Featured Posts

9/8/11

Όχι στα μπλογκς, ναι στο χασίσι: Η πράσινη ανάπτυξη προελαύνει...




Όταν στα τέλη της δεκαετίας του '90 ο George Παπανδρέου, ως υπουργός, είχε μιλήσει υπερ της αποποινικοποίησης της "χρήσης ελαφρών ναρκωτικών", οι περισσότεροι, ακόμα και οι ίδιοι "σύντροφοί" του, τον είχαν πάρει στο ψιλό, αναγνωρίζοντας πως ήταν απλά ο ιδιόρρυθμος αμερικανοθρεμμένος γιος του μπαμπά του, χωρίς καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Η μόνη που είχε διορατικότητα ήταν η... κόρη του μπαμπά της, η Ντόρα, που είχε αναφέρει ότι "δοκίμασε κι αυτή ως φοιτήτρια"... Μερικά χρόνια αργότερα, ο George δικαιώνεται και πλέον, ως πρωθυπουργός, μπορεί να εφαρμόσει τις ιδέες του, οι οποίες άλλωστε ταυτίζονται με αυτές των αφεντικών του. Μέσα στο κατακαλόκαιρο λοιπόν, ο υπουργός δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως προχωρά σε σχέδιο νόμου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ παράλληλα η κατοχή τους έως μία ποσότητα και η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης μετατρέπονται σε πταίσματα.
Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα έντονο και οξύ για όσους έχουν τη δυνατότητα να το αντιληφθούν. Το σίγουρο είναι πως η μέχρι τώρα πολιτική της αντιμετώπισής του έχει αποτύχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στη διαδικασία της επιχειρηματολογίας των "προοδευτικών" και των υπόλοιπων χρήσιμων ηλιθίων για... αποσυμφόρηση των φυλακών, για τη δήθεν επιτυχία του πειράματος στο Άμστερνταμ (ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική) ή ότι "επειδή η χρήση είναι τόσο διαδεδομένη πρέπει να τα αφήσουμε ελεύθερα και να κυνηγήσουμε τους εμπόρους". Στην πράξη, ακόμα και με την υπάρχουσα νομοθεσία, πολύ εύκολα βαφτίζονται οι έμποροι χρήστες και ακόμα πιο εύκολα το σκάνε στην πρώτη άδεια για να συνεχίσουν το έργο τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η καταστολή είναι η μόνη λύση, αλλά και στο ζήτημα της χρήσης ναρκωτικών η απάντηση βρίσκεται στην παιδεία και στα κοινωνικά πρότυπα, οπότε όσο αφοριστικό και να ακούγεται, δεν πρόκειται να βρεθεί σοβαρή λύση στο υπάρχον κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο. Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να δει τα στοιχεία παραγωγής και διακίνησης της ηρωίνης από το Αφγανιστάν από τότε που ανέλαβαν οι ΗΠΑ τον "εκδημοκρατισμό"... Εδώ βέβαια δεν μιλάμε για προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος, αλλά για μια κατάφορη προσπάθεια νάρκωσης ενός, ήδη κοιμισμένου, Έθνους!

Σα να μην έφτανε αυτό, ανακοινώθηκε επίσης από τον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου η πρόθεση για τη δημιουργία νομοθεσίας η οποία θα επιβάλλει την άρση της ανωνυμίας των διαχειριστών των μπλογκς, σε μια άτσαλη προσπάθεια να ελεγχθεί και να περιοριστεί η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο. Ανακοινώθηκαν μάλιστα και κάποια ονόματα ατόμων που θα συμμετέχουν στη σχετική επιτροπή "λογοκρισίας", μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο συντοπίτης δημοσιογράφος - σφουγγοκωλάριος Πάσχος Μανδραβέλης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, που είχε εκστομίσει το απίθανο: "Εμείς το indymedia το υποστηρίζουμε".

Πέρα από το γεγονός ότι, σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό έγκλημα, υπάρχουν υφιστάμενα τεχνικά μέσα για την αντιμετώπισή του, τα οποία η υπηρεσία του κύριου Σφακιανάκη τα αγνοεί επιλεκτικά, το σταλινικό εγχείρημα της κυβέρνησης PASOK μάλλον θα έχει την τύχη του αντιστοίχου της Κίνας (η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς το ίδιο και τελικά τα παράτησε). Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι η πρόθεση και το γεγονός ότι ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό και το απόλυτο Οργουελιανό καθεστώς. Ένα καθεστώς το οποίο πρέπει να ανατραπεί άμεσα!

Χ.Κ. - ανώνυμος μπλόγκερ/καλλιεργητής γκογκάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: