Featured Posts

16/8/11

Τώρα δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό!

 
" Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε συνεχώς επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και τη συνεχή μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως και πολύ σωστά θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους.....
πολίτες. Πρέπει λοιπόν με ειλικρίνεια και χωρίς υπολογισμούς να αναζητήσουμε λύσεις, αφού, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε άλυτα τα προβλήματα σ’ έναν ευαίσθητο χώρο. Και αυτό κάνω".

Αυτά είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης δίνοντας το στίγμα μιας αλλαγής θέσης για τις ΕΔ,την οποία είχαν τηρήσει και τα δύο μεγάλα κόμματα. Αν θυμόμαστε καλά “πράσινοι” και “γαλάζιοι”,υποστήριζαν σταθερά,ότι στόχος είναι ένας επαγγελματικός στρατός,σύγχρονος,ευέλικτος και όλα τα σχετικά.

Τώρα ο κ.Μπεγλίτης λέει καθαρά και ξάστερα,ότι δεν θέλουμε πια επαγγελματικό στρατό. Όχι βέβαια ότι είχαμε ή ότι έστω είχαμε μπει σε πορεία που θα μας επέτρεπε έστω μετά από κάποια χρόνια να αποκτήσουμε. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ ξεκίνησε με τη λογική αυτή αλλά οι άνθρωποι που προσλήφθηκαν κατέληξαν να κάνουν όλες τις “βρώμικες” δουλειές και μόνο για μαχητές δεν εκπαιδεύονταν.

Επιφανείς στρατιωτικοί είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους στην κατάργηση της θητείας και σ΄ έναν αμιγώς επαγγελματικό στρατό. Υποστήριζαν ότι η Ελλάδα ,μία χώρα με δεδομένες απειλές,δεν μπορεί να αποξενώσει τελείως τους πολίτες από το χώρο των ΕΔ,με όποια ερασιτεχνική έστω στρατιωτική εκπαίδευση λαμβάνουν από το πέρασμά τους από το στρατό.

Τότε όλοι αυτοί χαρακτηρίζονταν “παλαιολιθικοί” και “γραφικοί”.

Να που ο καιρός έχει γυρίσματα

http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: