Featured Posts

14/6/12

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Τα αμερικανάκια θέλουν Τσίπρα...


Με νέο του άρθρο στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, παίρνει θέση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τους Ανδρέα και Γιώργο Παπανδρέου, ανθρώπους των ΗΠΑ στην Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα διάδοχό τους και αμερικανικό ενεργούμενο! Προσθέτει δε με νόημα ότι «οι Εφιάλτες ποτέ δεν έλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας».
Ο Αμβρόσιος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι
"Μετά τήν συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, είπεν η κα Παπαρρήγα, επέστρεψε στην Ελλάδα (ο Γ.Α.Π.) και έθεσε το δίλημμα «Δημοψήφισμα ή Εκλογές»!

Τελικά το δίλημμα αυτό ήταν και η ταφόπλακα της πολιτικής καριέρας του κ. Γ. Παπανδρέου! Σημασία όμως έχει, ότι ήταν εντολοδόχος της αμερικανικής πολιτικής στην Ελλάδα!
Μήπως αυτό άραγε ήταν το τέχνασμα στα σχέδια της Αμερικανικής Πολιτικής Ηγεσίας, ώστε ο κ. Παπανδρέου να παραμερισθεί οριστικά από την πολιτική σκηνή; Μήπως αυτό το σχέδιο έχει ως συνέχεια την προώθηση και την ανάδειξη του κ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργού; Ο καιρός θα το φανερώσει!»
Ας δούμε από την αρχή
όλη την αναφορά του ιεράρχη, ο οποίος θεωρείται ότι εκφράζει μεγάλο τμήμα της εκκλησιαστικής ηγεσίας και σίγουρα επηρεάζει μεγάλες μάζες πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Κια σε τελική ανάλυση, ότι λέει για την οικονιμική πολιτική των Παπανδρέου και την κατάσταση στη χώρα είναι 100% έγκυρο:

«Θα διαβάσετε πράγματα, που είναι φοβερά -εάν βέβαια είναι αληθινά-. Κατά τήν γνώμην μας τουλάχιστον είναι αληθοφανή. Στο χέρι σας είναι να τα εκτιμήσετε. Οπωσδήποτε το συμπέρασμα είναι, ότι η Ελλάδα μας έχει εκποιηθή από τούς πολιτικούς, οι οποίοι κυβέρνησαν τα τελευταία αυτά χρόνια. Βλέπετε, οι Εφιάλτες ποτέ δέν έλλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας.

Επιτρέψατέ μοι να σας υπομνήσω, ότι ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009 είχε επισκεφθη δύο φορές τις Η.Π.Α. Όταν δε τελικά εκέρδισε τις εκλογές, ως Πρωθυπουργός πλέον, επήγε καί πάλι, για μία ακόμη φορά, στις Η.Π.Α.
Ήτοι σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επισκέφθηκε τρείς φορές την Πολιτική Ηγεσία της Αμερικής! Τι άραγε έκανε εκεί; Τι συζήτησε; Ποιές συμφωνίες υπέγραψε; Ποιές υποχρεώσεις ανέλαβε; Ποιές υποσχέσεις έδωσε στην Αμερικανική Πολιτική Ηγεσία;
Κανείς ποτέ δεν έμαθε! Ανακοινωθέν ποτέ δεν εκδόθηκε! Ό,τι έγινε, συνετελέσθη στα κρυφά! Αυτά λοιπόν τά κρυφά της πολιτικής είναι όσα βούλιαξαν την Ελλάδα μας! Η Αμερική, οπως λέγεται, θέλει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να φθάσει λοιπόν στο στόχο της, χρησιμοποιεί τήν Ελλάδα μας ως μοχλό! Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα!
Ο μακαρίτης πια Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε «Έξω οι βάσεις! ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», αλλά την ίδια ώρα κρυφά έβαζε την υπογραφή του για να επεκταθούν οι Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα! Είχε δυό πρόσωπα, χρησιμοποιούσε δυό γλώσσες! Ήταν πράκτορας των ΗΠΑ στην Ελλάδα! To ομολογούν όσοι έχουν θάρρος! Ο επ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Κόκκινος έγραψε στην «ΑΞΙΑ» της 2ας Ιουνίου:

«Το 1981 ανέλαβε την εξουσία ο χαρισματικός οικονομέτρης ως «οικονομολόγος» με ειδική αποστολή από τις ΗΠΑ. Άρχισε αποδοκιμάζοντας το «μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο». Τότε έκλεισαν όλες οι βιομηχανίες. Μειώθηκαν τραγικά το ΑΕΠ και οι ιδιωτικές επενδύσεις. Και το δημόσιο χρέος έως το 1989 έφθασε το 100% του ΑΕΠ. Τότε ακούσθηκε το ιστορικό «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα!» Τα δανεικά σκορπίσθηκαν για καταναλωτικές δαπάνες.»

Ο Γεώργιος Παπανδρέου εξ άλλου προεκλογικά έλεγε το γνωστό πιά «λεφτά υπάρχουν», αλλά την ίδια ώρα έκανε μυστικές συνεννοήσεις με τους παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τήν οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος! Κι αυτός με τη σειρά του εξυπηρέτησε πιστά τα συμφέροντα της Αμερικής και έτσι έφθασε την οικονομία στο χείλος της αβύσσου!

Οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να ζουν μόνον για να πληρώνουν τα δανεικά. Οι όροι που αποδέχθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και οι ανίκανοι υπουργοί του των Οικονομικών είναι απάνθρωποι. Να βασανίζονται οι σύγχρονοι Έλληνες για να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησεν ο πατέρας του, ο κ. Σημίτης και ο ίδιος, για να διατηρήσουν την εκλογική τους βάση. Κανείς δεν σκέπτεται τον λαό και τις σύγχρονες γενιές, που καταστρέφονται από τις πράξεις και παραλείψεις τους.» (βλ. παραπάνω).

Η κ.Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις επισκέψεις του κ. Γεωργίου Παπανδρέου -στην εκπομπή του MEGA της Δευτέρας 4ης Ιουνίου, ώρα 20.45΄ καί απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Πρετεντέρη - τα είπε «έξω από τά δόντια». Μετά τήν συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, είπεν η κα Παπαρρήγα, επέστρεψε στην Ελλάδα (ο Γ.Α.Π.) και έθεσε το δίλημμα «Δημοψήφισμα ή Εκλογές»!

Τελικά το δίλημμα αυτό ήταν και η ταφόπλακα της πολιτικής καριέρας του κ. Γ. Παπανδρέου! Σημασία όμως έχει, ότι ήταν εντολοδόχος της αμερικανικής πολιτικής στην Ελλάδα! Μήπως αυτό άραγε ήταν το τέχνασμα στα σχέδια της Αμερικανικής Πολιτικής Ηγεσίας, ώστε ο κ. Παπανδρέου να παραμερισθεί οριστικά από την πολιτική σκηνή; Μήπως αυτό το σχέδιο έχει ως συνέχεια την προώθηση και την ανάδειξη του κ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργού; Ο καιρός θα το φανερώσει!».
Να σημειώσουμε ότι η φιλορωσική ρητορεία του Α.Τσίπρα και τα περί "γεωπολιτικής στροφής" και τα "Δεν είμαστε δεμένοι με την Δύση" αντιμετωπίζονται από την Μόσχα με πολύ σκεπτικισμό, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήταν δεκτές τουλάχιστον με ικανοποίηση. Οι θέσεις και οι ερωτήσεις που υπέβαλλε ο Ρώσος πρεσβευτής κατά την πρόσφατη συνάντηση των ξένων πρεσβευτών στο Ζάππειο με τον Α.Τσίπρα είναι ενδεικτικές του κλίματος δυσπιστίας με την οποία η Μόσχα αντιμετωπίζει τις θέσεις του... Ξέρουν κάτι παραπάνω;

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: