Featured Posts

22/7/10

Σαμποτάζ για τρίτη φορά σε τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου







Για άλλη μία φορά το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου της Τουρκίας απετέλεσε στόχο κατά πάσα πιθανότητα των μαχητών του PKK. Πιο συγκεκριμένα αργά χθες το βράδυ έκρηξη κατέστρεψε τον αγωγό φυσικού αερίου πλησίον του χωριού Topçatan και της πόλης Dogubayazit.
Πρόκειται για τον μεγάλο αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ιράν στην Τουρκία. Ο αγωγός υπέστη σοβαρές καταστροφές και θα παραμείνει κλειστός για αρκετό χρονικό διάστημα. Η έκρηξη ήταν πολύ μεγάλη και έγινε αισθητή σε απόσταση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς όμως να υπάρχουν θύματα ή σοβαρές ζημιές στους οικισμούς που βρίσκονταν κοντά στον αγωγό.
Μετά από προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής και της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου BOTAS η φωτιά κατασβέστηκε και ξεκίνησε η εκτίμηση της καταστροφής του αγωγού. Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν και η Τουρκία τα τελευταία χρόνια, συνεργάζονται στενά όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης των κουρδικών αντάρτικων οργανώσεων στα εδάφη τους, ανταλλάσοντας πληροφορίες και συνδυάζοντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών.
Επομένως τέτοιου είδους χτυπήματα από κουρδικές αντάρτικες οργανώσεις δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση. Εν τω μεταξύ πρόκειται για την τρίτη επίθεση σε αγωγό φυσικού αερίου στην Τουρκία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το κλίμα επιχειρηματικής ασφάλειας για την γείτονα χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: