Featured Posts

20/6/12

Κυβέρνηση: Όλοι (σημιτικοί, πασόκοι, μνημονιακοί κλπ) χωράνε!

ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΕΛΚΟΠΤΕΡΑ.....ΑΛΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !
 
Ποια ονόματα ακούγονται ως υποψήφια για την κατάληψη κυβερνητικών θέσεων στη νέα κυβέρνηση του Μνημονίου;
Για τη θέση του Προέδρου της Βουλής φέρεται ότι έχει το προβάδισμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλος που λέγεται ότι του άφησε το περιθώριο ο κ. Σαμαράς να επιλέξει μεταξύ των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών. Εμείς πιστεύουμε ότι θα λάβει μάχιμο υπουργείο. Και το Εξωτερικών του ταιριάζει.
Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κερδίζει έδαφος η άποψη να παραμείνει επικεφαλής ο  Φραγκούλης Φράγκος, ενώ ακούγεται και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Τυχόν τοποθέτηση της τελευταίας θα ήταν λάθος από πολλές απόψεις και απορούμε πως είναι δυνατόν ένα όνομα μιας πολιτικού η οποία βαρύνεται με πολιτικές θέσεις οι οποίες δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα του υπουργείου, να συζητείται για μία τέτοια θέση. Πάντως, δύο Μητσοτάκηδες αποκλείονται σε μια κυβέρνηση και αν τοποθετηθεί ο Κ.Μητσοτάκης η Ντόρα, μόνο για πρόεδρος της Βουλής παίζει.


Το βασικό υπουργείο και «κλειδί» της κυβερνητικής μηχανής αποτελεί το υπουργείο Οικονομικών, ακούγονται διάφορα ονόματα: σπό του Λ.Παπαδήμου και του Γ.Στουρνάρα μέχρι του Στ. Δήμα, του  Κ. Χατζηδάκη, του Ζανιά κλπ.
Στο υπουργείο Εξωτερικών επιμένουν στο παρασκήνιο να τοποθετούν τον κ. Δήμα, για τον οποίο όλα είναι ανοικτά, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από ποια είναι η πραγματική του πρόθεση, ενώ συζητείται και το όνομα του ευρωβουλευτή κ. Γ. Κουμουτσάκου για θέση αναπληρωτή.

Για το υπουργείο Παιδείας προβάδισμα έχει ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ το δυνατό όνομα για το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι του κ. Κυρ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να επανασυσταθούν τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας και για το πρώτο το κεντρικό όνομα είναι της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, ενώ για το δεύτερο ένα όνομα που κερδίζει έδαφος είναι του εξωκοινοβουλευτικού και ηγετικού στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αλ. Τουρκολιά.

Υπάρχει εισήγηση να τοποθετηθεί στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (το νυν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών δεν αποκλείεται να οριστεί ο καθηγητής και νυν υπηρεσιακός υπουργός κ. Αντ. Μανιτάκης.
Για το υπουργείο Δικαιοσύνης κυριαρχεί το όνομα του δικαστικού κ. Χαρ. Αθανασίου και προς αξιοποίηση είναι και ο κ. Ν. Δένδιας. Θετική άποψη υπάρχει στη ΝΔ για αξιοποίηση των κκ. Ι. Στουρνάρα, Ναπ. Μαραβέγια και Β. Ράπανου, ενώ από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς πιθανότατα θα προταθεί να συνεχίσει ως υπουργός Εργασίας ο προσωπικός φίλος του κ. Φ. Κουβέλη, ο κ. Αντ. Ρουπακιώτης που σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει υφυπουργό από τη ΝΔ.

Επίσης υπάρχει συζήτηση και από τη ΝΔ και από τη ΔΗΜΑΡ ότι μερικά πρόσωπα δεν πρέπει να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση. Για παράδειγμα από τη ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμούν συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα του κ. Μ. Βορίδη και από τη ΝΔ δεν θέλουν την κυρία Μαρία Ρεπούση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.