Featured Posts

6/6/10

Οι Αυτονόμοι είσαι Εσύ


Πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα e-mail που μέσα σε όλα τα άλλα μας έθετε το ερώτημα σχετικά με το ποια εμπιστοσύνη μπορεί να δείξει ένας πιτσιρικάς ή κάποιος άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας στους Αυτόνομους και τι μπορούν με τη σειρά τους να τους προσφέρουν οι Αυτόνομοι, περισσότερο από κάποιες άλλες κινήσεις - κόμματα του "χώρου". Εμείς κρίναμε σκόπιμο να του απαντήσουμε δημόσια μέσω της σελίδας και όχι μέσα από ένα προσωπικό email, γιατί μπορεί να έχουν και άλλοι συναγωνιστές καλόπιστα αυτήν την απορία.

Η εμπιστοσύνη που μπορεί να δείξει ένας Εθνικιστής, Εθνικοσοσιαλιστής, ένας νέος ή ακόμα και ένας πιο μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος, είναι αυτή η εμπιστοσύνη που θα μπορούσε να δείξει στον εαυτό του, γιατί οι "Αυτόνομοι’" - και θα συνεχίσουμε να κάνουμε γνωστό αυτό ακριβώς - δεν είναι οργάνωση, δεν είναι παρέα, είναι ο καθένας μας ξεχωριστά, είναι αυτός που δεν μπορεί να βλέπει άλλο την κατάντια αυτού του τόπου, είναι αυτός που αγανάκτησε και αντιδρά στα ψέματα που του λένε κατάμουτρα καθημερινά, είναι αυτός που νοιάζεται για την φυλή καθημερινά, είναι αυτός που βαρέθηκε να ανήκει κάπου και να μένει άπραγος, είναι αυτός που αποφάσισε ότι πρέπει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, είναι ΕΣΥ, που συνειδητοποιήσεις, έψαξες, αντέδρασες και σιγά σιγά περνάς στην επίθεση. Με έναν τρόπο όμως που δε σου "κλείνει τα φτερά", που δε σε κάνει παθητικό δέκτη των εξελίξεων, που δε σε υποβιβάζει σαν προσωπικότητα και δε σε κάνει "αναλώσιμο είδος" στις προσωπικές και ευκαιριακές φιλοδοξίες κάποιων, Αυτόνομος είσαι και μπορείς να γίνεις όταν προπάντων αμφισβητήσεις το δεδομένο και πάρεις την τύχη στα χέρια σου, χωρίς εξάρτηση και χωρίς να δίνεις λογαριασμό και αναφορά σε ανθρώπους αμφίβολης ποιότητας και ανάλογης δραστηριότητας όλα αυτά τα χρόνια.

Οι Αυτόνομοι δεν στηρίζονται σε κάποια οργάνωση ή δομή, σε τίποτα από όλα αυτά που έχεις συνηθίσει να βλέπεις τόσα χρόνια. Οι Αυτόνομοι στηρίζονται στην δική σου σκέψη, δράση και πρωτοβουλία, και έστω κ εσύ να απομείνεις ως ο τελευταίος στην Ελλάδα, μαζί σου θα υπάρχουν και οι Αυτόνομοι.

Αυτό που σου προσφέρουν οι Αυτόνομοι είναι ανωνυμία, πράγμα δύσκολο στις μέρες του internet και της εικόνας, σου προσφέρουν την πρωτοβουλία και την ευθύνη των δράσεων - κινήσεών σου, κάτι που φαντάζει τόσο δύσκολο, να αναλάβεις δηλαδή την ευθύνη των πραξεων σου άμα κάτι πάει στραβά... Πρέπει να έχεις το θάρρος και να κοιτάξεις τον εαυτό σου στο καθρέφτη και να πεις πως έφταιξες και να αναγνωρίσεις τα λάθη σου, πάρα να βγάλεις φταίχτη κάποιον άλλο για λάθη που έκανες ο ίδιος, πράγμα που κάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω σου, γιατί η αυτοκριτική είναι το πιο δύσκολο από όλα και θέλει κότσια. Η αυτόνομη δράση σου δίνει τη δυνατότητα και πλεονέκτημα να κάνεις ό,τι προτιμάς και θεωρείς εσύ σωστό να είσαι όπως θες εσύ. Γιατί οι Αυτόνομοι στηρίζονται στον εαυτό και στις προσωπικές δράσεις και σκέψεις του καθένα, πρέπει να καταλάβεις ανώνυμε φίλε πως άμα εσύ πας μπροστά και εξελιχθείς, τότε θα εξελιχθούν και οι Αυτόνομοι.

Αυτές οι σκέψεις είναι καθαρά προσωπικές...


Ο αυτόνομός μου εαυτός
http://www.ediktyo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: