/12

Οι Έμποροι των Εθνών


Οι Έμποροι των Εθνών
Πολύπλοκη διαδικασία, εξακολουθεί να είναι για την Αργεντινή και το λαό της, η προσπάθεια της αποτίναξης του ζυγού των διεθνών τοκογλύφων, ο οποίος την κρατά δέσμια, από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ακούει στο όνομα Πολ Έλιοτ Σίνγκερ(Paul Singer). Ο Πολ Σίνγκερ, γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1944. Γόνος εβραϊκής οικογένειας, μεγάλωσε στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Το 1977 ιδρύει το hedge fund Elliott Associates L.P.. Ο Σίνγκερ, έχει λάβει λόγω των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων του, τη φήμη του ‘’οικονομικού δολοφόνου’’.

Η κερδοσκοπική του τακτική, έγκειται στην αγορά τίτλων των υπό κατάρρευση εθνικών οικονομιών, σε αξιοσημείωτα χαμηλή τιμή. Κατόπιν, απαιτεί δια της δικαστικής οδού, την εξ ολοκλήρου αποπληρωμή από το κράτος, της ονομαστικής αξίας των τίτλων. Για να επιτευχθεί αυτό, σέρνει τα κράτη, στα δικαστήρια του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης ή του Χονγκ Κονγκ, όπου συνήθως ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των κερδοσκόπων.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Σίνγκερ πέτυχε να εξαναγκάσει μέσω αγωγών την κυβέρνηση του Περού, να πληρώσει 45 εκατομμύρια ευρώ, για μέρος του χρέους το οποίο ο αδίστακτος κερδοσκόπος είχε αγοράσει έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί πως το 38% του περουβιανού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της τοκογλυφικής και κερδοσκοπικής απανθρωπιάς και ασυδοσίας.
Η οικονομική κατάρρευση και χρεωκοπία της Αργεντινής, το έτος 2001, στάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το αρπακτικό της Νέας Υόρκης. Η εταιρία NML Capital Ltd, θυγατρική της Elliott Associates, αγόρασε μέρος αργεντίνικου χρέους, ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και μέχρι το 2005, η κυβέρνηση της Αργεντινής, είχε έρθει σε συμφωνία με το 75% των ομολογιούχων, για κούρεμα των τίτλων τους με την προοπτική να πληρωθούν το 30% της αξίας τους, εν τούτοις, η NML Capital Ltd, αρνήθηκε να αποδεχθεί το κούρεμα, ξεκινώντας δικαστικό αγώνα κατά της κυβερνήσεως της Αργεντινής.
Πρόσφατα, δικαστήριο της Νέας Υόρκης, δικαιώνοντας τους διεθνείς τοκογλύφους, απεφάνθη πως η Αργεντινή οφείλει να πληρώσει το ποσό του 1 δις ευρώ, στους κατόχους ομολογιακών τίτλων οι οποίοι αρνήθηκαν το κούρεμα, κατά τις αναδιαρθρώσεις χρέους, των ετών 2005 και 2010.
Καθίσταται ξεκάθαρο πως ο ‘’εκλεκτός’’ λαός, εξακολουθεί να συγκεντρώνει στα χέρια του τεράστια κέρδη, βγαλμένα από την εξαθλίωση των λαών. Μόνον οι τυφλοί πλέον, αδυνατούν να δουν τους υπεύθυνους της δυστυχίας μας…
Υ.Γ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω «κύριος» έβγαλε πολλά λεφτά αγοράζοντας ελληνικό χρέος και επωφελούμενος από διακανονισμό που ήρθε μετά το PSI.

http://www.xryshaygh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: