Featured Posts

2/11/10

Moshpit, Razor 88, Filopatria στο Skinhouse Hellas


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια συναυλία στο χώρο που φιλοξενεί τα μουσικοπολιτικά events στην Πατρίδα μας, το ελληνικό Skinhouse. Τρία συγκροτήματα με διαφορετικό ύφος, σε μια βραδυά που αναμενόταν από πριν ότι θα κυλούσε με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο χώρος ήταν ήδη γεμάτος από αργά το απόγευμα, με μεγάλη προσέλευση κόσμου και την παρουσία είκοσι και πλέον Γερμανών φίλων των Moshpit να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπήρχε είχε στηθεί πάγκος με τις κυκλοφορίες και τις διανομές της S-Crew Records, αξιόλογο έντυπο υλικό της εγχώριας μουσικοπολιτικής έκφρασης, υλικό των Moshpit/Brainwash και μπλουζάκια της Dryve by Suizhyde.
Το live ξεκίνησε μετά τα καθιερωμένα soundcheck γύρω στις 23.00 με πρώτους στο φιλόξενο πάλκο της σκηνής τους Αθηναίους Filopatria. Η μπάντα έχει πλέον νέο τραγουδιστή και μπασίστα και αυτό από μόνο του αρκεί για να διαφοροποιείται ηχητικά σε σχέση με το παρελθόν, άλλωστε η νέα τους δουλειά αναμένεται σύντομα και δεν έχουμε παρά λίγους μήνες για να τους ακούσουμε και στουντιακά. Στα της συναυλίας λοιπόν, με ένα σετ που βασίστηκε σε καινούρια κομμάτια κυρίως, χωρίς να λείπουν και αναφορές στο παρελθόν ("Jew Bastard"), οι Filopatria κέρδισαν το κοινό, και ειδικά με τα "Άγια Νύχτα", "Τανκς των Punks", "Order thru chaos", επιβεβαίωσαν ότι αποτελούν μια από τις καλύτερες και ανερχόμενες μπάντες στην ελληνική σκηνή. Εμφανίστηκαν αρκετά δεμένοι δεδομένων των συνθηκών (μόλις λίγες πρόβες με την τωρινή σύνθεση), με τον ήχο τους να κυμαίνεται σε καλά επίπεδα ιδιαίτερα μετά το δεύτερο μισό του σετ τους. Κατά τα μεσάνυχτα λοιπόν, έπειτα από δέκα τραγούδια, παρέδωσαν τη σκυτάλη στους Razor 88.
To συγκρότημα από τη Σερβία υπήρξε με λίγα λόγια αυτό που θα έλεγε κανείς "η έκπληξη της βραδυάς". Παρά το ότι αν κάποιος είχε ακούσει από πριν τα κομμάτια της μοναδικής τους δουλειάς ως τώρα "Believe in freedom", θα έβγαζε σαν γρήγορο συμπέρασμα ότι αποτελούν μια studio μπάντα (η ατμόσφαιρα ομολογουμένως του cd είναι δύσκολο να μεταφερθεί σε live), οι Σέρβοι απέδειξαν ότι στέκονται πολύ καλά στη σκηνή και μετέδωσαν την ενέργειά τους αυτή και στον κόσμο. Σε αυτό συνετέλεσαν φυσικά και οι αρκετές διασκευές που έπαιξαν (οι περισσότερες αν θυμάμαι καλά σε κομμάτια των Skrewdriver), όμως για να μην τους αδικήσουμε και τα δικά τους κομμάτια δεν ήταν αδιάφορα, κάθε άλλο μάλιστα Ο τραγουδιστής της μπάντας, πραγματικά θετική και συμπαθής φυσιογνωμία, αρκετά επικοινωνιακός όπως στο σύνολό της και όλη μπάντα, μετέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το RAC υλικό τους, στα είκοσι περίπου κομμάτια που περιλάμβανε το σετ τους. Κατά τις 01.30 η σκηνή ήταν πλέον έτοιμη να υποδεχτεί τους headliners της βραδυάς Moshpit.
Μετά από μια επιβλητική εισαγωγή, οι Γερμανοί μπήκαν με το πορωτικό "Slayer meets Hellas" (δική τους εκδοχή στο "Reign in blood" ειδικά για τις ανάγκες του live) για να μας παρασύρουν από τις πρώτες νότες στους metalcore ρυθμούς τους. Πολύ καλό στήσιμο, φοβερή δυναμική και βασικά πάνω κάτω αυτό που περιμέναμε από την πεντάδα από τη Δρέσδη. Χαμός και η αδρεναλίνη στα ύψη στα "Caught between two hells", "Revolt from within", "Ihr oder wir", "Oppression and poverty", "Οur time will come" όπως και στα "We won't forget" και "Nobody knows nobody cares" των Brainwash, με τους Γερμανούς να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα σκηνικής παρουσίας καθ' όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους. Παρουσίασαν επίσης δύο ακυκλοφόρητα ως τώρα κομμάτια, τα "Golden years" και "Next life", ενώ δεν παρέλειψαν να παίξουν και διασκευές σε κομμάτια των Blue Eyed Devils, Skrewdriver και No Remorse. 17 κομμάτια στο σύνολο + δύο encore και από πλευράς κοινού ανελέητο headbanging και καλό moshing και pogo ειδικά όσο πλησίαζε προς το τέλος η εμφάνισή τους. Στις 03.00 περίπου τα ξημερώματα αρχίσαμε όλοι να βρίσκουμε την ηρεμία μας και από την επόμενη πλέον το πρωί να ζούμε ξανά σε κανονικούς ρυθμούς.

Άλλη μια δυνατή συναλία στο ελληνικό Skinhouse είχε λάβει τέλος και πλέον σειρά όπως πάντα παίρνει η επόμενη! Ως τότε, ας συνεχίσουμε όλοι μας να στηρίζουμε την ελληνική σκηνή, το έχει πραγματικά ανάγκη...
http://www.terrapatria.gr/

* αναλυτικότερο φωτορεπορτάζ τις επόμενες ώρες στη σελίδα του ελληνικού Skinhouse

Δεν υπάρχουν σχόλια: